Τρίτη 29 Μαΐου 2018

Χούντα στην Ιταλία. Για εσχάτη προδοσία ο Πρόεδρος που αρνήθηκε κυβέρνηση ευρωσκεπτικιστών

Ο Πρόεδρος της Ιταλίας Σέρτζιο Ματαρέλα υλοποίησε τελικά την “άνοθεν εντολή του 4ου Ράϊχ” για επιβολή γερμανικής χούντας στην Ιταλία. Αρνήθηκε πραξικοπηματικά τον διορισμό της νέας Ιταλικής κυβέρνησης του συνασπισμού της Λέγκας και Πέντε Αστέρων υπό τον τεχνοκράτη Τζιουζέπε Κόντε, με την ξεδιάντροπη αιτιολογία ότι δεν εγκρίνει τον ευρωσκεπτικιστή οικονομολόγο Πάολο Σαβόνα στη θέση του Υπουργού οικονομικών.Τα δύο κόμματα, η Λέγκα και το Κίνημα των Πέντε Αστέρων, έχουν συγκεντρώσει στις τελευταίες εκλογές το συντριπτικό ποσοστό του 49,8% των ψήφων, στο οποίο αν προστεθεί και η η ψήφος των υπόλοιπων ευρωσκεπτικιστικών κομμάτων, το ποσοστό αυτό ανέρχεται σε περισσότερο από 70%.

Το Δημοκρατικό Κόμμα του πρώην Πρωθυπουργού Ματέο Ρέντζι που υποστηρίζει την ευρωγερμανική κατοχή, καταποντίστηκε στις τελευταίες εκλογές με ποσοστό περίπου 18% των ψήφων.

Αυτή είναι η “δημοκρατία” που επαγγελονται οι ευρωκράτες. Καθοδηγούμε με ψέματα και φοβίες την κοινή γνώμη μέσα από τα ελεγχόμενα ΜΜΕ για να ψηφίζουν δικά μας κόμματα. Αν όμως κάτι πάει στραβά και το αποτέλεσμα των εκλογών δεν μας συμφέρει τότε,επιβάλλουμε πραξικόπημα…..

Το σημερινό πραξικόπημα στην Ιταλία, σήμερα τον Μάιο του  2018, θυμίζει τα δικά μας Ιουλιανά, ότι δηλ. έγινε στην  Ελλάδα τον Ιούλιο του 1965, όταν ο τότε βασιλιάς Κωνσταντίνος με εντολές άνωθεν, οδήγησε σε παραίτηση την κυβέρνηση του Γεωργίου Παπανδρέου που είχε εκλεγεί με ποσοστό 52% στις εκλογές του Φεβρουαρίου 1964.


Σαλβίνι : Για την Ιταλία αποφασίζουν οι Ιταλοί και όχι οι Γερμανοί

Αλλά η Ιταλία δεν είναι Ελλάδα και το 2018 δεν είναι 1964.Ο επικεφαλής της Λέγκα Ματτέο Σαλβίνι δήλωσε ότι, ««για την Ιταλία αποφασίζουν Ιταλοί, και όχι οι Γερμανοί, ή άλλες εθνικότητες….Όλα αυτά ισχύουν αν υπάρχει Δημοκρατία, αλλά αν έχουμε μια αλυσίδα που δεν μας επιτρέπει να επιλέξουμε έναν υπουργό που δεν αρέσει στο Βερολίνο και στις ισχυρές εξουσίες, σημαίνει ότι είναι ο σωστός υπουργός….Αν υπάρχουν απειλές της Ευρώπης, η κυβέρνηση δεν θα ξεκινήσει. Έχουμε συνοχή ελευθερία και θάρρος…Αν μπορούμε να δουλέψουμε ελεύθερα, αύριο εγώ θα αρχίσω να δουλεύω στο υπουργείο Εσωτερικών και θα αρχίσουν οι απελάσεις των λαθρομεταναστών. Διαφορετικά, θα πρέπει να ξαναδώσουμε, με εκλογές, τον λόγο στους Ιταλούς», ολοκλήρωσε ο ίδιος.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής του Κινήματος των 5 Αστέρων Λουίτζι Ντι Μάιο δήλωσε ότι η απόρριψη του ευρωσκεπτικιστή κθηγητή Πάολο Σαβόνα για την θέση του υπουργού Οικονομικών είναι “απαράδεκτη…Πρόκειται για μία πρωτοφανή σύγκρουση θεσμών”…Ποιος ο λόγος να ψηφίζει κανείς, αν αποφασίζουν οι οίκοι αξιολόγησης;”.

Κόντε : Κατέβαλα κάθε δυνατή προσπάθεια σε κλίμα πλήρους συνεργασίας

Ο καθηγητής Τζουσέπε Κόντε, ο οποίος παρέδωσε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον ιταλό πρόεδρο Σέρτζιο Ματταρέλλα, έκανε μια σύντομη δήλωση κατά την έξοδό του από το μέγαρο Κυρηνάλιο.«Ευχαριστώ  τους επικεφαλής της Λέγκα και των Πέντε Αστέρων. Κατέβαλα κάθε δυνατή προσπάθεια σε κλίμα πλήρους συνεργασίας με τις πολιτικές δυνάμεις που με υπέδειξαν», τόνισε ο Κόντε.

Ματαρέλα: “Η συμμετοχή στην ευρωζώνη είναι θεμελιώδους σημασίας για την Ιταλία”

Ο πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα, λειτουργώντας ως Γερμανός Γκαουλάϊτερ, δήλωσε ότι ο υποψήφιος υπουργός Οικονομικών Πάολο Σαβόλα έχει μιλήσει υπέρ της εξόδου της Ιταλίας από την ευρωζώνη και ότι η επιλογή του στέλνει ένα μήνυμα για την ίδια την κυβέρνηση. Διευκρίνισε δε ότι ο πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει τον ρόλο του εγγυητή και για τον υπουργό Οικονομικών.

Πρόσθεσε πως, έπραξε ό,τι μπορούσε για διευκολύνει τον σχηματισμό κυβέρνησης και ότι κανείς δεν μπορεί να ισχυρισθεί ότι ο ίδιος μπλόκαρε την διαδικασία. Οι απώλειες στις αγορές αφαίρεσαν οικονομίες από τις επιχειρήσεις και τους ιδιώτες , είπε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι “οφείλει να διαφυλάξει τις οικονομίες των Ιταλών.Η συμμετοχή στην ευρωζώνη είναι θεμελιώδους σημασίας για την Ιταλία, είπε ο πρόεδρος και πρόσθεσε ότι θα περιμένει για να αποφασίσει εάν θα προκηρύξει νέες εκλογές και ότι θα αποφασίσει σύντομα τα επόμενα βήματα”.

Ο επίσης Γερμανόπληκτος υπηρεσιακός πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι. όπως ήταν αναμενόμενο, εξέφρασε την υποστήριξή του προς τον πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας Σέςρτζιο Ματαρέλα. “Τώρα πρέπει να σώσουμε την μεγάλη μας χώρα”, δήλωσε.Προφανώς σκέφτεται ότι, τώρα πρέπει να σώσουμνε τη γερμανική κατοχή και τη δική μας υπόσταση.

Το  Δημοκρατικό Κόμμα, του Ρέντζι που καταποντίστηκε στις εκλογές, όπως αναμενόταν, υπερασπίσθηκαν τις θέσεις και τους χειρισμούς του Ιταλού προέδρου Σέρτζιο Ματταρέλλα.

Ντι Μαίο : Για εσχάτη προδοσία ο Ιταλός Πρόεδρος.

Σε μια νεότερη καταλυτική του δήλωσή του ο επικεφαλής των Πέντε Αστέρων Λουίτζι Ντι Μάιο ανέφερε σε εκπομπή της Rai ότι θα ζητήσει να κινηθεί η διαδικασία για να κατηγορηθεί ο Ιταλός πρόεδρος για εσχάτη προδοσία.Ο Ντι Μάιο μίλησε για το άρθρο 90 του ιταλικού Συντάγματος, που αναφέρεται την εσχάτη προδοσία και την επίθεση κατά ίδιου του Συντάγματος.Την ίδια πρόθεση είχε ανακοινώσει, νωρίτερα, και η επικεφαλής του μικρού κόμματος Αδέλφια της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι.

Σύμφωνα με το ιταλικό Σύνταγμα, για να κατηγορηθεί ο πρόεδρος της Δημοκρατίας για εσχάτη προδοσία χρειάζονται τα δυο τρίτα των ψήφων βουλευτών και γερουσιαστών.Αν αυτό δεν επιτευχθεί, τότε η ιταλία οδεύει σε νέες εκλογές τον Οκτώβριο όπου η νίκη των ευρωσκεπτικιστικών κομμάτων αναμένεται να είναι συντριπτική.

Η μόνη λύση που μένει στους Γερμανούς και στη Νέα Τάξη Πραγμάτων είναι να επιστρατεύσουν ερπυστριοφόρα και μια νέα καθαρή Ιταλική χούντα. Αλλιώς, καλό θα είναι να ετοιμάζονται για το ξήλωμα της γερμανικής ευρωκατοχής

Δεν υπάρχουν σχόλια: