Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

Ο Πολάκης τους «έκαψε» – Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζήτησε τα πρακτικά για τα 230 εκ. που λείπουν από το ΚΕΕΛΠΝΟ

Ο Πολάκης τους «έκαψε» – Η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζήτησε τα πρακτικά για τα 230 εκ. που λείπουν από το ΚΕΕΛΠΝΟΕξελίξεις πυροδότησε η κατάθεση του Παύλου Πολάκη στην Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία, με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, να ζητά την άμεση διαβίβαση των πρακτικών.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του documentonews.gr, μετά από παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, διαβιβάζονται από το προεδρείο της Εξεταστικής Επιτροπής τα πρακτικά της χθεσινής κατάθεσης του Παύλου Πολάκη, από την οποία ήρθε στο «φως» η «μαύρη τρύπα» στα ταμεία του ΚΕΕΛΠΝΟ ύψους 230 εκατ. ευρώ για την οκταετία 2007-2014.

Όπως αποκάλυψε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, από το 2007 έως το 2014 τα απολογισθέντα έσοδα του ΚΕΕΛΠΝΟ ανέρχονται σε περίπου 750 εκατ. ευρώ, ενώ τα αντίστοιχα έξοδα φτάνουν μόλις τα περίπου 520 εκατ. ευρώ.
Ως εκ τούτου, προκύπτει ένα ταμειακό κενό περί τα 230 εκατ. ευρώ, εγείροντας το ερώτημα: πού πήγαν αυτά τα λεφτά;
Αξιοσημείωτο δε πως από την πρώτη στιγμή που ο κ. Πολάκης προέβη στην αποκάλυψη, μέλη της πλειοψηφίας ζήτησαν την άμεση διαβίβαση των πρακτικών στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, με τους εκπροσώπους της ΝΔ να μην παίρνουν σαφή θέση, χαρακτηρίζοντας μετά το πέρας της διαδικασίας τα στοιχεία «πρόχειρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: