Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Οι Χημικοί πρωτοπορούν...

με Γ. Μπουτάρη το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης & Μ. Χάλαρη π. Ειδικό Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας και π. Προέδρου της ΕΕΧ κατεβαίνει ψηφοδέλτιο που ενώνει τις δυνάμεις της ριζοσπαστικής (κεντρο - αριστεράς/σοσιαλοδημοκρατίας) στις εκλογές της Ένωσης Ελλήνων Χημικών (ΝΠΔΔ ν.1804/88).

Το ψηφοδέλτιο για τα κεντρικά όργανα διοίκησης :   http://paskeex.blogspot.gr/2012/10/blog-post.html

Η πλήρη διακήρυξη μας : http://paskeex.blogspot.gr/2012/10/4-2012.html 
και απόσπασμα της :
"....Πιστεύουμε ότι πρέπει κάποτε να μιλήσουμε με όρους του σήμερα και πως η νοσταλγία του παρελθόντος δεν είναι λύση. Η ιστορική αναγκαιότητα μιας πολιτικής συμμαχίας της ριζοσπαστικής, της ευρωπαϊκής, της μεταρρυθμιστικής, της σοσιαλιστικής και της ανανεωτικής κεντρο-αριστεράς, των οικολόγων και των συλλογικοτήτων, που δραστηριοποιούνται κατά του νεοφιλελευθερισμού, κατά της ιδιωτικοποίησης των κοινωνικών αγαθών - των φυσικών πόρων – των στρατηγικών τομέων της οικονομίας, κατά της πολιτικής της λιτότητας, κατά της αφαίρεσης δημοκρατικών - εργασιακών - ανθρώπινων δικαιωμάτων, υπέρ της κοινωνικής αλληλέγγυας οικονομίας και της άμεσης δημοκρατίας, που να μπορεί να εκπροσωπήσει αποτελεσματικά μια κοινωνική συμμαχία μισθωτών δημόσιου-ιδιωτικού τομέα, ανέργων, σπουδαστών, αυτοαπασχολούμενων, μικρών επιχειρηματιών, εμπόρων, ελευθέρων επαγγελματιών, οι οποίοι έχουν κοινά συμφέροντα σε αυτήν τη φάση της σημερινής οικονομικής κρίσης και που μόνον αυτή η συμμαχία μπορεί να οδηγήσει σε μια εναλλακτική και κοινωνικά δίκαιη έξοδο από την κρίση, μας οδήγησε στην δημιουργία της νέας πολυσυλλεκτικής παράταξης στο χώρο της ΕΕΧ με τίτλο:
Επιστημονικό Κοινωνικό Μέτωπο
Πανελλήνια Αγωνιστική Συνδικαλιστική Κίνηση
Ανεξάρτητων Χημικών
Ε.Κ.Μ.-Π.Α.Σ.Κ.-Ανεξάρτητων Χημικών).
Δεν είμαστε, φίλες και φίλοι, τα απομεινάρια και η οπισθοφυλακή του παλιού. Φιλοδοξούμε να είμαστε η εμπροσθοφυλακή του νέου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: