Σάββατο 3 Ιανουαρίου 2015

Ο εμπαιγμός απο την Ν.Δ. με τις "ανύπαρκτες"καταθέσεις.


Του Αθανασόπουλου Περικλή
Αθήνα 03.01.2015
Με περίσσιο θράσος η Ν.Δ. η οποία εδώ και τέσσερα χρόνια έχει αφαιμάξει τόσο τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων ύψους 45 δις ευρώ, όσο και με τις σταδιακές αναλήψεις των καταθέσεων των Ελλήνων για την αποπληρωμή των υπέρογκων επιβεβλημένων φόρων, διατρανώνει ότι αν ψηφιστεί ο ΣΥΡΙΖΑ θα πάρει τις ανύπαρκτες καταθέσεις τους.
Μην ξεχνάμε και τα 35 δίς ευρώ με τα οποία ο «βουβός» κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ προίκισε τις Τράπεζες άρξαντος της κρίσης.

Στην ουσία σήμερα, μετά  από την αρπαγή των χρημάτων των μικροομολογιούχων και με την νομοθέτηση τελευταία, για την οποία έχουν βγει στα κάγκελα οι δικηγόροι, η οποία βάζει τις τράπεζες πάνω από το κράτος, έμμεσα φαίνεται ότι έχει μπει στο στόχαστρο της ΝΔ και του συστήματος, ότι έχει απομείνει στον Ελληνα και δεν είναι τίποτα άλλο από την ακίνητη περιουσία του, την οποία θέλουν οι Ελληνικές συστημικές τράπεζες να την βάλουν ενέχυρο στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα ώστε να αποκτήσουν ρευστότητα.

Η δύσκολη θέση στην οποία έχει επέλθει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι αυτή κατά την οποία δεν μπορεί να πει την αλήθεια στον κόσμο που αφορά τις καταθέσεις των Ελλήνων πολιτών, και είναι μία και μοναδική, ότι δεν υπάρχουν καταθέσεις.

Για όλα τα παραπάνω καλά θα κάνουν οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ κάθε φορά που βγαίνουν στα «παραθυράκια» και μπαίνουν τέτοια θέματα στο τραπέζι, να ζητούν στοιχεία από την Τράπεζα της Ελλάδος και να ρίχνουν το μπαλάκι στον κύριο υπεύθυνο του Ελληνικού Τραπεζικού Συστήματος κ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ.

Πρέπει όλοι οι Έλληνες να καταλάβουμε ότι η Ελλάδα ως μέλος της Ευρωπαϊκής οικογένειας υπόκειται σε κανόνες για την λειτουργία του τραπεζικού συστήματος και δεν μπορεί από την μία να πτωχεύσει και από την άλλη οι Ελληνικές Συστημικές Τράπεζες δεν μπορούν πια να κάνουν ότι θέλουν και να ανακεφαλαιώνονται από τους φόρους των Ελλήνων, δηλαδή το ιδιωτικό τραπεζικό χρέος να γίνεται κρατικό και να πληρώνεται από τον Ελληνα φορολογούμενο, πράγμα που δεν γίνεται σε καμία χώρα της Ευρώπης.

Ο στόχος  του συστήματος είναι ένας και μόνος, να δεσμευτούν τα κόκκινα δάνεια και η ακίνητη περιουσία της χώρας ως εγγύηση των Ελληνικών Τραπεζών στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, πράγμα για το οποίο έχει εργαστεί ο κ. ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ και ο κ. ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ, σε πλήρη ευθυγράμμιση με του τοκογλύφους δανειστές.

Για να τελειώνει η πλάκα και το καλαμπούρι και να πάψουν τόσο τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ, ωστε  να ηρεμίσει και ο Ελληνικός λαός, εδώ και τώρα να μας πει η Τράπεζα της Ελλάδος:

  •  Aν υπάρχουν και πόσες είναι οι καταθέσεις των Ελλήνων στην Ελλάδα και στις συστημικές Τράπεζες.
  • Να δοθούν στην δημοσιότητα  άμεσα οι ισολογισμοί των Ελληνικών τραπεζών.
  • Πόσες είναι οι καταθέσεις των Ελλήνων στο εξωτερικό.
  • Ποσό εκτιμώνται τα κόκκινα δάνεια.
  • Τι ποσά υπάρχουν στο ΤΧΣ.
  • Με ποιές προϋποθέσεις θα έχουν ρευστότητα οι Ελληνικές Τράπεζες απο την Ε.Κ.Τ...κλπ...

Μόνο έτσι θα τελειώνει η πλάκα και θα σταματήσει και ο εκβιασμός.
Η Ν.Δ. με τα νέα φυντάνια που ξεφύτρωσαν και έγιναν «γενίτσαροι» τις τελευταίες ημέρες υπερασπιζόμενοι το σύστημα, ενώ από την μία ξέρουν ότι δεν υπάρχουν καταθέσεις, προσπαθούν να μεταφέρουν την ευθύνη στον ΣΥΡΙΖΑ, σε περίπτωση που θα εκλεγεί, ώστε να τον αποδομήσουν πλήρως.

Από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ «τσιμπάει» και μπαίνει στο τρυπάκι παίζοντας το παιγνίδι τους.



Δεν υπάρχουν σχόλια: