Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Αγελαδοτρόφοι προς ΝΔ, ΠΑΣΟΚ: Ανεπιθύμητοι αν πείτε ναι και «χυθεί» το γάλα

gala«Ανεπιθύμητοι στον τόπο» θα είναι όσοι βουλευτές ψηφίσουν υπέρ των αλλαγών για το γάλα -βάσει της λεγόμενης «εργαλειοθήκης» του ΟΟΣΑ την οποία η κυβέρνηση παρήγγειλε και τώρα προχωρά στη νομοθέτηση τους- σύμφωνα με ανακοίνωση των αγελαδοτρόφων Άρτας και Πρέβεζας, οι οποίοι βλέπουν ότι ο κτηνοτροφικός κλάδος της χώρας οδηγείται σε δραματική συρρίκνωση. Το «κρας τέστ» για τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ θα αρχίσει από την Παρασκευή, οπότε αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο με το σύνολο των μέτρων που συμφωνήθηκε με την τρόικα (χωρίς να αποκλείεται η παρουσίαση – κατάθεση του να γίνει μεταγενέστερα, εφόσον δεν έχουν καμφθεί αντιρρήσεις βουλευτών οι οποίοι έχουν ταχθεί αρνητικά).

Στην ανακοίνωση των αγελαδοτρόφων Άρτας και Πρέβεζας η είσοδος εισαγόμενου γάλακτος στη χώρα και η διεύρυνση των ημερών κατανάλωσης του φρέσκου γάλακτος χαρακτηρίζονται «Δούρειος Ίππος». Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, οι βουλευτές και ιδιαίτερα οι Ηπειρώτες καλούνται «να μη συμβάλουν στον «αφανισμό» του τόπου, με την ψήφος τους στον νόμο για το φρέσκο γάλα», ειδάλλως θα είναι «ανεπιθύμητοι στον τόπο». Όπως αναφέρουν, «το φρέσκο γάλα, πέρα από νόμους και οδηγίες που εκπορεύονται από μεγάλες κτηνοτροφικές εταιρείες και επιχειρήσεις, είναι μόνο αυτό που, από τους κτηνοτρόφους, πηγαίνει άμεσα στον καταναλωτή μετά από παστερίωση, όπως γίνεται μέχρι σήμερα».
Σε μία περίοδο κατά την οποία η κτηνοτροφία περνάει σοβαρή κρίση, τονίζουν οι αγελαδοτρόφοι, η τρόικα αξιοποιώντας τη μελέτη του ΟΟΣΑ, πιέζει για να θεωρηθεί «φρέσκο» ένα είδος γάλακτος «αμφίβολης ποιότητας και διατροφικής αξίας, ένα υποβαθμισμένο προϊόν – κονσέρβα, που μπορούν να προωθήσουν φθηνά στην Ελλάδα οι ξένες βιομηχανίες, αποσπώντας μεγάλα κέρδη σε βάρος της ελληνικής αγελαδοτροφίας και οδηγώντας τη σε διάλυση». Μάλιστα, η Ενωση Νέων Αγροτών Πρέβεζας, ύστερα από την προτροπή πολλών κτηνοτρόφων μελών της, και σε συνεργασία με τον Συνεταιρισμό αγελαδοτρόφων Πρέβεζας – “Αρτας, αναμένεται να πραγματοποιήσει σύσκεψη στη Σαμψούντα της Πρέβεζας, την Τετάρτη 26 Μαρτίου, προκειμένου να καθορίσουν κοινή στάση.
Τι λέει Σαμαράς και Κεδίκογλου
Οι αντιδράσεις από τον κτηνοτροφικό κλάδο που βρίσκεται ενόψει μιας νέας δοκιμασίας που θα οδηγήσει, όπως όλα δείχνουν, στη συρρίκνωση του «τεστάρει» ξανά τη συγκυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, με το ενδεχόμενο απωλειών κατά τη διάρκεια της επικείμενης ψήφισης του νομοσχεδίου θα είναι υπαρκτό. Παρά τις πιέσεις που ασκούνται από το Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό να κάνει λόγο για «παραφωνιές» που στεναχωρούν και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σ. Κεδίκογλου να δηλώνει βέβαιος ότι οι αντιδράσεις θα καμφθούν, κοινοβουλευτικά στελέχη των συγκυβερνούντων κομμάτων αντιλαμβάνονται ότι ένα «ναι» στα μέτρα που έχει προτείνει ο ΟΟΣΑ για το γάλα, θα τους περάσει –πολιτικά- στο χρονοντούλαπο, όπως δεκάδες ακόμη πρώην «μνημονιακούς» συναδέλφους τους.


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου