Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Ο ΛΕΝΟΣ ΤΑ ΕΙΧΕ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙ: ΕΙΧΕ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟ ΤΟΥ 2012.

Σχόλιο thoureios: 

Για να μην αποφασίζει ο κάθε ΚΟΥΒΕΛΟΣ για τόσο σοβαρά εθνικά θέματα όπως η συμμετοχή και η επιβολή ποινών τέτοιου είδους σε αθλητές που κάνουν υπερήφανη την Ελλάδα, όταν μια χώρα έχει αρχές και θεσμούς και λειτουργεί με νομιμότητα υπάρχουν τρόποι να αντιμετωπιστούν αυτά τα θέματα.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Φιλάθλου Πνεύματος (ΕΦΙΠ) και μέλος της ΕΟΕ Γιώργος Λενός από τον Ιανουάριο του 2012  θέλησε να προλάβει τέτοιες καταστάσεις και είχε προβεί στην παρακάτω ενέργεια που δυστυχώς δεν εισακούστηκε...

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Φιλάθλου Πνεύματος (ΕΦΙΠ) και μέλος της ΕΟΕ Γιώργος Λενός, προτείνει τη δημιουργία ενός Κώδικα Δικαιοδοτικής Διαδικασίας, αλλά και τη σύσταση μιας Ανεξάρτητης Αθλητικής Αρχής, στην οποία θα μπορούσαν να υπαχθούν όλα τα αναγκαία για τη δομική λειτουργία του αθλητισμού, όργανα, υπό τον τύπο Αθλοδικείου, με υπόμνημα του στην Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων.

Ο δικηγόρος στο επάγγελμα Γιώργος Λενός, συμμετείχε στις συζητήσεις για τη δημιουργία σχεδίου νόμου με θέμα «Αντιμετώπιση της βίας στα γήπεδα, ντόπινγκ, προσυνεννοημένων αγώνων και λοιπές διατάξεις», όπου μάλιστα ως μέλος και εκπρόσωπος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής προέβη σε σχετική εισήγηση.

Ο κ.Λενός στην εισήγηση του τοποθετείται σε όλο το φάσμα των προβλημάτων του αθλητισμού, κυρίως όσον αφορά βία, ντόπινγκ και «στημένα».

Τέλος, στο υπόμνημα του, προτείνει να εισαχθούν στις διατάξεις του νομοσχεδίου, οι άδειες με πλήρεις αποδοχές και η ασφαλιστική κάλυψη των αθλητών που μετέχουν σε προετοιμασία ενόψει μεγάλων διεθνών διοργανώσεων καθώς και η επάνοδος κινήτρων χωρίς οικονομικές επιβραβεύσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: