Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017

Ν. ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ:Συνένοχοι στο έγκλημα δε θα γίνουμε


Αθήνα, 15 Νοεμβρίου 2017

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ

ΕΚΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ Δ.Σ. ΔΕΗ Α.Ε.

ΟΥΤΕ ΜΙΚΡΗ ΔΕΗ, ΟΥΤΕ ΝΟΜΕ,ΟΥΤΕ ΠΩΛΗΣΗ ΛΙΓΝΙΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΚΑΙ ΠΕΛΑΤΩΝ, Η ΑΓΟΡΑ ΑΝΟΙΞΕ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ,ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ

ΜΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΚΕΡΔΟΥΣ ΦΤΑΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΑ €35/MWh
 Συναδέλφισσες, -φοι
Λίγες μέρες πριν αναγγελθεί και επισήμως από τον Υπουργό Ενέργειας κ. Σταθάκη το ποιες λιγνιτικές μονάδες θα πάρουν το δρόμο για το market test, μένοντας συνεπείς στη διαχρονική θέση και στάση μας που ήταν ενάντια στη δημιουργία και πώληση της μικρής ΔΕΗ, που ήταν ένα καταστροφικό εφεύρημα του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, έτσι και σήμερα δημόσια θέλουμε να τονίσουμε τη ριζική διαφωνία μας για τη συμφωνία της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ να πουλήσει τις όποιες λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ.

Με την απόφασή της αυτή, την καταγγέλλουμε ότι μετά τα ΝΟΜΕ, το τέλος προμήθειας αλλά και άλλες ιδιαιτέρως ζημιογόνες αποφάσεις της, συνεχίζοντας την καταστροφική πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, θα επιφέρει ένα ακόμα τεράστιο κτύπημα σε βάρος τη Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού.
Αν δε, προχωρήσει και στην πώληση πακέτου πελατών της όπως όλα δείχνουν, τότε εύλογα μπορεί κανείς να αναρωτηθεί:
Μα ποια είναι η διαφορά με τη μικρή ΔΕΗ;
Άποψή μας είναι μη βιαστεί κανείς να πει ότι η διαφορά είναι ότι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν πουλά υδροηλεκτρικά εργοστάσια, γιατί το πιθανότερο είναι και σε αυτό να διαψευσθεί.
Το άλλοθι και οι δικαιολογίες κάποια στιγμή τελειώνουν.
Είναι αυτονόητο για εμάς ότι δεν πρόκειται να συμβάλουμε με κανένα τρόπο στην υλοποίηση μιας τέτοιας καταστροφικής απόφασης.
Συνένοχοι στο έγκλημα δε θα γίνουμε.


Καραλευθέρης Παντελής                 Φωτόπουλος Νίκος

Δεν υπάρχουν σχόλια: