Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΗΤΑΝ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΩΝΑΣΗ ΣΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΘΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΟΤΑΝ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ GEORGE SOROS;


AΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΩΝΑΣΗΣ
Γράφει ο Περικλής Αθανασόπουλος:
GEORGE SOROS



Ο Έλληνας μεγιστάνας και πλουσιότερος στον τότε κόσμο Αριστοτέλης Ωνάσης, πότέ δεν προσπάθησε να διαμορφώσει την ιστορία κανενός λαού…!!!
Σε αντίθεση με του GEORGE SOROS, που επεμβαίνει   στα εσωτερικά των κρατών με συνεχείς παρεμβάσεις προσπαθώντας να διαμορφώσει πολιτικές και να ελέγξει τις κυβερνήσεις, ακόμα και μικρών κρατιδίων όπως των Σκοπίων ...!!!  
Το μόνο που  ενδιέφερε  τον ΩΝΑΣΗ, ήταν τα εμπορικά και παιγνίδια εξουσίας με τις ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ…!!!
Οι ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ ηταν η μόνη χώρα στον κόσμο που «έπαιζε» μαζί της Ο Ωνάσης…!!!
Μην ξεχνάμε ότι ακόμα και με την τότε κακιά Γερμανία μετά τον Β παγκόσμιο πόλεμο, που είχε καταρρεύσει,  ο Ωνάσης έκανε την μεγαλύτερη παραγγελία εμπορικού στόλου εκμεταλλευόμενος την κακή της οικονομική κατάσταση σε συνάρτηση με την τεχνογνωσία της…
Πέρα απ όλα όμως,  αν εξαιρεθεί η αμοιβή που εισέπραξε από ους Aγγλους ως ασφάλιστρα για την καταστροφή των φαλαινοθηρικών του, o Ωνάσης, οι περισσότερες ασχολίες του ήταν με πραγματικές οικονομίες και όχι με τραπεζικές φούσκες όπως είναι σήμερα του GORGE SOROS…!!!
Av σήμερα ζούσε ο Ωνάσης πιθανά να μην επέτρεπε στους τραπεζικούς οίκους αξιολόγησης και στα τοξικά τραπεζικά ομόλογα (προϊόντα του SOROS) να αναπτύξουν τέτοια δραστηριότητα…!!!
Θα απαντούσε και θα τους ξεβράκωνε στηριζόμενος σε παραγωγικές επενδύσεις και όχι σε φούσκες…!!!
Αν δεχτούμε ότι o Ωνάσης ήταν ίσως ο κορυφαίος μεταφορέας πετρελαιοειδών, και κινείτο μπροστά από τις σκέψεις των κρατών λόγω ευχέρειας κινήσεων, θα είχαν προληφθεί πολλές από τις Αμερικάνικες κινήσεις στην μέση Ανατολή και ίσως να είχαν αποφευχθεί αρκετές παρεμβάσεις των Αμερικάνων στα εκεί κρατίδια.(ΙΡΑΝ -ΙΡΑΚ)..!!!
Η σημερινή στάση του Ωνάση στην εκμετάλλευση του υποθαλάσσιου πλούτου της χώρας μας…!!!
Ο Ωνάσης θα ήταν το κορυφαίο χαρτί της Ελλάδας στις εμπορικές διαπραγματεύσεις με όλο τον πλανήτη, θα ήταν ο μόνος που θα μπορούσε να ασκήσει εμπορική διπλωματία με όλο τον κόσμο…!!!
Θα μπορούσε να προετοιμάσει πολύ πριν τα πράγματα…!!!
Μην ξεχνάμε αλώστε ότι οι τότε Έλληνες μεγαλοεφοπλιστές, ΝΙΑΡΧΟΣ, ΛΑΤΣΗΣ, ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΙΔΕΣ, κλπ, ενώ  κατ ουσία τον θαύμαζαν, δεν παράλειπαν ανά πάσα στιγμή να του δείχνουν το μίσος τους…!!!
Ακόμα και σήμερα οι παραπάνω σκοπό έχουν να ξεζουμίζουν τον Ελληνικό λαό για να κερδοσκοπούν…!!!
Με πολλές πράξεις του ο Ωνάσης αποδείκνυε ότι αγαπούσε την Ελλάδα, ήταν γνήσιος Έλληνας, κρίμα που δεν μπόρεσε να αφήσει κάποιον «δασκαλεμένο» στα πράγματα…!!!
Αν ήταν αλλιώς τα πράγματα, πολλοί σήμερα θα σεβόντουσαν και θα υπολόγιζαν περισσότερο τη χώρα μας ( όπως ο GEORZE SOROS και τα παράγωγα του), και μέσα και έξω από αυτή…!!!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Πολλή εύστοχη η σύνδεση, της ζωής του Ωνάση, με το σημερινό παγκοσμιοποιημένο οικονομικό γίγνεσθαι.
Βασίλης Ζ.