Τρίτη 31 Ιουλίου 2018

Ο ΒΑΞΕΒΑΝΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗ

«Κυριάκο Μητσοτάκη είσαι προσωπικός μου εχθρός»

Τις τελευταίες ημέρες διακινήθηκε σε social media και ιστοσελίδες μία επιστολή, με φερόμενη ως συγγραφέα μία Αννίτα Π., που εμφανίζεται ως φίλη μίας από τις τραγικές οικογένειες της καταστροφικής πυρκαγιάς στο Μάτι, επιχειρώντας να εκμεταλλευθεί συναισθηματικά την τραγωδία.
Αρχική πηγή της φερόμενης ως επιστολής προς τον πρωθυπουργό είναι ιστοσελίδα που σχετίζεται με τον Γιώργο Μουρούτη, από την οποία και έγινε η αναπαραγωγή.
Το Documentonews.gr δημοσιεύει με τη σειρά του μια επιστολή με την υπογραφή «Αννίτα Μουρούτη» με την ευθύνη της αντιγραφής  να έχει ο  Κώστας Βαξεβάνης.
«Τώρα που έθαψα τους νεκρούς μου, τώρα που στέρεψαν τα δάκρυα και πρέπει να δω καθαρά όσα έχουν συμβεί. Τώρα που στη μυρωδιά των καμένων ανθρώπων εσύ Κυριάκο Μητσοτάκη ανακαλύπτεις το άρωμα της ευκαιρίας για εξουσία. Τώρα που οι εικόνες της καταστροφής δεν πρέπει να γίνουν βουβός θρήνος και ένοχη σιωπή. Τώρα πρέπει να μιλήσω.
Είσαι ένας από αυτούς που σκότωσαν τον κόσμο για να χτίσουν τις πολιτικές τους καριέρες. Είσαι εσύ μαζί με τον πατέρα, την αδελφή σου και όλο σου το σόι , που γαντζωμένοι στις ανάγκες του κόσμου και τις αγωνίες του φτιάξατε την εκλογική σας πελατεία. Για να έχετε μερτικό στην εξουσία, κάνατε όμηρο μια ολόκληρη χώρα. Μετατρέψατε το κράτος σε προσωπική σας ιδιοκτησία διορίζοντας βαφτιστήρια, κομματάρχες, και πολιτικούς ομήρους. Κάνατε τη νομιμότητα ένα σύνολο από δικούς σας κανόνες. Δώσατε τη δυνατότητα στα δικά σας παιδιά να χτίσουν αυθαίρετα, να καταπατήσουν αιγιαλούς και δάση, να βγάζουν τη γλώσσα σε όποιον σεμνό και ταπεινό βάδιζε με το σταυρό στο χέρι και όχι με το ψηφοδέλτιο του κόμματός σας.
Οι νομάρχες σας στη συνέχεια ηλεκτροδοτούσαν τα καταπατημένα και σεις τα νομιμοποιούσατε ανακυκλώνοντας την αυθαιρεσία. Και αν βρισκόταν κανένας εισαγγελέας με θάρρος να οδηγήσει στο σκαμνί τους επίορκους, όπως έγινε το 1999, ήσασταν εκεί για να βεβαιώσετε πως όλα θα πάνε καλά.
Επί των πολλών ημερών σας, ως οικογένεια και κράτος, δημιουργήσατε την αυθαιρεσία και εξοντώσατε κάθε λειτουργία του κράτους για το Δημόσιο συμφέρον. Οι δημόσιες υπηρεσίες γέμισαν με άχρηστους που το μόνο προσόν που είχαν, ήταν πως ήταν ψηφοφόροι σας. Οι περήφανοι άνθρωποι ήταν τα αιώνια θύματά σας. Οι επιλογές σας, δεν ήταν ικανοί ούτε να σβήσουν φωτιές, ούτε να εφαρμόσουν τη νομιμότητα, γιατί η δική τους αριστεία ήταν η κλαδική του κόμματος.
Η ιδιωτική σας πρωτοβουλία έκλεισε παραλίες, μπάζωσε ρέματα, ναρκοθέτησε το δημόσιο βίο. Αν κάποιος κακομοίρης δήμαρχος τολμούσε να πει κουβέντα, τον παραδίδατε στη χλεύη
Οι πόλεις έγιναν παγίδες, τα χωριά πυριταποθήκες, οι οικισμοί γέμισαν μελλοθάνατους. Οι Πολεοδομίες, τα Δασαρχεία, η Αστυνομία, όλοι αυτοί που έπρεπε να ελέγξουν και να εφαρμόσουν το νόμο έγιναν άντρα διαφθοράς. Αν ποτέ κάποιος έπεφτε στα δίχτυα του νόμου κάνατε ειδικούς νόμους για να τον απαλλάξετε. Το ίδιο κάνατε όταν σας τσάκωσαν με τα θαλασσοδάνεια στο κόμμα σας.
