Τετάρτη 9 Αυγούστου 2017

«ΝΕΟΣΥΝΤΡΟΦΟΙ» ΜΑΖΕΥΤΕΙΤΕ..!!


Του Αθανασόπουλου Περικλή
Αθήνα 8-8-2017
Με αφορμή τόσο το πρόσφατο συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και τις τοποθετήσεις των ομιλητών, όσο και τις δημόσιες παρεμβάσεις στελεχών από το χώρο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και από το ΠΑ.ΣΟ.Κ, και μετά από αρκετό καιρό «σιωπής», θα ήθελα να εκφράσω την αποψή μου για την εικόνα που έχω αποκομίσει από το πρόσφατο συνέδριο και για την πορεία που διαγράφεται από τα «καμώματα» της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Έλλειψη οργανωτικής δομής- απόσταση από την κοινωνία:
Στο πρόσφατο συνέδριο την οργανωτική δομή της ΔΗ-ΣΥ την αποτελούσαν οι 5 παρατάξεις, οι οποίες βασικά εκτός από την ΔΗΜΑΡ, προερχόντουσαν από το παλιό ΠΑ.ΣΟ.Κ., πράγμα που σημαίνει ότι κάπως έτσι καθορίστηκε και το πλαίσιο των τοποθετήσεων.
Οι ομιλητές ήταν κυρίως στελέχη τα οποία είχαν οριστεί ως εκπρόσωποι  των παρατάξεων της ΔΗ-ΣΥ,  προσκεκλημένα πρώην στελέχη αποστασιοποιημένα, η παλιά πρώην στελέχη ως ανενεργά.
Ήταν εμφανής η έλλειψη οργανωτικής δομής τόσο της  ΔΗ-ΣΥ ως ενιαίος πολιτικός φορέας, όσο και των παρατάξεων που την απαρτίζουν, με αποτέλεσμα να μην μπορέσουμε να αφουγκραστούμε τις ανάγκες τις χώρας, τις οποίες θα μετέφεραν τα τοπικά στελέχη των παρατάξεων και των φορέων (Γραμματείς Νομαρχιακών , Τομεακών Οργανώσεων, Τοπικών Οργανώσεων, εκλεγμένων συνέδρων, Συλλόγων , Δήμαρχων  κλπ.)

Νεολαία χωρίς όραμα:
Χαρακτηριστικό επίσης του συνεδρίου ήταν η ολιγομελής και κατευθυνόμενη «παρέα» της 35αρίζουσας Νεολαίας, η οποία καραδοκεί για νομή της εξουσίας, ανύπαρκτη σε κάθε κοινωνικό χώρο, πανεπιστήμια κλπ., εναπομένουσα της προηγούμενης 10ετίας.

Αποστροφή στα παλιά στελέχη:
Πέρα από ελάχιστες τοποθετήσεις οι οποίες ξεχώρισαν και στην ουσία έβαλαν τα πράγματα σε μια ιδεολογική βάση, και αναφέρομαι στις τοποθετήσεις του Δ. ΡΕΠΑ, Χ ΚΑΣΤΑΝΙΔΗ  και ελαχίστων άλλων, οι υπόλοιπες έδιναν το στίγμα στελεχών που είτε θέλουν να «νομιμοποιούσουν» το παρελθόν τους, είτε θέλουν να διαχειριστούν την όποια εξουσία. Πολλά πρώην στελέχη κυκλοφορούσαν στους διαδρόμους, αναζητώντας ελπίδα και ρόλο στη νέα κατάσταση για να συμμετάσχουν σε κάποιας μορφής διαδικασία, αλλά διαπίστωναν ότι η κατάστασης ήταν απολύτως συγκεντρωτική και η οποιαδήποτε αποδοχή δεν γινόταν από την βάση αλλά από τους περιτριγυρίζοντας τους «αρχηγούς», με αποτέλεσμα επί της ουσίας να φεύγουν απογοητευμένοι.

Απαξίωση  στο έργο του ΠΑ.ΣΟ.Κ & του Ανδρέα Παπανδρέου:
Ένα χαρακτηριστικό τόσο στις τοποθετήσεις του πρόσφατου συνεδρίου, όσο και των τοποθετήσεων γενικά των τελευταίων ετών από τα στελέχη του ΠΑ.ΣΟ.Κ , κυβερνητικά και μη, παρατηρείται σκόπιμα η μη προβολή του έργου του ΠΑ.ΣΟ.Κ , θέλοντας έτσι να προκαθορίσουν ένα νέο δρόμο, στον οποίο οι εξελίξεις επιβάλλονται από διαχειριστικά ξένα και ντόπια κέντρα, για διαχείριση εξουσίας μόνο  και τίποτα άλλο.
Αυτή η ιστορία ξεκίνησε αμέσως μετά το 2003 όταν «θυσιάστηκε ως Ιφιγένεια» από Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής ο Κ. Λαλιώτης για να αναλάβει τη σκυτάλη ο Μ. Χρυσοχοίδης, χωρίς ποτέ κανένας να μας εξηγήσει τον λόγο της παραίτησης Λαλιώτη, με αποτέλεσμα από εκείνη την εποχή και ύστερα, στην ουσία ξεκίνησε η αποδόμηση του ΠΑ.ΣΟ.Κ και η έναρξη της διαχείρισης της Δημοκρατικής Παράταξης από ΚΗΠΟΥΡΟΥΣ ΚΑΙ ΝΕΟΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ  (Εξήγηση του λόγου της σημερινής παρέμβασης του Κ. Λαλιώτη)

Εμφάνιση Κ. Μητσοτάκη στο συνέδριο ως εκπρόσωπος της Ευρώπης των Τραπεζών:
Έχω συμμετάσχει σχεδόν σε όλα τα συνέδρια του ΠΑ.ΣΟ.Κ από το 1981 και μετά, και μου ήταν αδιανόητο να έχει κληθεί ως ομιλητής αρχηγός της Ν.Δ και πολύ χειρότερο της οικογένειας Μητσοτάκη.
Βασικός λόγος που το θεωρώ και σήμερα αδιανόητο είναι γιατί, οι Συνθήκες  «Μάαστριχτ 1993», «Λισσαβόνας – Δουβλίνο ΙΙ 2007» & «Ρώμης 2007», οι οποίες καθορίζουν και τις εξελίξεις στην σημερινή Ευρώπη, έχουν ψηφιστεί από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη το 1993 ως Πρωθυπουργός, και την Ντόρα Μπακογιάννη το 2007 ως υπουργός εξωτερικών, χωρίς να διατυπωθούν επιφυλάξεις για θέματα οικονομίας (διατραπεζικά), Άμυνας (ανεξάρτητη άμυνα) και θρησκείας ( διατήρηση της ορθοδοξίας),  άποψη που είχε διατυπώσει ο αείμνηστος Ανδρέας Παπανδρέου, και που έκαναν πολλές άλλες χώρες μεταξύ αυτών και η Ιρλανδία γι’ αυτό και βγήκε από τα μνημόνια.

Βλέμμα σε συνεργασίες με ΝΔ:
Θεωρώ ότι το πρόσφατο συνέδριο όχι μόνο δεν έδειξε χαραχτήρα αυτόνομης πορείας ώστε να δώσει ελπίδα προοπτικής και νίκης στο λαό, αλλά στην ουσία κλείνει το μάτι στον Μητσοτάκη και πολλοί προσπαθούν να διατηρήσουν μια προοπτική ελπίδας στα τεκταινόμενα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη κοιτάζοντας ιδία συμφέροντα…

Χώρος στον Τσίπρα:
Τέλος αγαπητοί μου «Σύντροφοι και Νεοσύντροφοι», κοιτάξτε να συνετιστείτε κάνοντας κατι ώστε να ανακτηθεί η δομή  στα πρότυπα του ΠΑ.ΣΟ.Κ και δώστε χώρο στον πολίτη να εκφραστεί μέσα στις οργανώσεις και με τις γνωστές διαδικασίες και αυτά του τύπου δεν μας ακούνε κλπ. ξεχάστε τα.
Αν όλα αυτά δεν γίνουν, ο Τσίπρας θα νέμεται τον χώρο της Κεντροαριστεράς και θα αποτελεί τον μοναδικό της εκφραστή στη χώρα μας, πράγμα που αρχίζουν να το αποδέχονται και οι Ευρωπαίοι.

1 σχόλιο:

kaneis είπε...

Πως να μη συμφωνησω, συντροφε;
Η κοινη διαπιστωση-μηνυμα προς τους Σοσιαλδημοκρατες πανευρωπαϊκα ειναι - θαρρω - οτι οι κουμπαριες με τη Δεξια καταληγουν στο "και κερατας και δαρμενος"....