Πέμπτη 12 Αυγούστου 2021

ΓΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΑΜΕΤΟΧΟΙ...

 

 

 

 

Αθήνα 12-08-2021
Τις τελευταίες μέρες διαπίστωσα ότι εδώ μέσα πολλοί παλαιοί φίλοι με διαβάζουν και μάλιστα χωρίς να αφήνουν τα ίχνη τους στις αναρτήσεις μου ώστε να ξέρω τις αντιδράσεις τους, δηλαδή αν συμφωνούν, διαφωνούν ή αδιαφορούν για τα λεγόμενά μου. 
Τις τελευταίες μέρες διαπίστωσα ότι εδώ μέσα πολλοί παλαιοί φίλοι με διαβάζουν και μάλιστα χωρίς να αφήνουν τα ίχνη τους στις αναρτήσεις μου ώστε να ξέρω τις αντιδράσεις τους, δηλαδή αν συμφωνούν, διαφωνούν ή αδιαφορούν για τα λεγόμενά μου.

Επειδή η διαδρομή μου σε πολλούς είναι γνωστή και μάλιστα με αγώνες σκληρούς σε δύσκολους πολιτικά καιρούς, θέλω να τους διαμηνύσω τα εξής:

  • Κάποτε μίλαγες και σε μπουντρούμιαζαν.
  • Μετά μίλαγες και σ άκουγαν
  • Σήμερα μιλάς και δεν σε ακούει κανένας.
  • Αύριο δεν θα τολμάς να μιλάς.
  • Τέλος θα σιωπήσεις και θα φταίνε όλοι οι άλλοι εκτός από σένα.

Πριν από αρκετά χρόνια γύρω στο 2011, κατασκεύασα την ιστοσελίδα https://thoureios.blogspot.com  με σκοπό να παλέψω απέναντι στην επερχόμενη κρίση την οποία την έβλεπα μπροστά να ξετυλίγεται.

Οι δημοσιεύσεις πολιτικού περιεχομένου είχαν κυρίως προοδευτικό πρόσημο με νοσταλγικό χαραχτήρα της εποχής του ΠΑ.ΣΟ.Κ του Ανδρέα Παπανδρέου.

Όλη αυτή την περίοδο αναρτήθηκαν13.536 δημοσιεύσεις τις οποίες επισκέφθηκαν 909.857 στην Ελλάδα και περίπου 200.000.000 στο εξωτερικό, ενώ έγιναν και 3.250 σχόλια στην Ελλάδα και 235.000.000 στο εξωτερικό.

Μετά από αυτή την πορεία και ενώ περάσαμε τα 10 χειρότερα χρόνια της μεταπολιτευτικής Ελλάδας, διαπίστωσα ότι μεγάλη μερίδα των φίλων μου οι οποίοι ήταν πάντα στον προοδευτικό χώρο, σήμερα έχουν γίνει παρατηρητές και επιτρέπουν τον καθένα να τους καθορίζει τη ζωή χάνοντας καθημερινά κεκτημένα τα οποία αποκτηθήκαν με αίμα και αγώνες.

Αυτό που έχει σημασία είναι ότι πρέπει να καταλάβουν ότι σήμερα πρέπει να πολεμήσουμε το σύστημα με τα ίδια του τα όπλα και κάθε φορά που θα μας αφαιρεί κάτι, να βρίσκουμε κάτι καινούργιο για να συνεχίζουμε την πάλη.

Ο λόγος που κατασκεύασα αυτή την ιστοσελίδα είναι ακριβώς αυτός, να δίνεται η δυνατότητα σε όλους αυτούς που παρακολουθούν άπραγοι, μέσα από αυτή να αποκτήσουν δημόσιο λόγο με πολλούς αποδέκτες.

Το χειρότερο όμως που με στεναχωρεί είναι ότι, ενώ ο Ελληνικός λαός όλων των παρατάξεων νοσταλγεί και αναπολεί την εποχή του Ανδρέα Παπανδρέου, σήμερα όλοι παρακολουθούν τις εξελίξεις και μάλιστα παρουσιάζουν την σημερινή κατάσταση ως την μόνη σωτηρία της χώρας.

Για να μην μακρηγορώ θα θελα μέσα από αυτές τις γραμμές να τους αφυπνίσω και να τους προκαλέσω να ξεσηκωθούν….!!!

 

THOUREIO

Δεν υπάρχουν σχόλια: