Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Ο.ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ-Π.ΜΟΥΤΣΙΝΑΣ-Ν.ΚOΤΖΙΑΣ-Α.ΝΕΦΕΛΟΥΔΗΣ-Μ.ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΟΣ-Ν.ΠΑΠΠΑΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΝΙΑΙΑ ΕΝΩΜΕΝΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΜΕ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ.

ΤΟ PANEL ΤΩΝ ΟΜΙΛΙΤΩΝ


Σχόλια απο Αθανασόπουλο Περικλή

Μήπως ήρθε η ώρα να κινηθεί ο Ελληνικός λαός σε μία ενιαία αριστερή συσπείρωση με κυβερνητική πρόταση και απλά απαιτείται ένα αλλακτήριο λάκτισμα προς αυτή την κατεύθυνση;

Σε μια τέτοια κατεύθυνση κινήθηκε χθες ο ανεξάρτητος βουλευτής ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ καλώντας όλους τους παραπάνω για μια αρχική συζήτηση.

Τέρμα ως εδώ τα διαχρονικά παιγνιδάκια της ΠΑΠΑΡΗΓΑ και του ΚΟΥΒΕΛΗ  που η μία από την μια θέλει ένα κόμμα της Αριστεράς δηλαδή το ΚΚΕ συνεχώς στο περιθώριο και από την άλλη ο άλλος ένα κόμμα της Αριστεράς δεκανίκι του οικονομικού πολιτικού συστήματος της Ελλάδας.

ΓΕΜΑΤΗ ΑΙΘΟΥΣΑ
«Είδα φως και μπήκα» θα χαρακτήριζε κάποιος την χθεσινή εκδήλωση που έγινε στην οδό ΠΕΣΜΑΖΟΓΛΟΥ και που θα πρέπει να αποδειχθεί ιστορική για τον τόπο.
Σαν μια τελευταία ευκαιρία,, θα την έλεγα εγώ, της δυνατότητας των κομμάτων της Ελληνικής Αριστεράς.

Αριστεροί όλης της χώρας ενωθείτε…!!! Θα κραύγαζε κάποιος λαϊκά  αφού στην Ελλάδα οι δυνάμεις της αγγίζουν το 70% και για πολλά χρόνια εξαπατώνται και καθιστούν τον Έλληνα υπόδουλο και συνεχώς εκβιασμένο.


Ηρθε η ώρα και το ΠΑ.ΣΟ.Κ να δώσει την απάντηση στο προκείμενο συνέδριο  αν πραγματικά είναι αριστερό κόμμα και να σταματήσει να στηρίζει το οικονομικό-πολιτικό κατεστημένο.

Για αυτά τα ερωτήματα και γι άλλα,  κλήθηκαν στην κατάμεστη αίθουσα του «POLIS CAFÉ» χθες το βράδυ  όλοι οι παραπάνω σε μια πολιτική συζήτηση που παρουσίασε ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ και συντόνισε ο γνωστός δημοσιογράφος ΣΤΕΛΙΟΣ ΚΟΥΛΟΓΛΟΥ.

To  panel των ομιλητών είχε τα χαρακτηριστικά της σύνθεσης  όλων των αριστερών αποχρώσεων με:
  1. Τον ΑΝΔΡΕΑ ΝΕΦΕΛΟΥΔΗ, γόνο παλιάς αριστερής ιστορικής καταβολής με σπουδαία δράση στην Ελλάδα.
  2. Τον ΟΔΥΣΣΕΑ ΒΟΥΔΟΥΡΗ, με βαθειά βιώματα στην Ευρωπαϊκή αριστερά και συγκεκριμένα με την συμμετοχή του στο ΓΑΛΛΙΚΟ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ  ΚΟΜΜΑ.
  3. Τον ΠΑΡΗ ΜΟΥΤΣΙΝΑ, δήμαρχο και βουλευτή από την σημερινή μάχιμη αριστερά στην Ελλάδα.
  4. Τον ΝΙΚΟ ΚΟΤΖΙΑΣ, καθηγητή της ιδεολογικής αριστεράς στην Ευρώπη και στην Ελλάδα .
  5. Τον ΝΙΚΟ ΠΑΠΠΑ ,από τα κεντρικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που εκφράζει την εν δυνάμει κυβερνητική αριστερά.
  6. Τον ΜΙΧΑΛΗ ΤΡΕΜΟΠΟΥΛΟ, από την πράσινη –οικολογική αριστερά.

Από την φύση τους οι ομιλητές εξ αρχής έβαλλαν την συζήτηση σε υψηλό επίπεδο εστιάζοντας την προσοχή στην αναγκαιότητα αλλαγής βασικών αρχών λειτουργίας του κράτους και στην κατάρτιση κυβερνητικής πρότασης με χρονικά όρια και σε ένα πλαίσιο συμφωνίας όλων των Αριστερών δυνάμεων της Ελλάδας.
Δεν παρέλειψαν να αναφερθούν και στους σημερινούς ηγέτες των κομμάτων της Αριστεράς κ. ΠΑΠΑΡΗΓΑ και ΚΟΥΒΕΛΗ λέγοντας ότι δεν είναι πλέον στο χέρι τους να διαιρούν και να σέρνουν τον Ελληνικό όλα αυτά τα χρόνια χωρίς να προτείνουν κυβερνητική πρόταση.

Σε κάποιο σημείο της συζήτησης ο κ. ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ μετέφερε ένα ερώτημα των Ευρωπαίων στο «γιατί ενώ στην Ελλάδα η Αριστερά είναι η μεγάλη πληοψηφία του Ελληνικού λαού  δεν μπορεί να κυβερνήσει», μη μπορώντας να τους δώσει καμία απάντηση.

Δείτε τα video



Ομιλία ΑΝΔΡΕΑ ΝΕΦΕΛΟΥΔΗ


 Ομιλία ΟΔΥΣΣΕΑ ΒΟΥΔΟΥΡΗ


 Ομιλία ΝΙΚΟΥ ΚΟΤΖΙΑΣ




Ομιλία ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΠΑ


Δεν υπάρχουν σχόλια: