Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

ΓΙΑΤΙ ...Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ…!!!!


Γράφει ο Αθανασόπουλος Περικλής
Ενώ η Ελλάδα είναι από τις πιο πλούσιες χώρες του κόσμου, από την ίδρυσή της θεωρήθηκε από τους ιδρυτές της « ψωροκώσταινα» για τον λόγο  του ότι συνεχώς την έχουν στα «δανεικά»…!!!

Φροντίζουν να την φορτώνουν με δανεικά έτσι ώστε κάθε 40-50 χρόνια να της βαράνε μια πτώχευση, η και έναν πόλεμο για να την ξαναφέρνουν στο μηδέν.
Παρόλα αυτά η μικρή Ελλαδίτσα καταφέρνει πάντα να ανασταίνεται και μάλιστα γρήγορα και «ξανά προς την δόξα τραβά».

Έτσι και σήμερα διανύουμε την κρίση που μας «επιβάλλουν» οι πολιτικοί μας κάθε 50 χρόνια μετά από υπαγόρευση του ντόπιου και ξένου κατεστημένου.

Το δίλημμα που μας μεταφέρουν σήμερα οι πολιτικοί  είναι «ευρώ ή δραχμή με πτώχευση» ,αντί στην ουσία « πόλεμος ή ξεπούλημα» με ότι συνεπάγεται.

Από τα γεγονότα των τελευταίων ετών φαίνεται ότι ενώ  έχουν κάνει την επιλογή τους για ξεπούλημα, σήμερα απλά προσπαθούν να την επιβάλλουν.

Αντί να επιβληθεί στους Έλληνες πολίτες, μια εγχώρια αυτοανάπτυξη με αξιοποίηση του πλούτου  της χώρας, της ποιότητας των αγροτικών και κτηνοτροφικών  προϊόντων, τον μοναδικό τουρισμό,  τον ορυκτό πλούτο στο χερσαίο και υποθαλάσσιο χώρο, τις ιδιαιτερότητες της γεωπολιτικές της θέσης για εμπόριο και ναυσιπλοΐα, την τεχνογνωσία σε κατασκευές, ναυπήγηση, τηλεπικοινωνίες, σε κοινωνία της πληροφορίας  κλπ, επενδύοντας έτσι στην ποιότητα και την τεχνογνωσία, με την «εισβολή» των λαθρομεταναστών οι πολιτικοί έχουν αποφασίσει ότι το βασικό προϊόν που θέλουν να παράγεται στην Ελλάδα  είναι το χαμηλό εργατικό  με σκοπό να προσελκύσουν επενδυτές.

Δηλαδή με απλά λόγια έχουν επιλέξει για τη χώρα μας να διαθέτει το εργατικό δυναμικό  να παράγει για τους ξένους και όχι για τον εαυτόν της.

Αντί να φροντίσουμε για την οργάνωση της χώρας μας μα «σωστούς και δίκαιους  κανόνες» αξιοπρεπή παιδεία και «καθαρή  δημοκρατία» ώστε να βάλουμε τις βάσεις για μια μακρόχρονη και σταθερή πορεία, κάνουμε ακριβώς τα αντίθετα….!!!

Άντε τώρα με αυτές τις σκέψεις να δώσεις μιαν απάντηση για το  τι θα ψηφίσεις στις εκλογές που έρχονται…!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: