Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

Προσπάθεια χειραγώγησης του ΚΙΝ.ΑΛΛ. από τον Κυρ. Μητσοτάκη με τα λεφτά του Μαρινάκη

"Δόλιο πολιτικό σχέδιο" καταγγέλλει ο Γ. Ραγκούσης
Καμπανάκι κινδύνου για την πορεία του ΚΙΝ.ΑΛΛ. χτύπησε ο Γ. Ραγκούσης με αφορμή το «Μακεδονικό»: «Έφτασα να λέω ευτυχώς που δεν συμμετέχω στο λεγόμενο Πολιτικό Συμβούλιο κι έτσι δεν έχω καμία ευθύνη για όσα συντελούνται από τον περασμένο Δεκέμβριο. Κατά τα άλλα, αλίμονο αν στην ψηφοφορία καταντήσει το Κίνημα Αλλαγής να ταυτιστεί με τον Όρμπαν των Βαλκανίων Κυριάκο Μητσοτάκη, καθώς και με τους ψευτοπατριώτες εθνολαϊκιστές Σαμαρά - Γεωργιάδη» δήλωσε ο πρ. υπουργός στην «Εφημερίδα των Συντακτών».

Αφού χαρακτήρισε μάλιστα «αδίστακτη και εθνικά επικίνδυνη» την «εθνολαϊκιστική ηγετική ομάδα της Ν.Δ.» -«είναι ακριβώς οι ίδιοι τύποι που, αφού χρεοκόπησαν τη χώρα και προκάλεσαν το δημοσιονομικό κραχ του 2009, μετά εμφανίζονταν ανήξεροι. Σήμερα επιχειρούν πάλι κάτι αντίστοιχο» εξήγησε-, ο κ. Ραγκούσης στηλίτευσε την ηγεσία της Ν.Δ. λέγοντας ότι «εμφανίζονται επιτιθέμενοι, ενώ είναι αυτοί οι ίδιοι που μας οδήγησαν στο εθνικό Βατερλώ με την ΠΓΔΜ, με αποτέλεσμα όλη σχεδόν η υφήλιος να την έχει αναγνωρίσει ως Μακεδονία, τους κατοίκους της ως Μακεδόνες και τη γλώσσα τους ως μακεδονική. Η εθνική και πολιτική εξαπάτηση των πολιτών από την ηγετική ομάδα της Ν.Δ. δεν έχει τέλος».
Προχωρώντας μάλιστα ένα βήμα παραπέρα, ο κ. Ραγκούσης κατήγγειλε «ένα δόλιο πολιτικό σχέδιο» και εξήγησε: «Ο κ. Μητσοτάκης με λεφτά του κ. Μαρινάκη επιχειρεί να χειραγωγήσει το Κίνημα Αλλαγής παρεμβαίνοντας καθημερινά και απροκάλυπτα μέσα από τα 'Νέα' και το 'Βήμα'». Σε αυτό το πλαίσιο ενέταξε τις λοιδορίες «του τύπου 'δούρειοι ίπποι', 'πέμπτη φάλαγγα'», διατυπώσεις που χαρακτήρισε «προσπάθεια εκφοβισμού».
Τέλος, χαρακτήρισε τη συμφωνία των Πρεσπών «ρεαλιστικά την καλύτερη συμφωνία που μπορούσαμε να έχουμε με τη συναίνεση των γειτόνων» και ανέφερε χαρακτηριστικά πως «οι πολίτες της 'Βόρειας Μακεδονίας' θα πολιτογραφηθούν Μακεδόνες όπως πολιτογραφήθηκε Έλληνας ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Δηλαδή η πολιτογράφησή τους θα καθορίζεται από το δίκαιο του εδάφους -σε ποια χώματα γεννήθηκαν- κι όχι από το δίκαιο του αίματος- ποιοι ήταν οι πρόγονοί τους».

1 σχόλιο:

Συγκαμμένος είπε...

Ο ανύπαρκτος Ραγκούσης του 1% βρήκε θαλπωρή στον ανύπαρκτο Θούρειο των 40 αναγνωστών. Too hard to die..... χαχαχα!!!!