Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017

ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΔΟΞΑ ΣΤΟΥΣ ΗΡΩΙΚΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΤΗΣ ΜΑΧΗΣ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ


Αποτέλεσμα εικόνας για ΜΑΧΗ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ
Αθήνα, 13 Οκτωβρίου 2017
Σήμερα 13 Οκτώβρη κλείνουν 73 χρόνια από τη γνωστή δυστυχώς σε λιγοστούς εργαζόμενους της επιχείρησης «Μάχη της Ηλεκτρικής».
Κλείνουν 73 χρόνια από τότε που το 6ο σύνταγμα του ΕΛΑΣ μαζί με δεκάδες εργαζόμενους στο εργοστάσιο, έδωσαν ηρωική μάχη για να το σώσουν από τους Γερμανούς κατακτητές που ηττημένοι αποχωρούσαν ανατινάζοντας τα πάντα.

Οι γίγαντες αυτοί, έδωσαν βαρύ φόρο αίματος για να μην μείνει η Αθήνα και ο Πειραιάς χωρίς ρεύμα. Σε αυτή τη μάχη 11 παλικάρια, 11 λεβέντες, 11 πατριώτες μαχητές του ΕΛΑΣ αλλά και εργαζόμενοι στο εργοστάσιο, έπεσαν νεκροί.
Εμείς που έχουμε την τιμή να εργαζόμαστε στην επιχείρηση του ελληνικού λαού, ευλαβικά αποτίουμε φόρο τιμής και με στεντόρεια φωνή  τους στέλνουμε το μήνυμα εκεί ψηλά που είναι ότι σταθερά και αταλάντευτα όπως κάναμε χρόνια τώρα με όλες τις κυβερνήσεις, έτσι και σήμερα και αύριο θα συνεχίσουμε τον αγώνα για την προάσπιση των συμφερόντων της ΔΕΗ και των καταναλωτών.
Θα συνεχίσουμε τον αγώνα να παραμείνει αυτή η επιχείρηση δημόσια στην υπηρεσία του ελληνικού λαού.
ΔΕΣΜΕΥΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΥΣ 11 ΗΡΩΕΣ ΠΟΥ ΕΜΕΙΝΑΝ ΟΡΘΙΟΙ ΣΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΟΥ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ ότι όπως καταγγέλλαμε τα εκατοντάδες σκάνδαλα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ σε βάρος της ΔΕΗ (ΟΤΣ-ΜΑΜΚ-ΑΔΙ-ΜΙΚΡΗ ΔΕΗ-ΓΔΑΡΣΙΜΟ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΜΕ ΤΟ ΕΤΜΕΑΡ-ΜΕΤΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΕ ΦΟΡΟΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΑ-ΕΚΤΟΠΙΣΜΟ ΚΑΙ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΛΙΓΝΙΤΗ ΚΑΙ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΑΛΛΑ) έτσι θα συνεχίσουμε.
Γι αυτό για μια φορά ακόμα, όπως κάνουμε ενάμιση χρόνο τώρα (μετά την κολοτούμπα του ΟΧΙ) καταγγέλλουμε και τα σκάνδαλα του ΣΥΡΙΖΑ (ΠΩΛΗΣΗ ΛΙΓΝΙΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ- ΝΟΜΕ-ΓΔΑΡΣΙΜΟ ΤΗΣ ΔΕΗ ΜΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗ-ΜΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΥΚΩ και δεκάδες άλλα).
Υ.Γ. Επειδή μια τέτοια μέρα δεν προσφέρεται για πολιτικές αντιπαραθέσεις και επειδή οφείλουμε (έχουμε χρέος) ως άνθρωποι να είμαστε δίκαιοι και αντικειμενικοί μαζί με την κριτική μας (που εμείς πρωτίστως την απευθύνουμε στην Κυβέρνηση - γιατί βλέπουμε) οφείλουμε να αναγνωρίσουμε και να επιβραβεύσουμε την απόφαση της Διοίκησης να μεταφέρει την αργία της ΔΕΗ από τις 6 Δεκέμβρη (Αγίου Νικολάου) σε αυτή τη συμβολική και σημαντική μέρα.
Έτσι, πέρα την από όποια κριτική μπορεί κανείς να της ασκήσει, με την πράξη της αυτή, δείχνει ότι όντως τιμά τους 11 ήρωες και έτσι μας δίνει τη δυνατότητα να μάθουμε όλοι οι εργαζόμενοι τι έγινε τη μέρα εκείνη.
Να μάθουμε ποιους τιμάμε και ποιοι πολέμησαν.
Για ποιο λόγο είναι η σημερινή αργία, γιατί μέχρι τώρα το ξέραμε μερικοί μόνο από τους συνδικαλιστές.
Τέλος θέλουμε να εκφράσουμε τη λύπη μας και την απορία μας γιατί οι Διοικήσεις του ΔΕΔΔΗΕ και του ΑΔΜΗΕ δεν πήραν ανάλογη απόφαση.
Αλήθεια κύριοι, εσείς πως θα τιμήσετε τη σημερινή μέρα;
Εσάς δε σας αγγίζει;



 ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ
ΕΑΜΕ ΕΤΕ/ΔΕΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: