Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017

Βόμβα! Ανοίγουν οι τραπεζικοί λογαριασμοί 6 υπουργών-Ποιοι είναι

Βόμβα στο πολιτικό σκηνικό. Η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για την Υγεία αποφάσισε να ανοίξει τους λογαριασμούς 6 πρώην υπουργών στο πλαίσιο των ερευνών για το σκάνδαλο στο «Ερρίκος Ντυνάν».
Οι 6 πρώην υπουργοί είναι όλοι όσοι κάθισαν στην καρέκλα του υπουργείου Υγείας μετά το 2006 ήτοι Δημήτρης Αβραμόπουλος, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Ανδρέας Λοβέρδος, Ανδρέα Λυκουρέντζος, Αδωνις Γεωργιάδης και Μάκης Βορίδης.

Ο λόγος για τον οποίο η έρευνα θα γίνει μετά το 2006, όπως προαναφέρθηκε, είναι γιατί τότε ψηφίστηκε νομοθετική ρύθμιση σύμφωνα με την οποία το υπουργείο Υγείας διορίζει τρία μέλη στο διοικητικό συμβούλιο του «Ερρίκος Ντυνάν»  και από αυτά το ένα αναλαμβάνει τη θέση του αντιπροέδρου με αρμοδιότητα την οικονομική διαχείριση.
Πάντως, σύμφωνα με τις πληροφορίες από την Εξεταστική Επιτροπή τα μέλη της κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων επικέντρωσαν τις έρευνες και τις ευθύνες κυρίως σε τρεις μεταξύ αυτών ήτοι του Ανδρέα Λοβέρδου, του Αδωνι Γεωργιάδη και του Μάκη Βορίδη, που σημαίνει οι άλλοι τρεις ήτοι Αβραμόπουλος, Ξενογιαννακοπούλου, Λυκουρέντζος, δεν βρέθηκαν στο στόχαστρο των ερευνών και οι λογαριασμοί θα ανοίξουν γιατί η έρευνα γίνεται από το 2006 και μετά.
Υπενθυμίζεται ότι το Ερρίκος Ντυνάν πριν μεταβιβαστεί σε ιδιώτες έφτασε να χρωστά 300 εκατομμύρια ευρώ, καθώς και ότι τα μεγαλύτερα σκάνδαλα που εντοπίστηκαν ήταν στις προμήθειες του νοσοκομείου, στη δωρεάν  νοσηλεία πολιτικών προσώπων και άλλων ημετέρων, στις παχυλές αμοιβές πολλών μελών του προσωπικού (όχι σε όλα τα μέλη, αλλά σε ορισμένα με ιδιαίτερες σχέσεις και διασυνδέσεις), καθώς και στους διορισμούς με βάση λίστες που έστελναν πολιτικά πρόσωπα και κόμματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: