Δευτέρα, 10 Απριλίου 2017

Ροδόλφος Μορώνης: Η αδειοδότηση των καναλιών θα γίνει με το νόμο Παππά

«Η αδειοδότηση που θα βάλει τέλος στην ανομία θα γίνει σύμφωνα με τον νόμο Παππά» ξεκαθαρίζει στο «Βήμα της Κυριακής» ο αντιπρόεδρος του ΕΣΡ, Ροδόλφος Μορώνης, στο οποίο μίλησε για την προετοιμασία του διαγωνισμού, τη βιωσιμότητα των καναλιών, τα προβλήματα του Συμβουλίου, εκφράζοντας την απαισιοδοξία του για το σύγχρονο μιντιακό τοπίο.Όπως αναφέρει μάλιστα  θα ακολουθηθεί η ίδια διαδικασία: «Ο προηγούμενος διαγωνισμός έγινε σε δύο στάδια.
Το πρώτο ήταν αυτό της προεπιλογής, όπου οι υποψήφιοι κρίθηκαν με βάση κάποια κριτήρια και αφού έγινε ένα ξεκαθάρισμα πήγαμε στη δεύτερη φάση που ήταν η δημοπρασία. Θα ακολουθηθεί ο ίδιος δρόμος. Απλώς έχω την αίσθηση ότι στην πρώτη φάση θα μπορούσαν να ληφθούν υπόψη και κριτήρια πέρα από τα οικονομικά. Πάντως η διαδικασία θα είναι η ίδια».
Μεταξύ άλλων, ο αντιπρόεδρος του ΕΣΡ εξέφρασε το προβληματισμό του για τον ευτελισμό της δημοσιογραφίας και το γεγονός ότι πολλά Μέσα «συγκεντρώνονται κάτω από συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα».
Ερωτώμενος για τη φάση στην οποία βρισκόμαστε σήμερα, αποκάλυψε πως γίνονται συζητήσεις προκειμένου να μην μπορεί να προσβληθεί από κανέναν η διαδικασία και να διασφαλίζεται, παράλληλα, η ποιότητα του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ο Thoureios ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω e-mail έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, διευθύνσεις , υβριστικά ή συκοφαντικά θα αφαιρούνται !