Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

Δεν πάει στην Προανακριτική! “Όχι” και από τον Αβαμόπουλο

Μετά τον Αντώνη Σαμαρά, τον Ανδρέα Λοβέρδο και τον Ανδρέα Λυκουρέντζο και ο Ευρωπαίος Επίτροπος, πρώην υπουργός Υγείας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, με επιστολή που απέστειλε στον Θοδωρή Δρίτσα, ανακοίνωσε την απόφασή του να μην προσέλθει ενώπιον της Προανακριτικής Επιτροπής γιατί όπως λέει αυτή έχει χάσει τη νομιμοποίησή της μετά την αποχώρηση των βουλευτών της αντπολίτευσης.

Ο Δ. Αβραμόπουλος σημειώνει σε επιστολή του προς τον πρόεδρο Θοδωρή Δρίτσα ότι «στην παρούσα φάση δεν θα προσέλθει». Βασίζει, μάλιστα, την απορριπτική του θέση στο γεγονός ότι αποχώρησαν όλοι οι βουλευτές της αντιπολίτευσης με αποτέλεσμα «οι παραμένοντες στην Επιτροπή Βουλευτές να ταυτίζονται απολύτως με εκείνους οι οποίοι υπέγραψαν την πρόταση κατηγορίας και κατά συνέπεια η Επιτροπή έχει απωλέσει με αυτή την σύνθεση, την νομιμοποίηση η οποία παρασχέθηκε σ’ αυτήν με την απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής».
Ο Δ. Αβραμόπουλος επισημαίνει ότι «κατά παραβίαση κάθε δικονομικού και ουσιαστικού κανόνα Δικαίου» δεν έχουν κληθεί ακόμη να καταθέσουν οι μάρτυρες της υπόθεσης «χωρίς προστασία και αφού αποκαλυφθεί η ταυτότητά τους».
Θυμίζει δε ότι για την υπόθεση έχει καταθέσει μηνυτήρια Αναφορά, στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, για ψευδορκία, ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμηση, κατά των μαρτύρων και επιπλέον ζητεί τη διερεύνηση των εγκλημάτων της κατάχρησης εξουσίας και της παράβασης καθήκοντος, από συνεργούς και ηθικούς αυτουργούς.
Ως ένδειξη της πρόθεσής του να συνεργαστεί με την Προανακριτική ο κ. Αβραμόπουλος διαβεβαιώνει ότι θα προσέλθει να καταθέσει «εφόσον εξασφαλισθεί η νόμιμη σύνθεση της επιτροπής με την παρουσία όλων των μελών της και τηρηθούν οι κανόνες της Δικονομίας (κληθούν επωνύμως οι μάρτυρες να καταθέσουν)» .
Αναφέρει μάλιστα ότι σε μια τέτοια περίπτωση θα καταθέσει σύνολο «συντριπτικών στοιχείων, τα οποία προέρχονται από δικαστικές και άλλες αρμόδιες Υπηρεσίες και αποτελούν πλήρη και καταλυτική απάντηση σε όλα τα τεθέντα προς διερεύνηση ζητήματα». Ο Δ. Αβραμόπουλος αναφέρει επίσης ότι θεωρεί την Προανακριτική Επιτροπή αποκλειστικά αρμόδια για την ουσιαστική διερεύνηση της υπόθεσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: