Τρίτη, 25 Απριλίου 2017

Η ΚΑΚΙΑ ΜΑΡΙ ΛΕΠΕΝ ΚΑΙ Ο ΣΩΤΗΡΑΣ ΜΑΚΡΟΝ (ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΣΕ ΕΚΒΙΑΣΤΙΚΑ ΔΙΛΗΜΑΤΑ)Του Αθανασόπουλου Περικλή
Αθήνα 25-4-2017
Με το πρόσχημα ότι σε περίπτωση τελικής επικράτησης της ΜΑΡΙΝ ΛΕΠΕΝ θα καταστραφεί η Γαλλία και θα δυστυχήσει ο Γαλλικός λαός , σύρουν τους Γάλλους να στηρίξουν ένα παιδί «τραπεζικό προϊόν» με μοναδικό στόχο την ένταξη της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομικής δύναμης της ευρωζώνης σ’ ένα σύστημα ελέγχου από την ολιγαρχία των διεθνών τραπεζιτών. Άλλωστε απροκάλυπτα και ο ΣΟΪΜΠΛΕ κάλεσε τον Γαλλικό λαό να στηρίξει ΜΑΚΡΟΝ.

Στο σημείο που έφτασε η κατάσταση μετά από τα αποτελέσματα  των εκλογών της περασμένης Κυριακής (23 Απριλίου 2017) στη Γαλλία, το πραγματικό δίλημμα που τίθεται είναι ΜΑΚΡΟΝ  ή Καταστροφή.
Αυτό όμως που έχω να παρατηρήσω πρωτίστως είναι ότι ο Γαλλικός λαός ο οποίος θεωρείται ίσως  ο ποιο δημοκρατικός λαός της Ευρώπης, έχει αποδείξει ότι μπορεί να αντιστέκεται σε δύσκολες καταστάσεις και να βγάζει τα κάστανα από τη φωτιά μόνος του, δεν είναι σαν τον Γερμανικό λαό που θεωρεί τον εαυτό του ξεχωριστό και παρουσιάζει κατά καιρούς την τάση να επικρατεί έναντι των άλλων
Δεν είμαι της άποψης ότι πρέπει να διαλυθεί η Ευρώπη, άλλα δεν θέλω και αυτό να επιβάλλεται με κάθε τίμημα ακόμα και με την απώλεια τόσο της εθνικής συνείδησης όσο και με την εκχώρηση των εθνικών πλούτων και εδαφών των χωρών που την αποτελούν.
«Τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιοριστούν χάριν της ειρήνης της ευημερίας και της ασφάλειας στην διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές, καθώς θα μπορούν να προστατεύονται αλλά και να παραβιάζονται από Αρχές και Εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων, και πάντως η δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμαστεί από ενδεχόμενες Νέες Μορφές Διακυβέρνησης» είχε πει η ΑΝΝΑ ΨΑΡΟΥΔΑ ΜΠΕΝΑΚΗ όταν παρέδιδε την σκυτάλη της Προεδρίας της Δημοκρατίας στον διάδοχο της ΚΑΡΟΛΟ ΠΑΠΟΥΛΙΑ.(VIDEO )«..Για την Ελλάδα αισθάνθηκα πολύ ξένος σ αυτό το κλίμα …εδώ υπάρχει σαφές σχέδιο για την μηδενοποίηση των εθνικών κυβερνήσεων, οι οποίες δεν θα μπορούν να παίξουν δημοκρατικά αποτελεσματικό ρόλο, αλλά θα υπόκεινται στις κατευθύνσεις του ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΡΙΟΥ. Δεν λέω ότι θα φύγουμε από την ΕΝΩΣΗ, αλλά θα δώσουμε μάχες, οι μάχες είναι μέσα στην ένωση και αυτό θα πρέπει να ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψη, …κάποτε το φανταζόμουν ότι θάρθει, τώρα το βλέπω… .αν κάνουμε ότι μας πουν, τότε θα είμαστε και εμείς μέλη της ομάδος του Διευθυντηρίου»..είχε πει  στις 27-6-1995 σε μια συνέντευξη ειλικρίνειας μετά από την διάσκεψη κορυφής των ΚΑΝΝΩΝ ο αείμνηστος ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΕΟΥ (VIDEO )Το ερώτημα που τίθεται δεν είναι πως απαντάμε και ποια θέση παίρνουμε στο δίλημμα που μας επιβάλλουν, ΛΕΠΕΝ η ΜΑΚΡΟΝ; Η απάντηση είναι απόλυτη και ρητή, κανέναν από τους δύο.

Αυτό όμως που πρέπει να μας προβλημαστίσει είνα το τι θα κάνουμε για να μην βρεθούμε και να μην υποκύπτουμε σε ανάλογα διλήμματα στην χώρα μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο Thoureios ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις , υβριστικά ή συκοφαντικά θα αφαιρούνται !