Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018

Ανδρέας Νεφελούδης: «Υλοποιούμε το Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης του 2015 στα εργασιακά»

«Υλοποιούμε το Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης του 2015 στα εργασιακά»  δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» 105,5 και στον δημοσιογράφο Στάθη Σχοινά.
Η συνέντευξη

  • H αύξηση του κατώτατου μισθού, σε πόσες δόσεις θα γίνει;
Ανδ.Νεφελούδης: Δεν είναι ακόμα ξεκαθαρισμένος ο ακριβής αριθμός των δόσεων, γιατί πρέπει να προηγηθούν οι μελέτες ώστε να δούμε που βρισκόμαστε. Έχουμε περάσει μια οκταετία της απόλυτης απορρύθμισης στον χώρο της εργασίας. Πρέπει να δούμε την πραγματική κατάσταση με συγκεκριμένες παραμέτρους της αγοράς εργασίας. Έχουμε αρκετό κόσμο με αντιφατικά μηνύματα, έχουμε περίπου 250χιλ νέους ανθρώπους με τον υποκατώτατο, έχουμε αρκετές μορφές ευελιξίας και υποαπασχόληση και παρότι έχει μειωθεί πάρα πολύ το ποσοστό ακόμα παραμείνει υψηλό σχετικά με την παραβατικότητα. Και από την άλλη πλευρά έχουμε τις κλαδικές συμβάσεις που έχουν αμοιβές πολύ υψηλότερες των 751 ευρώ.
  • Ποιες κλαδικές ακόμα αναμένουμε;
Ανδ. Νεφελούδης: Καταρχήν τα μηνύματα που παίρνουμε μετά την εφαρμογή των νέων κλαδικών συμβάσεων είναι πολύ θετικά. Σε κάποιες περιπτώσεις οι εργαζόμενοι κλάδων επιχειρήσεων που έγινε η επέκταση, έχουν δει αυξήσεις πολύ σοβαρές και το ίδιο θα γίνει και στις κλαδικές των ξενοδοχείων, μόλις δημοσιευθεί η επέκταση στο Φ.Ε.Κ
Οι βασικές κατηγορίες επέκτασης κλαδικών που εξετάζουμε τώρα είναι:
  1. Οι εταιρείες πετρελαιοειδών
  2. Οι καπνοβιομηχανίες
  3. Τα μεταλλεία-λιγνιτωρυχεία
  4. Συμβάσεις ζαχαρωδών που αφορούν και τις βιομηχανίες αλλά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΣΕΒ και ΓΕΣΕΒΕ)
  5. Οι επιχειρήσεις Θεάματος -ακροάματος
  6. Τα ΚΤΕΛ
  7. Τα Σούπερ Μάρκετ 
  • Για την γενικότερη ρύθμιση. Θα υπάρξει αναφορά και στη δεύτερη δόση καταβολής της αύξησης;
Aνδ. Νεφελούδης: Το σίγουρο είναι ότι δεν θα έχουμε μόνο μια αύξηση. Θα έχουμε κι άλλες μέσα στο 2019. Τα ποσοστά θα τα δούμε. Το μεγάλο όφελος είναι για τους νέους που αυτομάτως σταματά να ισχύει ο μισθός των 510,92 και θα ενταχθούν στο 600+…
Νομίζω πως σε ότι αφορά την αντιπολίτευση που έχει το θράσος να μας κουνά το δάχτυλο, εμείς εφαρμόζουμε πολύ συστηματικά το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης για τα εργασιακά θέματα, ότι είχε ειπωθεί προ του 2015.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο Πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ σε συνέντευξή του στο MKD δήλωσε σήμερα ότι «δεν υπάρχει άλλη Μακεδονία εκτός από τη δική μας».

Συγκεκριμένα, ο κ. Ζάεφ τόνισε:

«Το βόρειο τμήμα της Ελλάδας είναι Ελλάδα, το δυτικό τμήμα της Βουλγαρίας είναι Βουλγαρία. Δεν υπάρχει άλλη Μακεδονία πέρα από τη δική μας. Δεν υπάρχει άλλη στον κόσμο.

Ανώνυμος είπε...

Ο Ανδρέας Νεφελούδης που σήμερα εμφανίζεται ως προστάτης της πολιτικής Τσίπρα-Καμμένου, πριν από λίγο καιρό ήταν εκείνος που στοχοποιούσε τον πρωθυπουργό και τον έβαζε στο κάδρο των υποκινητών της βίας, των τραμπουκισμών και του αντιμνημονιακού αγώνα.

Ενός αγώνα που διεξάγονταν, όπως χαρακτηριστικά λέει ο Ανδρέας Νεφελούδης, «με τη μέθοδο της πολιτικής παρέμβασης, δηλαδή τον λεκτικό ή φυσικό προπηλακισμό, τον λεκτικό ή και φυσικό τραμπουκισμό και την κατρακύλα στη συμμαχία με λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις όπως οι οπαδοί ποδοσφαιρικών ομάδων που διαμαρτύρονται για τον προφυλακισμένο πρόεδρό τους, τις ανατρεπτικές δυνάμεις του 666 και λοιπούς που συμπληρώνουν το ενιαίο ιδεολογικό κάδρο του δήθεν αντιμνημονιακού αγώνα τους«.

Αυτά έλεγε για τους συντρόφους του που κατέβαιναν στις πλατείες τότε, ως στέλεχος της Δη. Αρ. ο σημερινός γ.γ. του υπουργείου Εργασίας, ενώ από τα βέλη του δεν θα μπορούσε να λείπει και ο Αλέξης Τσίπρας που «στο λεξιλόγιο του αλλά και στο αντιληπτικό του πεδίο δεν υπάρχει η λέξη ΕΥΘΥΝΗ και πολύ παραπάνω η φράση ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ«

Ανώνυμος είπε...

Πριν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση ο Αντρέας Νεφελούδης κατήγγειλε όσα στελέχη του ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ ξεκατινιάζονταν με τους πολιτικούς τους αντιπάλους. Με κοφτερό λόγο επιχειρηματολογούσε ότι δεν είναι τρόπος πολιτικής συμπεριφοράς από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ οι τραμπουκισμοί και οι προπηλακισμοί όσων πρεσβεύουν διαφορετική άποψη. Χαρακτήριζε, τότε, ο Αντρέας Νεφελούδης τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που καθύβριζαν τους πολιτικούς τους αντιπάλους σαν άθλιους τυχοδιώκτες και υποστήριζε ότι αυτή η πρακτική των στελεχών του -υποκριτικά αναφερόμενου, όπως έγραφε- κόμματος της ανανεωτικής αριστεράς εκτρέφει το αυγό του φιδιού και αποκαλύπτει αυταρχικές, προβοκατόρικες, κρυπτοφασιστικές και ακραία συντηρητικές συμπεριφορές!

Αυτά τα έγραφε ο Αντρέας Νεφελούδης επί κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου, στις 15 Απριλίου του 2011 συγκεκριμένα, σε άρθρο του στην ιστοσελίδα «Πολιτική Επιθεώρηση».


«Δεν καταλαβαίνουν, οι άθλιοι τυχοδιώκτες, πως τα όρια της βίας από τον φασισμό και τον ολοκληρωτισμό είναι απολύτως δυσδιάκριτα;» σημείωνε σε μια λεκτική του έκρηξη επισημαίνοντας ότι επιθετικές συμπεριφορές σαν αυτές που είχαν υιοθετήσει τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ «δίνουν το απόλυτο άλλοθι αύριο σε κάθε χρυσαυγίτη να τραμπουκίζει σε βάρος των μεταναστών, επειδή, έτσι δεν του αρέσει το χρώμα του, η φάτσα του, ή στην περίπτωση των άθλιων τραμπούκων δεν αρέσουν οι απόψεις του»...

Τότε ο κ. Νεφελούδης, όπως ο ίδιος εξηγούσε, είχε αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν άντεχε «τις ολοκληρωτικές τραμπούκικες και ανήθικες συμπεριφορές»...

Κατήγγειλε στο πύρινο άρθρο του ο Αντρέας Νεφελούδης τους παχυλά αμειβόμενους συνδικαλιστές του ΣΥΝ και κατέληγε απευθυνόμενος στους πρώην -τότε- συντρόφους του και στην ηγεσία της Κουμουνδούρου: «Να χαίρεστε λοιπόν τις πολιτικές σας και όσα στελέχη σας αντί για διάλογο χρησιμοποιούν ξυλοδαρμούς και σεξουαλικούς και άλλους βαρβαρισμούς, τζογάροντας υποκριτικά πάνω στον λαικό θυμό. Αιδώς αργείοι».