Τρίτη 13 Μαρτίου 2018

Τουρκία: Πλήρης καταπάτηση της ελληνικής κυριαρχίας… “απαγορεύει” τον ΗΝΙΟΧΟ!

Σε μια πρώτης τάξεων ευκαιρία για την Ελλάδα να αποδείξει χωρίς να κάνει απολύτως τίποτα, απλά αφήνοντας τους Τούρκους να είναι… ο εαυτός τους, εξελίσσεται η διεθνής άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ» που βρίσκεται σε εξέλιξη σε συνεργασία με αμερικανικά, ισραηλινά, βρετανικά, γερμανικά, ιταλικά και Εμιρατινά μαχητικά αεροσκάφη (συμμετέχει και η Κύπρος), καθώς η Τουρκία αμφισβητεί αυτό καθαυτό το δικαίωμα της Ελλάδας να τη διεξάγει!

Σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΚΥΠΕ) το τουρκικό Ναυτικό ετοιμάζεται να απαντήσει με άσκηση στην οποία θα χρησιμοποιηθούν πραγματικά πυρά, στα σημεία του Αιγαίου όπου θα εξελίσσεται η άσκηση; Τούτων λεχθέντων, ισχύουν οι εισαγωγικές παρατηρήσεις του «DP» ή όχι;
Οι Τούρκοι που κλείνουν συχνά πυκνά τεράστιες εκτάσεις για στρατιωτικές ασκήσεις επί μήνες ολόκληρους, διαμαρτύρεται υποστηρίζοντας ότι η άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ» κλείνει τις εξόδους της Τουρκίας στα διεθνή ύδατα στο Αιγαίο! Εν ολίγοις, χονδρικά επιδιώκει τον τερματισμό των ελλαδικών στρατιωτικών εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων.
Στην Τουρκία καταγράφονται και παρανοϊκού περιεχομένου δηλώσεις, καθώς στέλεχος ινστιτούτου που πρόσκειται στο «όραμα» Ερντογάν, δήλωσε στην εφημερίδα «Βατάν», ότι η Ελλάδα διεξάγει την άσκηση «ΗΝΙΟΧΟΣ» με σκοπό να μεταφέρει το ενδιαφέρον από την ανατολική Μεσόγειο στο Αιγαίο!
 Κάποιος να ενημερώσει τον αστείο αυτόν «επιστήμονα», ότι πρόκειται για την «ελληνική Red Flag», δηλαδή μια άσκηση που διεξάγεται την ίδια περίοδο επί πολλά χρόνια, με το ενδιαφέρον για διεθνείς συμμετοχές αυξάνεται συνεχώς, όπως θα διαπιστώσει εάν ψάξει την εξέλιξη των συμμετοχών διαχρονικά.
Το θετικό λοιπόν είναι ότι οι Τούρκοι φροντίζουν από μόνοι τους να ενημερώσουν τη διεθνή κοινότητα για την παρανοϊκή στάση γκάγκστερ που ακολουθούν στη σχέση τους με την Ελλάδα, γλιτώνοντάς μας κόπο και χρήμα (να είναι καλά οι άνθρωποι…), με αποτέλεσμα εάν κάποια στιγμή υπάρξει ένοπλη ελληνική απάντηση, όλοι θα καταλάβουν εύκολα τι έχει συμβεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: