Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2018

Σπ. Λάππας: Ποινική δίωξη κατά πρώην υπουργού Υγείας ζητεί η εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς


«Όλα αυτά που κατήγγειλε τόσο καιρό ο κ. Πολάκης και παρακολουθούσαν άναυδοι οι πολίτες στην Εξεταστική, όλα επιβεβαιώνονται και κεφαλαιοποιούνται»
Στη Βουλή με εξατομικευμένες κατηγορίες έχει σταλεί το πόρισμα της εισαγγελέως κατα της Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη, η οποία ζητεί και την ποινική δίωξη πολιτικού προσώπου που διετέλεσε στο παρελθόν υπουργός Υγείας, σύμφωνα με τα όσα είπε το μέλος της Εξεταστικής για τα σκάνδαλα στην Υγεία Σπύρος Λάππας μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Στάθη Σχινά.

Για τα σκάνδαλα στην Υγεία, «έχουμε την έκδοση δύο πορισμάτων που είναι «καταπέλτης», ένα από το μικτό κλιμάκιο ελέγχου σε διοικητικό επίπεδο, υπό την κ. Παπασπύρου και ένα των εισαγγελέων Διαφθοράς για το ΚΕΕΛΠΝΟ. Δεν φαντάζεστε τα ευρήματα, τις διαπιστώσεις και τα συμπεράσματα, μιλάμε για μία φρίκη», είπε ο κ. Λάππας.
Όπως υπογράμμισε, πλέον το πόρισμα των εισαγγελέων Διαφθοράς «εξατομικεύει ευθύνες για όλη την πυραμίδα των κορυφαίων διοικητικών στελεχών του ΚΕΕΛΠΝΟ, με εξατομικευμένες πλήρως ευθύνες και διώξεις, προσωποποιημένες».
«Όλα αυτά που κατήγγειλε τόσο καιρό ο κ. Πολάκης και παρακολουθούσαν άναυδοι οι πολίτες στην Εξεταστική, όλα επιβεβαιώνονται και κεφαλαιοποιούνται σε αυτά τα δύο πορίσματα. Ασφαλώς, θα κεφαλαιοποιούνται και στο δικό μας πόρισμα», συνέχισε ο ίδιος, ενώ σε άλλο σημείο προσέθεσε ότι «στο προσχέδιο του δικού μας πορίσματος, περιλαμβάνουμε τα μεγαλύτερα τμήματα αυτών των δύο πορισμάτων. Όταν τα πληροφορηθεί η κοινή γνώμη θα καταλάβει για ποιο λόγο επιβαλόταν ως εθνική υποχρέωση να συσταθεί Εξεταστική Επιτροπή για τα σκάνδαλα στο χώρο της Υγείας».
Ο κ. Λάππας εκτίμησε ότι η υπόθεση θα φτάσει να συζητηθεί πλέον στην Ολομέλεια της Βουλής «στο τέλος του Οκτωβρίου. Για το χώρο της Υγείας θα έχουμε το πόρισμα της Εξεταστικής, ενώ το Νοέμβριο αναμένουμε εξελίξεις στο άλλο μεγάλο κεφάλαιο, της Novartis. Και σε αυτό θα έχουμε τρομερές εξελίξεις. Το διερευνά η εισαγγελία Διαφθοράς, αλλά δεν είναι μόνο η ελληνική έρευνα ... πανευρωπαϊκά, διεθνώς διεξάγεται αυτή η συζήτηση σχετικά με την Novartis και όχι μόνο ... για την προκλητή ζήτηση και την επιρροή σε πολιτικά πρόσωπα κρατών».
Στη Βουλή, όπως αποκάλυψε ο κ. Λάππας, «έχει έρθει και δικογραφία εις βάρος πολιτικού προσώπου, πολιτικού προϊσταμένου, πρώην υπουργού Υγείας», τον οποίο απέφυγε να κατονομάσει, αλλά όπως σημείωσε η υπόθεση «έχει πάρα πολύ ενδιαφέρον από εδώ και πέρα».
Ακούστε το ηχητικό

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Καυστική απάντηση επεφύλασσε ο Νίκος Φίλης στον Νίκο Παππά, ο οποίος μόλις μια ημέρα πριν τον είχε ταυτίσει με την κριτική που εκφράζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την ΕΡΤ, μετά τις δηλώσεις του για την Δημόσια Τηλεόραση.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής σημείωνε ότι οι απόψεις που εξέφρασε ο Νίκος Φίλης «είναι ταυτόσημες με εκείνες του αρχηγού της ΝΔ»,

«Ο στρουθοκαμηλισμός είναι ο χειρότερος σύμβουλος», απαντά με δήλωσή του ο Νίκος Φίλης.

«Πίστευα ότι η σύγχρονη Αριστερά θα είχε απαλλαγεί από τις ολέθριες αντιλήψεις του παρελθόντος και δεν θα εκλάμβανε την κριτική συντρόφων ως δήθεν προσχώρηση στις γραμμές του αντιπάλου. Κρίμα για τον Νίκο Παππά που επέτρεψε στον εαυτό του να υποπέσει σε ένα τέτοιο ολίσθημα», συνεχίζει στη δήλωσή του ο πρώην υπουργός καταλήγοντας: Τα γεγονότα και τα προβλήματα στην ΕΡΤ είναι ξεροκέφαλα, ενώ ο αντίπαλος καραδοκεί για να ξαναρίξει ‘μαύρο’. Ο στρουθοκαμηλισμός είναι ο χειρότερος σύμβουλος. Χρειάζεται διάλογος και αποφάσεις για την υπεράσπιση της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης».

Η δήλωση που... έβαλε φωτιά

«Ορισμένες κυβερνητικές επιλογές, κατά τη γνώμη μου, δημιουργούν ζητήματα. Όταν ένας υπουργός λειτουργεί για χρόνια στον τομέα ευθύνης του, δημιουργώντας λανθασμένη εντύπωση για το τι είναι αριστερό και τι είναι δημοκρατικό, δεν είναι προσωπική επιλογή, είναι κυβερνητική επιλογή», είχε αναφέρει σε συνέντευξή του ο Νίκος Φίλης ο οποίος μάλιστα έσπευσε να διευκρινίσει τι εννοεί.

«Δεν θέλω να μασάω τα λόγια μου. Η εικόνα της ΕΡΤ θυμίζει όλο και πιο πολύ την ΕΡΤ πριν το «μαύρο». Η ΕΡΤ δεν λειτουργεί όπως είναι αναγκαίο για μια δημόσια τηλεόραση. Η ΕΡΤ είναι ένα κανάλι που έχει παραδιοίκηση».

Ενώ συνεχίζοντας το σφυροκόπημα κατά της Δημόσιας Τηλεόρασης ο πρώην υπουργός τόνιζε πως «κυβερνάται από το παλιό συντεχνιακό καθεστώς, ένα καθεστώς ιδιοτελών συμφερόντων» διαπιστώνοντας ότι «πολιτικά αυτό που παράγεται, δεν είναι ποιοτικό προϊόν. Ούτε προσφέρει απροκατάληπτη και σε βάθος ενημέρωση».