Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

«Έντιμο συμβιβασμό» προανήγγειλε ο Κοτζιάς στο Σκοπιανό (VIDEO)

«Έντιμο συμβιβασμό» προανήγγειλε ο Κοτζιάς στο Σκοπιανό Έναν έντιμο συμβιβασμό προανήγγειλε ο Νίκος Κοτζιάς, κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Σκοπιανό ομόλογό του Νικόλα Ντιμιτρόφ, μετά το τέλος της διμερούς συνάντησης στην ΠΓΔΜ.
«Το εύκολο στην πολιτική είναι να μην κάνεις τίποτα, ιδιαίτερα στην εξωτερική πολιτική. Μετά έρχεται η ζωή και δίνει τις δικές της λύσεις και είναι πολύ ακριβές. Οφείλουν οι ΥΠΕΞ να βρίσκουν λύσεις, ανεξάρτητα από τη μία ή άλλη γνώμη, τη μία ή άλλη μέρα. Για να έχουμε την οικονομική ανάπτυξη χρειαζόμαστε τη συνεργασία όλη της περιοχής και πιστεύουμε σε έναν έντιμο συμβιβασμό που μακροπρόθεσμα θα κερδίσουν και οι δύο πλευρές.
Δεν πρόκειται να υπάρξει κάποιος χαμένος. Ασφαλώς όμως ένας συμβιβασμός είναι απαραίτητος, δεν μπορεί να πάρεις όσα έχεις στο μυαλό σου ή όσα μεταφυσικά πιστεύεις ότι μπορείς να πάρει. Πρέπει να υπάρχει ρεαλισμός», δήλωσε ο Έλληνας ΥΠΕΞ.
 Ο κ. Κοτζιάς αποκάλυψε ότι μετά τις συνομιλίες του και με τον Ζ. Ζάεφ θα συνταχθεί από τον Μάθιου Νίμιτς ένα κείμενο, το οποίο θα κατατεθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας «όπου θα διαπιστώνει ότι τα προβλήματα που εντόπισε ο ΟΗΕ ξεπεράστηκαν και μπορούμε να προχωρήσουμε παραπέρα».
«Μιλήσαμε για όλα τα σημαντικά σημεία. Πρόκειται για πολύ ευαίσθητη ισορροπία. Αν γίνει ένα μικρό βήμα τα πάντα μπορούν να μετατοπισθούν προς μία λύση. Προσπαθούμε να οικοδομήσουμε εμπιστοσύνη, υπάρχουν ακόμη προκαταλήψεις. Υπάρχει πραγματική επιθυμία για την επίλυση του θέματος με τρόπο που δεν θα υποτιμήσει κανέναν»», υπογράμμισε ο κ. Ντιμιτρόφ.

«Την Ιστορία δεν μπορούμε να την αλλάξουμε. Μόνο το παρόν και το μέλλον. Να κοιτάξουμε ο ένας τον άλλον στα μάτια και να φερθούμε έξυπνα. Θα έχουμε ένα κοινό μέλλον, ένα ευρωπαϊκό μέλλον. Θα είμαστε φυσικοί σύμμαχοι»
«Δικαιούμαστε μια ορθή λύση που θα είναι σταθερή και δεν θα αναπαράγει άλλα προβλήματα στο μέλλον», πρόσθεσε από την πλευρά του ο κ. Κοτζιάς.
Στη συνέχεια ο κ. Κοτζιάς θα μεταβεί στην Γενική Γραμματεία Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, όπου θα έχει συνάντηση τον αναπληρωτή πρωθυπουργό και αρμόδιο για τις σχέσεις με την ΕΕ, Μπουγιάρ Οσμάνι και αργότερα στο κυβερνητικό μέγαρο, θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της χώρας Ζόραν Ζάεφ.
Στη 1 το μεσημέρι ο κ. Κοτζιάς και η ελληνική αντιπροσωπεία θα παρευρεθούν στη δεξίωση του Ελληνικού Γραφείου Συνδέσμου Σκοπίων για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.
Θα ακολουθήσουν, από τις 15:30 και έπειτα, οι συναντήσεις που έχουν προγραμματιστεί στο κοινοβούλιο των Σκοπίων με τον πρόεδρο της Βουλής, Ταλάτ Τζαφέρι και τον πρόεδρο του αλβανικού κόμματος DUI, Αλί Αχμέτι, ενώ λίγο μετά τις 17:00 στα γραφεία του VMRO αναμένεται να πραγματοποιηθεί η συνάντηση με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Χρίστιαν Μίτσκοσκι.


Δεν υπάρχουν σχόλια: