Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

ΑΠΟ ΑΝΝΑ ΣΕ ΑΝΝΑ .. (ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΤΙ ΜΠΕΝΑΚΗ)…!!!


ΑΝΝΑ ΧΤΕΣ
ΑΝΝΑ ΣΗΜΕΡΑ
Σχόλια :  Αθανασόπουλος Περικλής
Με αφορμή την πρόταση της ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ  που «μετέφερε» η κ. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ για παράταση της θητείας στην κυβέρνηση ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ με ανασχηματισμό, παραθέτω τις παρακάτω σκέψεις  προς προβληματισμό.
Βλέποντας την κ. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ να προσπαθεί να επιβάλλει ένα σημαντικό  δικό της ρόλο στα πολιτικά πράγματα της χώρας, μου έρχονται στο νου κάποια γεγονότα  που καλό θα είναι να τα βάλω σε μια σειρά ώστε να βγουν κάποια συμπεράσματα.
Ήταν χειμώνας του 1987 και εργαζόμουν για την κατασκευή της ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ  του ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ της ΑΘΗΝΑΣ στα ΙΛΙΣΣΙΑ.

Όταν ο τότε Υπουργός Παιδείας ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ προσπαθούσε με κάθε τρόπο να αποπερατώσει την Φιλοσοφική Σχολή και πίεζε τους εργολάβους να τελειώσουν σε συνεργασία με τον τότε ΠΡΥΤΑΝΗ ΜΙΧ. ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟ και κατάφερε να την λειτουργήσει σε μεγάλο βαθμό κόντρα στο σύστημα που ήθελε να καθυστερεί.
Δύο χρόνια μετά, το 1989, στην κυβέρνηση ΤΖΑΝΕΤΑΚΗ  σαν  αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας η κ. ΑΝΝΑ ΨΑΡΟΥΔΑ ΜΠΕΝΑΚΗ αντικατέστησε τον αείμνηστο ΑΝΤΩΝΗ ΤΡΙΤΣΗ και ήρθε για να πραγματοποιήσει τα εγκαίνια της σχολής οικοποιώντας με θρασύτητα το έργο ,χωρίς να κάνει καμία αναφορα στον προκάτοχό της ΑΝΤΩΝΗ ΤΡΙΤΣΗ.
Θα αναρωτηθεί κάποιος πώς συνδέονται αυτά τα γεγονότα με τα σημερινά;

Όλοι μέσα από τα blogs έχουμε παρακολουθήσει την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για την Προεδρία της Δημοκρατίας από την τότε πρόεδρο του Ελληνικού κοινοβουλίου κ. ΑΝΝΑ ΨΑΡΟΥΔΑ ΜΠΕΝΑΚΗ στον κ. ΚΑΡΟΛΟ ΠΑΠΟΥΛΙΑ.
Μετά από αυτή την ανακοίνωση τα πράγματα δείχνουν ότι ο ρόλος της κ. ΜΠΕΝΑΚΗ έχει στην ουσία τελειώσει…!!!

Εδώ θα πρέπει να αναρωτηθούμε, ποιος θα συνεχίσει το έργο της;

Αν προσέξουμε την συμπεριφορά σε σχέση και με  τη διαδρομή της Διαμαντοπούλου θα δούμε ότι από τα 26 της χρόνια, την έχουν «επιβάλλει» στην πολιτική σκηνή της χώρας ( ΝΟΜΑΡΧΗ- ΕΟΜΕΧ-ΕΠΙΤΡΟΠΟ-ΥΠΟΥΡΓΟ-ΥΠΟΥΡΓΟ-σήμερα ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ) , και από το ύφος της δείχνει απόλυτα σίγουρη για την μετέπιπτα διαδρομή της…!!!
Όλοι σήμερα αντιλαμβάνονται ότι ο τρόπος που λειτουργεί, στο κόμμα και στην κυβέρνηση  εκφράζεται από μια σιγουριά για το μέλλον της, αγνοώντας επιδεικτικά όχι μόνο την καταστατική λειτουργία του ΠΑΣΟΚ αλλά και κάθε δημοκρατική λειτουργία της χώρας συμμετέχοντας στην μη δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ.

Το ύφος της δεν διαφέρει από το ύφος της κ. ΜΠΕΝΑΚΗ την στιγμή της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων στον ΠΑΠΟΥΛΙΑ (δείτε το video),




  ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΠΕΝΑΚΗ
 « Η ευρωπαϊκή ενοποίηση θα προωθηθεί με την ψήφιση, ενδεχομένως, και της συνταγματικής συνθήκης, τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές, καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως, η δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης» 

 Εμμέσως η κ. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ με τις πράξεις της και τις δηλώσεις της καταργεί την δημοκρατία στηρίζοντας  τέτοιες κυβερνήσεις ( ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ) και μάλιστα τις θεωρεί αναγκαίες για την σωτηρία των λαών, δηλαδή με απλά λόγια υλοποιεί τις δηλώσεις της ΜΠΕΝΑΚΗ.

Στο έργο της αυτό φυσικά επειδή δεν θα μπορούσε να βρει ιστορικά στελέχη μέσα από το χώρο του ΠΑΣΟΚ, επέλεξε για συνοδοιπόρους, τον μεν ΡΑΓΚΟΥΣΗ που αν δεν τον έπαιρνε ο ΓΑΠ από το πουθενά να τον φέρει στο προσκήνιο δεν θα τον ήξερε κανένας,  τον δε ΛΟΒΕΡΔΟ που πέρασε από το ΕΡΓΑΣΙΑΣ και ισοπέδωσε το εργατικό και ασφαλιστικό προσδοκώντας στην καλή μεταχείριση του «καλού παιδιού»…!!!

Αν και δεν θα ήθελα να είμαι μάντης κακών, αλλα δεν προβλέπω την κ. ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ να  παίζει πρώτο ρόλο στο προσκήνιο αλλά συντονιστικό ρόλο στο παρασκήνιο κάτι σαν ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ, και γιατί όχι να είναι η επόμενη πρόεδρος της Βουλής της κυβέρνησης ΠΑΠΑΔΗΜΟΥ ώστε να ρυθμιστεί  η διαδικασία «παραγωγής νομοσχεδίων στην Ελλάδα» και παράλληλα να λειτουργεί ως «αρχηγός στην Ελλάδα » κάποιας λέσχης που η ίδια έχει παραδεχτεί ότι την καλούν στις συνεδριάσεις …!!!
 Τα σχόλια δικά σας...!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου