Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Αντιμέτωπος με το γόρδιο δεσμό των μέτρων ο Σαμαράς - Κρίσιμη σύσκεψη σε εξέλιξη

 

Αντιμέτωπος με τον γόρδιο δεσμό των σκληρών μέτρων που ο ίδιος χαρακτηρίζει υφεσιακά είναι ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς.
Στην Νέα Δημοκρατία εκτιμούν οτι ο Λουκάς Παπαδήμος σχεδιάζει να μεταφέρει, στην αυριανή σύσκεψη, στους πολιτικούς αρχηγούς τις πιέσεις που ασκεί η τρόικα.

Αυτήν την ώρα βρίσκεται σε.....
εξέλιξη μια από τις κρισιμότερες συσκέψεις όπου ο κ. Σαμαράς, το οικονομικό επιτελείο της Λεωφόρου Συγγρού και οι στενοί συνεργάτες του προέδρου εξετάζουν εξονυχιστικά ένα – ένα τα σκληρά μέτρα που ζητά η τρόικα ενόψει της νέας δανειακής σύμβασης.

Θα τηρήσει συναινετική στάση, θα διαπραγματευτεί ο κ. Σαμαράς ή μήπως έφθασε η ώρα να πει το μεγάλο όχι; Αυτό αναρωτιούνται τα περισσότερα κομματικά στελέχη.
Ο κ. Σαμαράς δεν είναι διατεθειμένος ούτε να συμφωνήσει σε μέτρα που πιστεύει ότι είναι λάθος αλλά ούτε και να επιτρέψει σε κανέναν να προσπαθήσει να του χρεώσει τον κίνδυνο μιας ενδεχόμενης χρεοκοπίας.

«Όχι αλλά υφεσιακά μέτρα, το λάθος πρέπει να σταματήσει,» σημειώνει ο πρόεδρος της ΝΔ στους συνομιλητές του αλλά ταυτόχρονα τονίζει ότι είναι «απόλυτη προτεραιότητα να καταστεί και πάλι βιώσιμο το ελληνικό χρέος.»

Ισοδύναμα μέτρα, κόκκινες γραμμές και νέες αντιπροτάσεις πέφτουν στο τραπέζι ενόψει της αυριανής σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών όπου ο κ. Σαμαράς αναμένεται να ζητήσει από τον Λουκά Παπαδήμο να βολιδοσκοπήσει τις διαθέσεις των ευρωπαίων ηγετών στην Σύνοδο Κορυφής της Δευτέρας και να τιους καταστήσει σαφές ότι η χώρα θα διαπραγματευτεί σκληρά για το νέο οικονομικό πρόγραμμα.

Η πίεση για τα νέα μέτρα έχει προκαλέσει ισχυρές αντιδράσεις μέσα στην ΝΔ με τους βουλευτές να εκτιμούν ότι αν το κόμμα τους στηρίξει ένα νέο μπαράζ περικοπών στα εισοδήματα των πολιτών , τότε οι εκλογικές επιπτώσεις θα είναι δυσάρεστες ενώ και οι συνέπειες στην πραγματική οικονομία θα είναι πλέον δραματικές.

Το δίλημμα είναι τεράστιο εντός της Δ. Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΝΔ Κ. Μαρκόπουλος πρότεινε να πραγματοποιηθεί σύσκεψη υπό τον πρόεδρο της Δημοκρατίας ώστε οι πολιτικοί αρχηγοί να πουν ενωμένοι ένα όχι στην τρόικα ενώ ο ΓΓ της ΓΣΕΕ και πρόεδρος της ΔΑΚΕ Ν. Κιουτσούκης χαρακτήρισε τον κ. . Παπαδήμο υπερασπιστή των συμφερόντων της τρόικα.

http://briefingnews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: