Τετάρτη 26 Απριλίου 2017

ΝΑΥΑΡΧΙΔΑ της ενημέρωσης το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ - Κοντράρει στα ίσια τα ιδιωτικά κανάλια

Ο Νίκος ΠαναγιωτόπουλοςΟ Νίκος Παναγιωτόπουλος
ΝΑΥΑΡΧΙΔΑ της ενημέρωσης το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ
Δεν έχει παρουσιάσει ποτέ ξανά - τουλάχιστον τα τελευταία χρόνια - τέτοια νούμερα τηλεθέασης κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ. Κόντρα σε θεούς και δαίμονες, κόντρα στην προπαγάνδα εκείνων που είχαν βάλει λουκέτο στην ΕΡΤ, κόντρα σε εγγενείς αδυναμίες, το κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο, όχι μόνο έχει κερδίσει το στοίχημα της ενημέρωσης, αλλά κοντράρει στα ίσια τα πολυδιαφημισμένα δελτία των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών.

Πλέον το Κεντρικό δελτίο ειδήσεων της δημόσιας τηλεόρασης κάνει διψήφια νούμερα τηλεθέασης, ενώ είναι εμφανώς αναβαθμισμένο. Αποκλειστικά ρεπορτάζ, ψύχραιμη ανάλυση των γεγονότων, σύγχρονες δομές και σκηνικά συνθέτουν τη νέα πραγματικότητα στην ενημέρωση.
Οι τηλεθεατές που εμπιστεύονται το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ φθάνουν πλέον τις 500.000 την ημέρα. Πριν από αρκετό καιρό ένας τέτοιος στόχος θα έμοιαζε ουτοπικός. Τίποτα, ωστόσο δεν είναι ακατόρθωτο. Ενδεικτικό είναι ότι τη Μεγάλη Εβδομάδα οι «ειδήσεις» έφτασαν σε διψήφια νούμερα, ξεπερνώντας το 10% σε τηλεθέαση. Να θυμίσουμε ότι παλαιότερα, την αντίστοιχη περίοδο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της δημόσιας τηλεόρασης ίσα που άγγιζε το 2%. Η επιτυχία, ωστόσο, δεν έχει να κάνει μόνο με τον εκσυγχρονισμό και τις νέες ανταγωνιστικές δυνατότητες της ναυαρχίδας της ενημέρωσης της δημόσιας τηλεόρασης, αλλά και με την αξιοπιστία των ειδήσεων και των αναλύσεων, όταν την ίδια στιγμή οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί δίνουν καθημερινά ρεσιτάλ παραπληροφόρησης και προπαγάνδας.
Να σημειωθεί τέλος ότι και μετά τις ημέρες του Πάσχα, η «δημοφιλία» του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της δημόσιας τηλεόρασης έχει διατηρηθεί σε υψηλά ποσοστά, αγγίζοντας ακόμη και το 9,5%.
Όλα δείχνουν ότι το κεντρικό δελτίο ειδήσεων κερδίζει το στοίχημα της ενημέρωσης και θα πάει ακόμη καλύτερα. Η συνταγή είναι απολύτως επιτυχημένη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: