Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

Μεταφέρεται η περιουσία του ΟΕΚ και της Εργατικής Εστίας στο ΙΚΑ ώστε να κλείσει η μαύρη τρύπα .

Χτύπησαν λάθος πόρτα

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012
ΒΑΡΙΑ και δύσκολη η επόμενη ημέρα των διαγραφών για τη ΝΔ. Ιδού ένα σχετικό χθεσινό στιγμιότυπο από τη Βουλή. Ο Κώστας Μαρκόπουλος είναι σε κουβέντα με δημοσιογράφο στο Περιστύλιο, όταν αντιλαμβάνεται στο βάθος τον Ανδρέα Λυκουρέντζο. Δεν ανταλλάσσουν κουβέντα γιατί ο γραμματέας της ΝΔ «ξεμαρκάρεται», εξερχόμενος τοίχο τοίχο, χωρίς ποτέ η ματιά του να συναντηθεί με αυτήν του ευβοιώτη βουλευτή. Είτε η γραμμή των διαγραφέντων ότι δεν τα 'χουν προσωπικά με τον Αντώνη Σαμαρά και πολιτικά με τη ΝΔ δεν περνάει. Είτε οι σχέσεις με την ηγετική ομάδα της Συγγρού είναι ανεπανόρθωτα τραυματισμένες.
ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ που μπορεί να πει κανείς είναι ότι μπερδεύτηκαν οι γραμμές μεταξύ των μεν και των δε. Τέσσερις ημέρες πριν από την κρίσιμη ψηφοφορία ο διευθυντής του γραφείου του προέδρου της ΝΔ Κώστας Μπούρας τηλεφωνεί στον Μαρκόπουλο, με τον οποίο συνδέεται φιλικά. «Κώστα, θέλω να με βοηθήσεις με τους βουλευτές», του λέει ανήσυχος, αφού έχει πληροφορίες για αντιδράσεις στη γραμμή υπερψήφισης της δανειακής σύμβασης. «Εχετε γραμματέα Κοινοβουλευτικής Ομάδας», απαντά ο Μαρκόπουλος, «δεν είναι δική μου δουλειά να μάχομαι με τους βουλευτές...».
Υπουργός... για μία ώρα
ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΜΕ μπερδέψει. Το δελτίο Τύπου του ΝΑΤΟ που αναρτήθηκε στο Διαδίκτυο ανέφερε ότι ο γενικός γραμματέας της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας Αντερς Φογκ Ράσμουσεν, που έρχεται στην Αθήνα σήμερα, θα συναντηθεί, μεταξύ άλλων, και με τον υπουργό Εξωτερικών Σταύρο Λαμπρινίδη! Επειτα από μία ώρα βέβαια το διόρθωσαν.
Πάρθια βέλη
«ΠΑΡΘΙΑ ΒΕΛΗ» λέει ότι του ρίχνω ο Χρήστος Μαγκούφης επιμένοντας ότι θα κριθεί από την Ιστορία για τον χαρακτηρισμό του Κώστα Σημίτη ως «πολιτικού νάνου» το 1996. Φαντάζομαι ότι αυτό θα εξαρτηθεί και από το αν η Ιστορία θα γραφτεί με την Ελλάδα στη δραχμή ή στο ευρώ. Ο Μαγκούφης επανέρχεται και στην υπόθεση των συγγενικών του προσώπων που έχουν ανακινήσει ΜΜΕ των Τρικάλων, τα οποία απειλεί με αγωγές και μηνύσεις. Στην Εργατική Εστία, εξηγεί, απασχολείται η αδελφή του που μπήκε μέσω ΑΣΕΠ και η γυναίκα του που έχει ήδη καταθέσει αίτηση συνταξιοδότησης. Στον ΟΕΚ εργάζεται ο μπατζανάκης του. Ο βουλευτής Τρικάλων επιμένει ότι είπε «ναι» στο άρθρο 4 της νέας δανειακής σύμβασης για να κλείσει τα στόματα όσων λένε ότι ψήφισε με γνώμονα τα συμφέροντα της οικογένειάς του. Με το άρθρο αυτό μεταφέρεται πράγματι η περιουσία του ΟΕΚ και της Εργατικής Εστίας στο ΙΚΑ ώστε να κλείσει η μαύρη τρύπα που δημιουργεί στον πρώτο ασφαλιστικό οργανισμό της χώρας το PSI. Ωστόσο όλοι στη Βουλή έχουν καταλάβει ότι ο ΟΕΚ και η Εργατική Εστία καταργούνται επί της ουσίας με το άρθρο 1, στο οποίο ψήφισε «όχι» ο Μαγκούφης. Δεν έχει και τόση σημασία. Και αυτό γιατί ο διαγραφείς από το ΠΑΣΟΚ βουλευτής Τρικάλων λέει ήδη από τώρα ότι θα ψηφίσει «όχι» στον Εφαρμοστικό Νόμο που θα έρθει για την κατάργηση ΟΕΚ και Εργατικής Εστίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου