Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

Η Γερμανία έχει υπογράψει 31 εξοπλιστικές συμφωνίες με τη Τουρκία μέσα σε λιγότερο από 1 μήνα!

Αποτέλεσμα εικόνας για ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑΗ υποκρισία δεν έχει όρια στις σχέσεις Γερμανίας-Τουρκίας! Οι “τσακωμοί” Άγκυρας και Βερολίνου, ήταν πάρα πολύ βολικοί στις προεκλογικές εκστρατείες Μέρκελ και Ερντογάν. Και η γερμανική “ευαισθησία” για τις σφαγές στη βόρεια Σύρια, είναι για τα “μάτια των ψηφοφόρων” αλλά όχι για τα ταμεία των γερμανικών αμυντικών βιομηχανιών!
Γι΄ αυτό και όπως αποκαλύπτει η Daily Sabah , “η Γερμανία ενέκρινε περισσότερες από 30 αμυντικές συμφωνίες γερμανικών εταιρειών το Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο, σύμφωνα με όσα αναφέρει σε έκθεσή του το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών”!

Σύμφωνα με την έκθεση αυτή που δόθηκε στη δημοσιότητα μέσω της διαδικασίας κοινοβουλευτικού ελέγχου , “από τις 18 Δεκεμβρίου έως τις 24 Ιανουαρίου 2018 εκδόθηκαν 31 άδειες για πωλήσεις στρατιωτικού υλικού στη Τουρκία”.
Η γερμανική κυβέρνηση δήλωσε ότι έχει εγκρίνει τη πώληση στρατιωτικών όπλων που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων βόμβες, τορπίλες, πυραύλους, συστήματα επιτήρησης, χερσαία οχήματα και πολλά άλλα.
Οι εξοπλιστικές συμφωνίες μεταξύ της Γερμανίας και της Τουρκίας έχουν αποτελέσει πηγή έντασης μετά την ανακοίνωση του Βερολίνου τον προηγούμενο μήνα ότι θα σταματούσε ο εκσυγχρονισμός των αρμάτων μάχης Leopard 2. Η Άγκυρα και το Βερολίνο είχαν σχέδια για εκσυγχρονισμό από γερμανική εταιρεία.
Τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης ισχυρίστηκαν στα τέλη Ιανουαρίου ότι ο εκσυγχρονισμός των αρμάτων μάχης “πάγωσε” εξαιτίας τεταμένων σχέσεων μεταξύ Τουρκίας και Γερμανίας. Σύμφωνα με το γερμανικό δίκαιο, κάθε πώληση αμυντικής βιομηχανίας πρέπει να εγκριθεί από το υπουργικό συμβούλιο.
Παρά τις δυσκολίες στη συμφωνία για τα Leopard 2, αποκαλύφθηκε με την έκθεση του γερμανικού υπουργείου ότι οι δύο χώρες συνεργάζονται άψογα σε επίπεδο πώλησης εξοπλισμών από την Γερμανία στη Τουρκία.
Πρόσφατα, το γερμανικό περιοδικό Stern ισχυρίστηκε ότι η γερμανική αμυντική εταιρεία Rheinmetall και η τουρκική εταιρεία BMC έχουν ήδη υπογράψει μία ακόμη συμφωνία στις 9 Ιανουαρίου, στο Ντίσελντορφ.
“Η BMC έχει συνάψει συμφωνία με τους γερμανούς εταίρους της για να εκσυγχρονίσουν από κοινού τα άρματα μάχης Leopard που βρίσκονται τώρα στην υπηρεσία του τουρκικού στρατού. Η Rheinmetall θα προμηθεύσει την τεχνολογία γι ‘αυτό και η BMC θα έχει το υποκατασκευαστικό έργο. Ο στόχος: Να προστατέψουμε καλύτερα τα άρματα Leopard από τα αντιαρματικά”, γράφει το Stern!

Δεν υπάρχουν σχόλια: