Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Παρατείνουν τις εφεδρείες για να λειτουργεί το Κράτος

Με τον φόβο τον κενών θέσεων που προκύπτουν στην πορεία προχωράει πλέον η εφρμογή της εφεδρείας και της προσυνταξιοδοτικής κατάστασης στο δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα. Ήδη, έχουν εμφανιστεί περιπτώσεις ειδικοτήτων που με την εφαρμογή του νόμου κομβικά πόστα υπηρεσιών θα....
χηρεύουν ελλείψει αντικαταστατών.

Έτσι, λοιπόν, τις επόμενες ημέρες πρόκειται να συναντηθούν για να επιλύσουν τα προβλήματα που αναδίνονται από την εφαρμογή της εφεδρείας ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Δημήτρης Ρέππας, ο υπουργός Μεταφορών κ. Μάκης Βορίδης και ο υπουργός Εργασίας κ. Γιώργος Κουτρουμάνης.

Σύμφωνα με πληροφορίες σε δύο περιπτώσεις ήδη έχει αποφασιστεί η παράταση της εφεδρείας για αντικειμενικούς λόγους. Η πρώτη περίπτωση είναι των οδηγών των λεωφορείων της ΕΘΕΛ και η δεύτερη των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας. Αν εφαρμοστεί η εφεδρεία στις δύο αυτές περιπτώσεις, στην μεν πρώτη δεν θα υπάρχουν οδηγοί για όλα τα λεωφορεία και στη δεύτερη θα εμφανιστούν έντονα προβλήματα στις πτήσεις στο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Το πρωί, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο υπουργός Μεταφορών Μάκης Βορίδης εξέφρασε την άποψη ότι οι διαδικασίες που αποφασίστηκαν για να μπουν στο καθεστώς εφεδρείας εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς είναι λάθος.

Ο κ. Βορίδης σημείωσε ότι έχει ζητήσει στο «ανώτερο δυνατό επίπεδο» να υπάρξει αλλαγή του νόμου και εξέφρασε την εκτίμηση ότι σύντομα θα υπάρξει νομοθετική παρέμβαση για τον εξορθολογισμό της κατάστασης.

Πάντως το μεσημέρι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες θα έχουν συνάντηση με τον υπουργό Μεταφορών.

Κατά τα λοιπά, σύμφωνα με τον υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης ήδη έχουν αποσταλεί τα πρώτα ειδοποιητήρια σε όσους τεθούν σε καθεστών προσυνταξιοδοτικής κατάστασης και θα αρχίσουν να αποχωρούν από τις θέσεις τους από τις 28 Νοεμβρίου.

Μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουν αποχωρήσει 30000 εργαζόμενοι. Το σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων που θα έχουν αφήσει τις θέσεις τους στο δημόσιο θα ξεπεράσει τους 50000 μέσα στη χρονιά.

Από την 1η Ιανουαρίου, τέλος, θα αρχίσει να εφαρμόζεται το μέτρο της εφεδρείας για τους αορίστου χρόνου.

http://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: