Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ ΑΜΕΣΑ Ο ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ…!!!

Σαν έλληνες πολίτες ανησυχούμε για της καταθέσεις μας και για τα αποθεματικά σε καταθέσεις των ασφαλιστικών ταμείων.
Επειδή υπάρχει έντονη φημολογία για κούρεμα των Ομολόγων του Δημοσίου και συγκεκριμένα των Αποθεματικών των Ασφαλιστικών Ταμείων, καλούμε την Ελληνική δικαιοσύνη να κινηθεί αυτεπάγγελτα  με τις αποχρώσεις –ενδείξεις που υπάρχουν για να ελέγξει:

  1. Την υπάρξει των αποθεματικών στις τράπεζες των Ασφαλιστικών Ταμείων.
  2. Την ύπαρξη των καταθέσεων του Ελληνικού λαού.
  3. Την τυχούσα ύπαρξη ευθύνης για την επένδυση των αποθεματικών των Ασφαλιστικών Ταμείων σε Ομόλογα του Δημοσίου.
  4. Να ερευνηθεί η νομιμότητα των  διατάξεων του άρθρου 45 του Νόμου 3863/2010, του Νόμου Λοβέρδου: “τα ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου και τα έντοκα γραμμάτια του ελληνικού δημοσίου που βρίσκονται στα χαρτοφυλάκια των Ταμείων μεταφέρονται στην Τράπεζα της Ελλάδος, χωρίς προμήθεια, η οποία λειτουργεί ως θεματοφύλακας“.
Μόνο έτσι θα προλάβει την τελευταία στιγμή τα χειρότερα  και μάλιστα πριν υπογραφεί η Δανειακή Σύμβαση...!!!


ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ ΚΑΤΑ ΚΑΙΡΟΥΣ

“Θέλουμε τα λεφτά μας ” διαμηνύουν 6 Ταμεία στην Τράπεζα της ...

Το επόμενο σκάνδαλο με τα ομόλογα των ταμείων | ANTINEWS

THOUREIOS

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Στο κλαμπ του Λονδίνου
Η γαλάζια παρέα του Λονδίνου πίσω από τη διαδρομή της μίζας. Στο φως επιπλέον προμήθειες 1,15 εκατ. ευρώ, που μοιράστηκαν σε δύο μυστηριώδεις off shore εταιρείες και σε άλλα δύο φυσικά πρόσωπα

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΚΟΥΡΗΣ
Πολιτική θύελλα αναμένεται να προκαλέσουν και οι νέες αποκαλύψεις που φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα το «Εθνος» και που φωτογραφίζουν ως κεντρικό πρωταγωνιστή και στην παράνομη διαδρομή του ομολόγου του ΤΣΠΕΑΘ την «παρέα του Λονδίνου» και πρόσωπα που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στο έτερο επίμαχο ομόλογο, αυτό του ΤΕΑΔΥ.

Το «Εθνος» αποκαλύπτει σήμερα ότι επιπλέον προμήθειες 1,150 εκατ. ευρώ μοιράστηκαν σε δυο μυστηριώδεις off shore εταιρείες και δυο φυσικά πρόσωπα.
Συγκεκριμένα, στην DRESDNER ΒΑΝΚ (SCHWEIZ) AG και τον λογαριασμό 0800401917 της ZEDITA INVESTMENTS LIMITED αλλά και της CROZANA INVESTMENTS LTD κατατέθηκε στις 19.03.2007 ένα εκατομμύριο ευρώ, ενώ στην ίδια τράπεζα, στις 24.07.2006, κατατέθηκαν 150.000 ευρώ στο όνομα Π.Δ. και στο όνομα Κ.Κ. (η εφημερίδα έχει στη διάθεσή της τα ονόματα, αλλά για ευνόητους λόγους δημοσιεύουμε μόνο τα αρχικά του κάθε ονόματος).
Οι πληροφορίες αυτές, μάλιστα, είναι σε γνώση των ελβετικών αρχών που πραγματοποιούν σχετική έρευνα και, πιθανόν, σε εγχώριους δικαστικούς κύκλους.
Το γεγονός ότι, μετά το ΤΕΑΔΥ, τόσο η - γαλάζια - «παρέα του Λονδίνου» όσο και τα ίδια γνωστά πρόσωπα και οι ίδιες επενδυτικές και χρηματιστηριακές εταιρείες βρίσκονται πίσω από την πορεία της μίζας και στο ομόλογο του ΤΣΠΕΑΘ καθιστά σαφές ότι συνολικότερα η σύλληψη του σκανδάλου των ομολόγων είχε κεντρικό σχεδιασμό και εκτελέστηκε από τα ίδια πρόσωπα.
Πολιτικοί κύκλοι επέμεναν και χθες ότι με τις αποκαλύψεις του «Εθνους» ενισχύεται ακόμα περισσότερο η - βέβαιη - πεποίθηση πως πίσω από τον σχεδιασμό του σκανδάλου υπήρξε πολιτικό κέντρο, στο οποίο συμμετείχαν τόσο το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης όσο και το υπουργείο Απασχόλησης, ενώ είναι αδύνατον να μη γνώριζε ο πρωθυπουργός.
Αντιδράσεις
Εν τω μεταξύ θύελλα προκάλεσε το χθεσινό αποκαλυπτικό δημοσίευμα του «Εθνους» για τη διαδρομή των προμηθειών που δόθηκαν κατά την αγορά του δομημένου ομόλογου αξίας 130 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Συντάξεως Προσωπικού Εφημερίδων Αθηνών Θεσσαλονίκης (ΤΣΠΕΑΘ).
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ το συνολικό ποσό που κατατέθηκε σε επτά τραπεζικούς λογαριασμούς ανήλθε σε 3.987.000 ευρώ και πρόκειται ουσιαστικά για τις μίζες που έλαβαν όσοι μεσολάβησαν προκειμένου να αγοραστεί το ομόλογο από τη χρηματιστηριακή εταιρεία «Τρωύλος».
Τα αδιάσειστα στοιχεία που έφερε στη δημοσιότητα το «Εθνος» δείχνουν ότι πέντε καταθέσεις συνολικού ύψους 827.000 ευρώ έγιναν σε τρεις λογαριασμούς υψηλόβαθμου παράγοντα του ΤΣΠΕΑΘ, ο οποίος έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην αγορά του ομολόγου και μάλιστα σε τιμή υψηλότερη κατά 24 μέχρι 33 εκατ. ευρώ. Επίσης υπάρχει και μία κατάθεση 60.000 ευρώ, για την οποία δεν έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής η τράπεζα και ο κάτοχος του λογαριασμού.
Οι τρεις λογαριασμοί του στελέχους του ΤΣΠΕΑΘ βρίσκονται σε ισάριθμες τράπεζες στον Πειραιά, το Λονδίνο και τη Γενεύη. Η πρώτη κατάθεση έγινε στις 20 Ιουλίου 2006 και η τελευταία στις 2 Αυγούστου 2006.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΤΣΠΕΑΘ αγόρασε το ομόλογο στις 10 Ιουλίου 2006. Οι προσωπικοί λογαριασμοί του υψηλόβαθμου παράγοντα του Ταμείου των δημοσιογράφων είναι στις τράπεζες Vontobel, Midland και HSBC.
Τα στοιχεία αυτά, σύμφωνα με πηγές, βρίσκονται στα χέρια του κ. Γ. Ζορμπά. Στη διάθεση του κ. Ζορμπά βρίσκονται στοιχεία τα οποία δείχνουν και μίζα 3.100.000 ευρώ, τα οποία και κατατέθηκαν σε λογαριασμό της DRESDNER ΒΑΝΚ (SCHWEIZ) AG. Ο επικεφαλής της αρμόδιας αρχής αναζητά τον ή τους κατόχους αυτού του λογαριασμού.