Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

ΣΥΡΙΖΑ: Στο σχέδιο αποστασίας, ο Θέμος Αναστασιάδης ανέλαβε τα δημοσιογραφικά λύματα

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για το χυδαίο άρθρο του Θ. Αναστασιάδη αναφέρει:
Προφανώς, στον καταμερισμό των καθηκόντων που απαιτεί το σχέδιο αποστασίας, στον Θέμο Αναστασιάδη ανατέθηκε η παραγωγή και διάθεση δημοσιογραφικών λυμάτων. Καθήκον στο οποίο ειδικεύεται από καιρό. Αυτή τη φορά κατάφερε με το άρθρο του για τις κρεμάλες να φτάσει στα βάθη του φασιστικού οχετού και να βγάλει στην επιφάνεια ό,τι πιο απεχθές, διχαστικό, συκοφαντικό, απειλητικό, δυσώδες μπορεί να συλλάβει μια διεστραμμένη, φαιά φαντασία. Όσο κι αν προσπάθησε εκ των υστέρων να καλύψει τις αναφορές σε κρεμάλες και τις σαφείς προτροπές σε αυτοδικία τα (διαδικτυακά) γραπτά μένουν.

Θα ήταν μάταιο να καλέσει κανείς τους φίλους του της Ν.Δ. να πάρουν θέση. Όμοιος ομοίω, αεί πελάζει. Τα άλλα δημοκρατικά κόμματα, όμως, οφείλουν να καταδικάσουν αυτή την επέλαση των λυμάτων στην πολιτική ζωή.


Τα δημοσιογραφικά λύματα

Σε ένα ακόμα εμετικό του άρθρο στην κίτρινη ιστοσελίδα «Πρώ το Θέμα», ο Θέμος Αναστασιάδης ζήλεψε τη δόξα των χρυσαυγιτών προβλέποντας,με εκφράσεις πεζοδρομίου και ακροδεξιά ρητορική, το «πολιτικό τέλος» του Αλέξη Τσίπρα λόγω «Μακεδονικού».
Στο εν λόγω άρθρο, που αρχικά είχε τίτλο «Μόνο κέρματα και κρεμάλες για τον προδότη Αλέξη Τσίπρα», ο εκδότης της κίτρινης εφημερίδας, η οποία έχει πολλάκις λειτουργήσει ως «πλυντήριο» των νεοναζί, άφησε κατά μέρους τα προσχήματα και εξαπέλυσε μία άνευ προηγουμένου επίθεση στον πρωθυπουργό ο οποίος, σύμφωνα με τον Θ. Αναστασιάδη, «θα ‘ναι σε όλη τη ζωή του μόνο για "κέρματα" και "κρεμάλες"» (!) καθώς «η Μακεδονία θα γίνει ο πολιτικός τάφος του».
Μπορεί ο τίτλος και η εισαγωγική φράση να άλλαξε σύντομα επί το... ηπιότερο («Κρεμάλες, κέρματα και προδοσία»), ωστόσο το ύφος και η ακραία ρητορική του κειμένου (για ευνόητους λόγους δεν «λινκάρουμε» το ακροδεξιάς κοπής λιβελογράφημα) παραπέμπουν ευθέως στη χρυσαυγίτικη «επιχειρηματολογία» περί προδοτών, όπως αυτή εκφράστηκε πρόσφατα και από το βήμα της Βουλής δια στόματος Μπαρμπαρούση.
Με το άρθρο αυτό, στο οποίο συναντάμε χοντροκομμένη όλη την ατζέντα περί «ξεπουλημένων πολιτικών»  οι οποίοι, μάλιστα «είναι έτοιμοι να κάνουν τα ίδια με τους Αλβανούς και ξερογλείφονται στην αυλή του Σουλτάνου, Ερντογάν», ο γνωστός εκδότης καθιστά περιττή την κυκλοφορία του φασιστικού «Μακελειού», το οποίο ξεπέρασε κατά πολύ σε χυδαιότητα.
Σημειώνουμε ότι ο αθρογράφος, κάνοντας προφανώς δεύτερες σκέψεις, συνεχίζει να «διορθώνει» διαρκώς σημεία του κειμένου, προκειμένου να αποφύγει τη «μοίρα» του πολιτικά ομογάλακτού του, Στ. Χίου. Ελπίζουμε να μην αποδώσει και αυτός, όπως ο Μπαρμπαρούσης, τα γραφόμενά του σε «ατάκτως και αυθορμήτως ατελείς λεκτικές υπερβολές και άτυχες εκφράσεις, που οφείλονται στη θυμική του έξαρση»...






 https://left.gr/news/syriza-sto-shedio-apostasias-o-themos-anastasiadis

1 σχόλιο:

Συγκαμμένος είπε...

Μία συνέντευξη στο βοθροραδιόφωνο του Σύριζα και μια ανακοίνωση οχετός από το γραφείο του Συριζα. Γεια σου ρε Αθανασόπουλε "Πασόκε"!!!