Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

Αλέξης Τσίπρας> Έτσι θα κυβερνήσω... (Το αναλυτικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Τι λέει για χαράτσια, αποκρατικοποιήσεις κλπ)

Σε αυτή τη κατεύθυνση ο ΣΥΡΙΖΑ θα ενισχύσει τη σταδιακή αύξηση των μισθών και συντάξεων, πρώτα επί όλων των χαμηλότερων, παράλληλα με τους ρυθμούς ανάκαμψης και ανασυγκρότησης της ελληνικής οικονομίας και με στόχο μισθούς και συντάξεις ανθρώπινης και αξιοπρεπούς διαβίωσης...



    ΟΙ ΕΚΒΙΑΣΜΟΙ
Η προοπτική της εξόδου μιας χώρας από το ευρώ χρησιμοποιείται ως κυρίαρχος εκβιασμός στην πορεία προς τις εκλογές. Για μας ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν μπορεί να αποτελεί επιλογή των εταίρων, εκτός και εάν έχουν αποφασίσει τη καταστροφή του ευρώ και τη διάλυση της ευρωζώνης.

Τότε όμως θα βρισκόμαστε μπροστά σε παγκόσμιας κλίμακας εξελίξεις που μόνο μια κυβέρνηση Αριστεράς, με στοχοπροσήλωση στη προτεραιότητα προστασίας των αδυνάτων, και με σχέδιο αντιμετώπισης που θα θέτει σε προτεραιότητα τη κοινωνική συνοχή, μπορεί να αντιμετωπίσει με επάρκεια και αποτελεσματικότητα.

Τα κόμματα του μνημονίου χρησιμοποιούν κατά κόρον αυτή τη στρεψοδικία για να εκβιάσουν την ψήφο του ελληνικού λαού, την ίδια ώρα που Διεθνείς αναλυτές τεκμηριώνουν ότι το κόστος από τη διάλυση της ευρωζώνης θα είναι τεράστιο.

Αν μία χώρα φύγει από το κοινό νόμισμα οι χρηματαγορές θα προεξοφλήσουν την έξοδο της επόμενης προκαλώντας μια αλυσιδωτή αντίδραση.

Καμία πολιτική ηγεσία δεν το εύχεται και είναι προς το συμφέρον όλων των λαών να βρεθεί μια κοινή ευρωπαϊκή λύση που αποτρέπει τη συνέχιση της καταστροφής στην Ελλάδα και έναρξη της καταστροφής και στις άλλες χώρες Ευρώπης.

Το ενδεχόμενο διάλυσης της ευρωζώνης, όμως, γίνεται όλο και πιο πιθανό όσο συνεχίζονται οι μνημονιακές πολιτικές.

Η Ευρώπη των μνημονίων είναι καταδικασμένη να διαλυθεί.

Ο ΣΥΡΙΖΑ προς αυτή τη κατεύθυνση, όταν τίθεται το ερώτημα, ότι η ακύρωση του μνημονίου θα διέκοπτε τη χρηματοδότηση της χώρας και θα την έθετε σε τροχιά εκτός ευρωζώνης, θα απαντά δια των στελεχών του ότι η έξοδος από το ευρώ δεν αποτελεί δική μας επιλογή.

Αντιθέτως μπορεί να γίνει αναπόφευκτη αν συνεχιστούν τα μνημόνια.

Σε κάθε περίπτωση εμείς δεν πρόκειται να υποκύψουμε στον κυρίαρχο εκβιασμό και να αθετήσουμε το αντιμνημονιακό ανορθωτικό προοδευτικό πρόγραμμά μας, δίχως το οποίο η καταστροφή της χώρας, είτε εντός είτε εκτός ευρωζώνης, θα είναι μοιραία και απόλυτη.

Συνεπώς ο δρόμος που προτείνουμε μπορεί να μην είναι σπαρμένος με ροδοπέταλα, μπορεί να έχει δυσκολίες αλλά είναι δρόμος που θα οδηγήσει τη χώρα σε μια προοπτική εξόδου από τη κρίση, με δικαιοσύνη, δημοκρατία και αξιοπρέπεια.
πηγη

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΙΟΣ ΔΗΛΑΔΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΤΩΤΑΤΟΣ (Η ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΣ) ΜΙΣΘΟΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΩΤΑΤΗ (Η ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ; ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΝ ΟΙ ΜΙΣΘΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΤΟ 2009;

ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΛΑΟ;

ΘΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΝΑΙ (ΟΠΩΣ ΕΛΕΓΕ) Η ΟΧΙ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΜΕ ΤΑ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΑ ΤΟΥΣ, ΤΙΣ ΑΝΤΙΛΑΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ;

ΟΙ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥΣ; ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΒΙΑΙΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΗΘΗΚΑΝ;

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ;

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ;

ΤΟ ΒΙΟΤΙΚΟ ΚΑΙ ΒΙΟΠΟΡΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΠΟΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ;

Ο ΟΕΚ, Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΚΛΠ ΔΗΜΟΣΙΕΣ (ΥΠΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ) ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΘΑ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΚΑΝΟΝΙΚΑ; ΠΟΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ,ΟΜΙΛΟΥΣ, ΜΟΝΟΠΩΛΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΘΑ ΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΘΟΥΝ;

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ, ΥΓΕΙΑ, ΠΡΟΝΟΙΑ, ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ;

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΑ 3-4.000.000 (ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ) ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ;

ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ;

ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΝΑΤΟ;

ΑΝΕΡΓΙΑ; ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ; ΝΕΟΙ; ΔΙΑΝΟΗΣΗ; ΑΓΡΟΤΕΣ; ΑΜΕΑ; ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ; ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ; ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ; ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ;

ΚΛΠ, ΚΛΠ, ΚΛΠ, ΚΑΙ ΕΝΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ, ΕΑΝ ΕΡΘΕΙ ΠΡΩΤΟ ΚΟΜΜΑ (ΠΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΤΟ ΠΙΣΤΕΥΩ)ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΜΕ 30% +, ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΑ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΧΩΡΟ ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ ΘΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙ; ΚΑΙ ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΜΙΛΑΕΙ ΟΤΑΝ Η ΒΑΣΙΚΗ ΤΗΣ ΔΥΝΑΜΗ ΤΟ ΚΚΕ ΕΧΕΙ ΔΗΛΩΣΕΙ ΚΑΤ΄ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΤΗΝ ΜΗ ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥΣ; (ΜΗΝ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΚΚΕ) Η ΘΑ ΠΑΕΙ ΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥ ΔΕΞΙΟ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΑΣΟΚ Η ΤΗΝ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ ΔΗΜΑΡ ΚΟΥΒΕΛΗΣ, ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ; ΜΗΝ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ, ΤΙ ΜΕΝΕΙ ΛΟΙΠΟΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΑ; ΑΡΑ;

ΠΟΙΟΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙ ΠΟΙΟΝ;