Η νομιμότητά σας είχε στόχο τους καστανάδες και τους ανήμπορους για τους οποίους δεν δείχνατε έλεος. Οι φίλοι σας και συγγενείς σας, οι ψηφοφόροι και οι κομματάρχες σας είχαν το δικό τους καθεστώς προστασίας. Ούτε τους φόρους δεν πλήρωναν αφού η επιχειρηματικότητά τους δεν είχε σκοπό να πληρώσουν φόρο για να αγοραστούν πυροσβεστικά αλλά να φοροδιαφύγουν με τις offshore. Το ξέρεις καλά άλλωστε το θέμα αυτό Κυριάκο.
Ακόμη και όταν εσύ ανέλαβες υπουργός Κυριάκο Μητσοτάκη, στο στόχαστρό σου μπήκε το Δημόσιο. Όχι τεμπέληδες πυροσβέστες και νοσοκόμοι, όχι τεμπέληδες δημόσιοι υπάλληλοι, μόνο ιδιώτες. Αλλά οι ιδιώτες έχουν τον τρόπο τους, όπως και συ και η παρέα σου με τους κινδύνους. Σπάνια καίγονται και σπάνια ζορίζονται. Έχουν τη δική τους πυρόσβεση, τα ιδιωτικά νοσοκομεία και μπορούν να πληρώσουν τα Χάρβαρντ σαν και του λόγου σου. Τον Φεβρουάριο, Κυριάκο Μητσοτάκη ψήφισες κατά της πρόσληψης 2.500 πυροσβεστών που αυτές τις μέρες έσωσαν χιλιάδες ανθρώπους.
Εκ των υστέρων, όπως κάνουν πάντα οι χορτάτοι, μιλάς για την κακή τύχη των πεινασμένων.
Μισό αιώνα φτιάχνατε μια Ελλάδα στα μέτρα σας. Μόνο που σε αυτή την Ελλάδα των προσωπικών διαστάσεων, δεν χώραγαν να περάσουν τα πυροσβεστικά και οι διασώστες. Οι κυβερνήσεις σας μίλαγαν για πυρόσβεση και είχαν στο μυαλό τους τις μίζες από τα πυροσβεστικά. Όταν ξέσπασε η φωτιά στην Ηλεία το 2007, τα νοικιασμένα πυροσβεστικά ελικόπτερα έριχναν νερό στα βράχια για να γράφουν ώρες πυρόσβεσης τις οποίες πληρώνονταν αδρά. Οι επίορκοι υπουργοί σας αν και εντοπίστηκαν από την Εισαγγελία δεν πλήρωσαν ποτέ, γιατί ένας άλλος νόμος που φτιάξατε στα μέτρα σας, προβλέπει παραγραφή.
Κυριάκο Μητσοτάκη πάνω απ όλα είσαι προσωπικός εχθρός μου γιατί χρησιμοποιείς τη μελλοθάνατη Ελλάδα που έφτιαξες μαζί με τους ομοιδεάτες σου, της λαμογιάς και της ατιμωρισίας, για να φορτώσεις ευθύνες σε άλλους και να σκαρφαλώσεις στην εξουσία. Την οποία φαντάζομαι πως θέλεις για να συνεχίσεις τα ίδια. Να απολύσεις πυροσβέστες, δασκάλους, νοσοκόμους και να αντιπαραβάλεις το μεγαλείο της επιχειρηματικότητας της οποίας τα κατορθώματα φαντάζομαι θα βρεθούν κάποτε σε κάποια παραδείσια νησιά δίπλα στις οικογενειακές παραδείσιες offshore.
Από την πρώτη μέρα της συμφοράς, σκυλεύεις τους άταφους νεκρούς, όπως επί χρόνια οι πολιτικές σας σκύλευαν τα δάση, τις θάλασσες, τη χώρα. Η συμπεριφορά σου δεν έχει καμιά σχέση με τη θλίψη και την αλληλεγγύη που δείχνει αυτός ο λαός. Καλλιεργείς τη ρητορική μίσους απέναντι σε αυτούς που διαχειρίζονται την κρίση και ανυπομονείς για την εικόνα με τα πολλά φέρετρα στα οποία θα πατήσεις για να ανέβεις στην εξουσία. Τα Μουρουτοσαιτ δημοσιεύουν ανώνυμες επιστολές αγανακτισμένων συγγενών όπως έκαναν παλιότερα με τους αγανακτισμένους πολίτες που τελικώς αποκαλύφθηκαν Χρυσή Αυγή. Μαζί με τους ανθρώπους αποφάσισες να κάψεις κάθε ενδοιασμό μπροστά σε μια μεγάλη δοκιμασία.
Κυριάκο είσαι προσωπικός μου εχθρός γιατί πριν θάψω τους νεκρούς μας, πλανιέσαι σαν βρυκόλακας εκεί που οι αρχαίοι μας πρόγονοι στέκονταν με πόνο και σεβασμό. Για να κάνεις καριέρα πρωθυπουργού. Και αυτός είναι ο κυριότερος λόγος που είμαι εχθρός σου.
ΥΓ: Όταν γράφω έθαψα τους νεκρούς μου, δεν εννοώ κάποιον συγγενή μου. Εννοώ τον καθένα από τους νεκρούς στην πυρκαγιά. Γιατί είναι δικοί μου νεκροί
Αννίτα Μουρούτη
Για την αντιγραφή Κώστας Βαξεβάνης »

