Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018

Έρευνα για το ποιος έδωσε άδεια για την ανέγερση κατοικιών που εμποδίζουν την πρόσβαση στη θάλασσα, προανήγγειλε ο Σπίρτζης

Ο υπουργός Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, σε συνέντευξή του στο ραδιοσταθμό News247, αφού εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των θυμάτων τόνισε πως θα δοθεί εντολή για διερεύνηση της υπόθεσης των αδειών για την ανέγερση σπιτιών. 
«Θα δώσω εντολή να ερευνηθεί το ποιος έδωσε άδεια για την ανέγερση κατοικιών, πολυτελών σε ορισμένες περιπτώσεις, που εμποδίζουν την πρόσβαση στη θάλασσα. Είναι δυνατόν να μην αναζητηθούν ευθύνες; Υπάρχουν νεκροί». 

Απαντώντας σε ερώτηση ακροατή σχετικά με τη νομιμοποίηση αυθαιρέτων ο υπουργός σημείωσε: «Όλοι γνωρίζουν ότι δεν επιτρέπεται η νομιμοποίηση παρεμπόδισης πρόσβασης στον αιγιαλό ή σε ορισμένες δασικές εκτάσεις. Δεν υπάρχει νομιμοποίηση σε ορισμένες περιπτώσεις».
Για τις πληροφορίες που θέλουν τη ΝΔ να στρέφεται σε αναζήτηση και ποινικών ευθυνών για τις φονικές πυρκαγιές, ο κ. Σπίρτζης δήλωσε πως «είναι δικαίωμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να το κάνει εάν διαπιστώσει την παραμικρή αδράνεια» ενώ παράλληλα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο εμπρησμού.
Κατηγόρησε επίσης την αξιωματική αντιπολίτευση για διαρροή ψευδών ειδήσεων μέσω του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ, στον οποίον ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ αποφάσισαν να επιβάλουν εμπάργκο. 
Για τις κυβερνητικές ευθύνες και τυχόν παραιτήσεις υπουργών είπε ότι όλοι οι υπουργοί ήταν στη μάχη από το πρώτο λεπτό.
«Μέσα σε 1,5 μέρα έχουν γίνει σχεδόν 2,5 χιλιάδες αυτοψίες στις πληγείσες περιοχές» ανέφερε και πρόσθεσε ότι σήμερα συνεχίζονται οι έλεγχοι με πάνω από 340 μηχανικούς.
Δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει σε νομοθετική παρέμβαση ούτως ώστε τα διόδια στη Δυτική Αττική να μείνουν ανοιχτά για τις επόμενες δύο ημέρες, καταλογίζοντας έλλειψη κοινωνικής ευθύνης σε όσες εταιρίες αποφάσισαν να τα κλείσουν σήμερα.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής για τις δηλώσεις του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου στο BBC

Κυνικός, απάνθρωπος, εγωπαθής, ακροδεξιός.

Αυτός είναι ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της χώρας.

Αυτός είναι ο συνεταίρος του κ. Τσίπρα.

Ανώνυμος είπε...

Το φως της δημοσιότητας βλέπουν εκ νέου οι ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τις πυρκαγιές του 2007 στην Ηλεία καθώς το κυβερνών κόμμα, που κατήγγειλε τη ρητορική της τότε κυβέρνησης, αξιοποιεί το ίδιο λεξιλόγιο σήμερα. Ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί να ξεφύγει από την αδυναμία της κυβέρνησής του να αντιμετωπίσει τα φαινόμενα.

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο χθες το βράδυ για «ασύμμετρη απειλή» τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ καταδίκαζε το 2007 τις δηλώσεις της τότε κυβέρνησης περί «ασύμμετρων απειλών».

Πιο συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, το 2007, ανέφερε: «Την ώρα που εκατοντάδες συμπολίτες μας δίνουν μάχη για τη ζωή τους αβοήθητοι, καλό θα ήταν οι κυβερνητικοί παράγοντες αντί να σχεδιάζουν την επικοινωνιακή άμυνα της κυβέρνησης ανακαλύπτοντας «ασύμμετρες απειλές» και αόρατους εχθρούς, να ασχολούνται με την αντιμετώπιση της καταστροφής».

«Η μόνη προφανής ασυμμετρία αυτή τη στιγμή είναι η ανικανότητα της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τον εφιάλτη από τη μια και οι εξαιρετικές της επιδόσεις σε επικοινωνιακά ευρήματα από την άλλη», κατέληγε το κόμμα που σήμερα βρίσκεται στην εξουσία.

Συγκαμμένος είπε...

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και ο Σπίρτζης δεν ψήφισαν τον τελευταίο νόμο τακτοποίησης αυθαιρέτων;

Ανώνυμος είπε...

Την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε μεγάλες αυξήσεις για ανώτατες διοικήσεις συγκεκριμένων ΔΕΚΟ μέσω τροπολογίας που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή καταγγέλλει ο βουλευτής της ΔΗΣΥ και στέλεχος του Κινήματος Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής ανέφερε πως είναι ντροπή σε μέσω εθνικού πένθους να καταθέτουν τροπολογία για αύξηση μισθών δεκάδων προέδρων κ διευθυνόντων συμβούλων των κρατικών εταιριών

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

«Ντροπή! Μέσα στο εθνικό πένθος, κατέθεσαν σήμερα στη Βουλή, (ν)τροπολογία για αύξηση του μισθού των δεκάδων προέδρων κ διευθυνόντων συμβούλων των κρατικών εταιριών, από 4.631€, σε 7.483€».