Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018

“Ναι” στη συμφωνία με τα Σκόπια λέει ο Σταύρος Θεοδωράκης

«Δεν πρέπει να δώσουμε τα Σκόπια “πακέτο” στην Τουρκία», υπογράμμισε ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας στη Βουλή. Πρέπει να βοηθήσουμε τους γείτονες να γίνουν μέλη της ΕΕ και να γίνει η Θεσσαλονίκη επιχειρηματική πρωτεύουσα στα Βαλκάνια.
«Η συμφωνία Τσίπρα - Ζάεφ είναι, λοιπόν, ένα απαραίτητο πρώτο βήμα. Έχει αδυναμίες -και θα μας δοθεί η δυνατότητα τις επόμενες μέρες να τις συζητήσουμε- αλλά είναι το βήμα που πρέπει να κάνουμε.
Οι έξαλλες αντιδράσεις των εθνικιστών στα Σκόπια δείχνουν ότι είμαστε στον σωστό δρόμο», συμπλήρωσε ο επικεφαλής του Ποταμιού.
«Δεν θα θυσιάσω καμία από τις πεποιθήσεις μου μόνο και μόνο για να παραμείνω σε αυτή την αίθουσα. Δεν θα γίνω άλλη μια κατσαρίδα της πολιτικής. Δεν με αφορά το λεγόμενο πολιτικό κόστος. Ειδικά αυτή την κρίσιμη στιγμή για την πατρίδα μας!». Επιπλέον, επεσήμανε ότι «το Ποτάμι από την πρώτη μέρα της ίδρυσης του είναι υπέρ της λύσης του Μακεδονικού» και σημείωσε την ανάγκη για μια άμεση καλή συμφωνία με τους γείτονες μας.
«Αν ο Ζάεφ καταφέρει και πείσει τους γείτονες να ταχθούν με το μέρος της συμφωνίας, ο εθνικισμός και η εχθρότητα θα τελειώσουν»… «όλες οι χώρες του πλανήτη τους λένε Μακεδονία και εμείς παριστάνουμε πως δεν καταλαβαίνουμε»... κατέληξε ο κ. Θεοδωράκης
Η θετική αποδοχή της συμφωνίας από τον Σταύρο Θεοδωράκη έρχεται σε αντίθεση με την αρνητική δήλωση της  Φώφης Γεννηματά, παρότι αναγνώρισε ότι αποτελεί ένα βήμα.

1 σχόλιο:

Συγκαμμένος είπε...

Μπα θυμήθηκες τον Θεοδωράκη Συριζογλείφτη Αθανασόπουλε; Γιατί δεν τον θυμήθηκες προχτές που καταψήφησε το 4ο μνημόνιο Τσίπρα; Ούτε σήμερα θα τον θυμηθείς που θα ψηφίσει υπέρ της πρότασης δυσπιστίας. ΓΕΛΟΙΕ