ΚΑΚΑΟΥΝΑΚΗΣ ΓΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ (VIDEO)



3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σύντομα θα βγάλετε φλυκταινες βλέποντας τον Κυριάκο πρωθυπουργό παλιολαμόγια

Ανώνυμος είπε...

Τη θέση του ότι δεν νοείται ανάληψη πολιτικής ευθύνης χωρίς παραιτήσεις ή αποπομπές, επανέλαβε ο Σταύρος Θεοδωράκης μιλώντας στον Real fm.

«Δεν μπορεί να χάνονται 90 άνθρωποι και να λένε οι κυβερνητικοί “είμαστε περήφανοι για τη δράση μας, τα κάναμε όλα σωστά”. Δε διανοούμαι ότι χάνεις 90 ανθρώπους και παραμένεις σχεδόν κυνικά χαμογελαστός απέναντι στις κάμερες λέγοντας “κάναμε ό,τι μπορούσαμε”», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής του Ποταμιού.

Δικαιολογώντας την απόφαση του να θέσει από το πρωί της Πέμπτης – και πριν τελειώσει το τριήμερο πένθος - θέμα παραιτήσεων και αποπομπών, ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε:

«Πήγα στο Μάτι πολύ νωρίς, είδα ανθρώπους, κατάλαβα το δράμα και ζήτησα να υπάρξουν αποπομπές και παραιτήσεις των ανθρώπων που έχασαν τη μάχη στο Μάτι. Άνθρωποι χάθηκαν, περιουσίες χάθηκαν, μια ολόκληρη περιοχή από τον χάρτη σβήστηκε, κάποιοι λοιπόν έπρεπε αμέσως να τιμωρηθούν».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού είπε ότι θεωρεί αδιανόητο το γεγονός ότι στην κυβερνητική σύσκεψη της περασμένης Δευτέρας ένας υπουργός ανέφερε ότι καίγονται σπίτια και κανείς, ούτε ο κ.Τσίπρας, δεν τον ρώτησε αν καίγονται άνθρωποι. «Δεν το χωράει ο ανθρώπινος νους. Να ξεπερνάς την πληροφορία ότι καίγονται σπίτια, λέγοντας “και αύριο τι καιρό θα έχει”», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Σταύρος Θεοδωράκης.

thoureios.blokspot είπε...

εμείς ναι..το παραδεχόμαστε..εσύ/είς..;