Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

ΓΙΑΤΙ Ο ΕΦΡΑΙΜ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ ΗΡΩΑΣ...!!!

ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ "ΣΦΑΖΟΝΤΑΙ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ
 ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΩΝ ΕΝΟΧΩΝ"
  Πως "καταργήθηκε" ο Διοικητής και το Σύνταγμα για να προφυλακιστεί ο ΕΦΡΑΙΜ...!!!

Ο  Διοικητής  του Αγίου Ορους ο οποίος διορίζεται από το Υπουργείο Εξωτερικών και διαμένει στις Καρυές, όπου εδρεύει και η Διοίκηση, έχει την αρμοδιότητα της τήρησης του Καταστατικού Χάρτη και των προβλεπομένων θεσμών του, καθώς και η ευθύνη της Ελληνικής πολιτείας σε θέματα τάξης και ασφάλειας.

Στην περίπτωση του ΕΦΡΑΙΜ ο ρόλος του αρμόδιου Διοικητή περιορίστηκε σε μια επιστολή ζητώντας την αναίρεση της απόφασης  για την προφυλάκιση του Ηγούμενου....

ΣΗΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ 5 ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 105 ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΚΑΘΟΡΙΖΕΤΑΙ ΕΠ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ...!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 105..

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΡΙΤΟ
Καθεστώς του Αγίου Όρους

Άρθρο 105

1. Η χερσόνησος του Άθω, από τη Μεγάλη Βίγλα και πέρα, η οποία αποτελεί την περιοχή του Αγίου Όρους, είναι, σύμφωνα με το αρχαίο προνομιακό καθεστώς του, αυτοδιοίκητο τμήμα του Ελληνικού Κράτους, του οποίου η κυριαρχία πάνω σ’ αυτό παραμένει άθικτη. Από πνευματική άποψη το Άγιο Όρος διατελεί υπό την άμεση δικαιοδοσία του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Όλοι όσοι μονάζουν σ’ αυτό αποκτούν την ελληνική ιθαγένεια μόλις προσληφθούν ως δόκιμοι ή μοναχοί, χωρίς άλλη διατύπωση.

2. Το Άγιο Όρος διοικείται, σύμφωνα με το καθεστώς του, από τις είκοσι Ιερές Μονές του, μεταξύ των οποίων είναι κατανεμημένη ολόκληρη η χερσόνησος του Άθω, το έδαφος της οποίας είναι αναπαλλοτρίωτο. Η διοίκησή του ασκείται από αντιπροσώπους των Ιερών Μονών, οι οποίοι αποτελούν την Ιερή Κοινότητα. Δεν επιτρέπεται καμία απολύτως μεταβολή στο διοικητικό σύστημα ή στον αριθμό των Μονών του Αγίου Όρους, ούτε στην ιεραρχική τάξη και τη θέση τους προς τα υποτελή τους εξαρτήματα. Απαγορεύεται να εγκαταβιώνουν στο Άγιο Όρος ετερόδοξοι ή σχισματικοί.

3. Ο λεπτομερή καθορισμός των αγιορειτικών καθεστώτων και του τρόπου της λειτουργίας τους γίνεται από τον Καταστατικό Χάρτη του Αγίου Όρους, τον οποίο, με σύμπραξη του αντιπροσώπου του Κράτους, συντάσσουν και ψηφίζουν οι είκοσι Ιερές Μονές και τον επικυρώνουν το Οικουμενικό Πατριαρχείο και η Βουλή των Ελλήνων.

4. Η ακριβής τήρηση τωναγιορειτικών καθεστώτων τελεί ως προς το πνευματικό μέρος υπό την ανώτατη εποπτεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου και ως προς το διοικητικό μέρος υπό την εποπτεία του Κράτους, στο οποίο ανήκει αποκλειστικά και η διαφύλαξη της δημόσιας τάξης και ασφάλειας.

5. Οι πιο πάνω εξουσίες του Κράτους ασκούνται από διοικητή, του οποίου τα δικαιώματα και καθήκοντα καθορίζονται με νόμο. Με νόμο επίσης καθορίζονται η δικαστική εξουσία που ασκούν οι μοναστηριακές αρχές και η Ιερή Κοινότητα, καθώς και τα τελωνειακά και φορολογικά πλεονεκτήματα του Αγίου Όρους. ΣΧΟΛΙΑ  ΑΠΟ THOUREIO:

Οι Έλληνες δεν ξέρουν να διαβάζουν Ελληνικά, η μάλλον το Ελληνικό Σύνταγμα δεν είναι γραμμένο για τους Ελληνες.....!!!

 Το λέει ξεκάθαρα..."Με νόμο επίσης καθορίζονται η δικαστική εξουσία που ασκούν οι μοναστηριακές αρχές και η Ιερή Κοινότητα"..

ΜΕΓΑ  ΛΑΘΟΣ  Η  ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΤΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΟΥ 


Πως οι πολιτικοί κατάφεραν να "ρίξουν" την ευθύνη της απόφασης στη δικαιοσύνη, αυτό ας μας το απαντήσει ο έταιρος αντίδικος της υπόθεσης και λαμπρός νέος πολιτικός κ. Γ. ΠΕΤΑΛΩΤΗΣ, που "κατα τύχη" ειναι και αρμόδιος προϊστάμενος της πολιτικής ηγεσίας της δικαιοσύνης σαν Υφυπουργός Δικαιοσύνης...!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια: