Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Κλείσιμο ΟΕΚ - ΟΕΕ: Τι θα γίνει με εργαζόμενους και δάνεια

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΟΕΚ Η. Αθανασίου Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΟΕΚ Η. Αθανασίου
Τέλος στα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού του ΟΕΕ, στα χαμηλότοκα δάνεια που παρείχε ο ΟΕΚ, ενώ ταυτόχρονα θα βρεθούν στον αέρα τουλάχιστον 700 εργαζόμενοι, θα σημάνει η κατάργηση των δυο οργανισμών, η οποία προβλέπεται στο νέο μνημόνιο. Μιλώντας στην εκπομπή Πρωινή Ενημέρωση της ΝΕΤ, ο Η. Αθανασίου, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του ΟΕΚ, ανέφερε ότι πλέον 80.000 οικογένειες που έχουν λάβει δάνειο επιδοτούμενο από τον ΟΕΚ δεν θα μπορέσουν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους γιατί θα υπάρξει αύξηση των δόσεων ενώ η αποπληρωμή των δανείων προς τον ΟΕΚ, θα περάσει σε ιδιωτικές εισπρακτικές εταιρείες. Την ίδια στιγμή, τουλάχιστον 700 εργαζόμενοι μεταξύ των οποίων και εξειδικειμένο προσωπικό βρίσκεται κυριολεκτικά στον αέρα.

Καμία απάντηση για τους εργαζόμενους

Στη χθεσινή συνάντηση που είχαμε με τον υπουργό Εργασίας, σημείωσε ο κ. Αθανασίου, δεν υπήρξε καμία εξασφάλιση για τους εργαζομένους.
«Δεν λάβαμε καμία απάντηση»είπε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Αθανασίου, παρατήρησε ότι είναι απορίας άξιο γιατί υπήρξαν αυτές οι αποφάσεις δεδομένου ότι  ο ΟΕΚ, είναι ένα ταμείο αλληλεγγύης με εισφορές από τους εργαζομένους και δεν επιβαρύνει τον κρατικό προυπολοιγσμό.
Ο ΟΕΚ, πρόσθεσε, πέρα από το κοινωνικό έργο που προσφέρει έχει σημαντική συμβολή με τις δράσεις του και στην ανάπτυξη δίνοντας δουλειά στην οικοδομή.
«Η κατάργηση της εργατικής εστίας σύντομα βάζει λουκέτο και στη ΓΣΣΕ δεν ξέρω αν το χουν καταλάβει κάποιοι» παρατήρησε από την πλευρά του ο εργατολόγος Τάσος Πετρόπουλος σημειώνοντας ότι όσοι είναι δημόσιοι υπάλληλοι, δεν αποζημιώνονται όταν καταργείται μία θέση.

Κλείσιμο ΟΕΚ - ΟΕΕ: Τι θα γίνει με εργαζόμενους και δάνεια - Ert.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου