Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018

Αντί να τους συλλάβουν τους ακούν στα ραδιόφωνα

Ο ιδιοκτήτης του οικοπέδου όπου βρέθηκαν οι 26 άνθρωποι που πέθαναν αναζητώντας σωτηρία προς τη θάλασσα, έχει δώσει αρκετές συνεντεύξεις. Στις συνεντεύξεις αυτές δηλώνει πως λυπάται γιατί μέσα στην ταραχή και τον καπνό, οι 26 δεν βρήκαν την πόρτα και τα σκαλοπάτια που οδηγούσαν στη σωτηρία. 
Αναμφίβολα ζούμε πρωτοφανείς καταστάσεις. Ένας από αυτούς που έκλεισαν τον αιγιαλό (ένα αδίκημα) και εμπόδισαν τη σωτηρία 26 ανθρώπων (πολλά αδικήματα) εμφανίζεται με ευαίσθητη και εγκυκλοπαιδική λειτουργία στα ΜΜΕ. 

Οι δημοσιογράφοι δεν τον ρωτάνε γιατί και πώς έκλεισε την παραλία; Αν είναι παράνομος ή νόμιμος; Αν καταλαβαίνει πως αν ο ίδιος και οι άλλοι της περιοχής δεν είχαν κλείσει τη διέξοδο προς τη θάλασσα με αυθαίρετες κατασκευές ίσως να μην είχαμε τόσα θύματα;
Το βασικό θέμα όμως δεν είναι οι δημοσιογράφοι αλλά οι Αρχές. Το ανακριτικό της Πυροσβεστικής και η Αστυνομία έπρεπε να τους έχουν καλέσει όλους για να τους στείλει Εισαγγελέα με βαριές κατηγορίες αλλά τους ακούν στα ραδιόφωνα. 
Στη χώρα αυτή κάποτε πρέπει να λειτουργήσει το κράτος και να μάθουμε με ποιων την κάλυψη έγιναν αυτά τα εγκλήματα. Ποιος έκλεισε τους δρόμους; Ποιος έκανε τις διόδους διαφυγής παγίδα; Ποιος με κυνισμό είπε «ας καεί το πελεκούδι» και έφτιαξε το αυθαιρετάκι του που καμιά κυβέρνηση δεν γκρέμισε;

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής για τις δηλώσεις του Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου στο BBC

Κυνικός, απάνθρωπος, εγωπαθής, ακροδεξιός.

Αυτός είναι ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της χώρας.

Αυτός είναι ο συνεταίρος του κ. Τσίπρα.

Συγκαμμένος είπε...

Το φως της δημοσιότητας βλέπουν εκ νέου οι ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τις πυρκαγιές του 2007 στην Ηλεία καθώς το κυβερνών κόμμα, που κατήγγειλε τη ρητορική της τότε κυβέρνησης, αξιοποιεί το ίδιο λεξιλόγιο σήμερα. Ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί να ξεφύγει από την αδυναμία της κυβέρνησής του να αντιμετωπίσει τα φαινόμενα.

Ο Αλέξης Τσίπρας έκανε λόγο χθες το βράδυ για «ασύμμετρη απειλή» τη στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ καταδίκαζε το 2007 τις δηλώσεις της τότε κυβέρνησης περί «ασύμμετρων απειλών».

Πιο συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, το 2007, ανέφερε: «Την ώρα που εκατοντάδες συμπολίτες μας δίνουν μάχη για τη ζωή τους αβοήθητοι, καλό θα ήταν οι κυβερνητικοί παράγοντες αντί να σχεδιάζουν την επικοινωνιακή άμυνα της κυβέρνησης ανακαλύπτοντας «ασύμμετρες απειλές» και αόρατους εχθρούς, να ασχολούνται με την αντιμετώπιση της καταστροφής».

«Η μόνη προφανής ασυμμετρία αυτή τη στιγμή είναι η ανικανότητα της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τον εφιάλτη από τη μια και οι εξαιρετικές της επιδόσεις σε επικοινωνιακά ευρήματα από την άλλη», κατέληγε το κόμμα που σήμερα βρίσκεται στην εξουσία.

Ανώνυμος είπε...

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και ο Σπίρτζης δεν ψήφισαν τον τελευταίο νόμο τακτοποίησης αυθαιρέτων;

Ανώνυμος είπε...

Την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε μεγάλες αυξήσεις για ανώτατες διοικήσεις συγκεκριμένων ΔΕΚΟ μέσω τροπολογίας που κατατέθηκε σήμερα στη Βουλή καταγγέλλει ο βουλευτής της ΔΗΣΥ και στέλεχος του Κινήματος Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης.

Συγκεκριμένα, ο βουλευτής ανέφερε πως είναι ντροπή σε μέσω εθνικού πένθους να καταθέτουν τροπολογία για αύξηση μισθών δεκάδων προέδρων κ διευθυνόντων συμβούλων των κρατικών εταιριών

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

«Ντροπή! Μέσα στο εθνικό πένθος, κατέθεσαν σήμερα στη Βουλή, (ν)τροπολογία για αύξηση του μισθού των δεκάδων προέδρων κ διευθυνόντων συμβούλων των κρατικών εταιριών, από 4.631€, σε 7.483€».