Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Σόιμπλε: Η Ελλάδα μπορεί να δανειστεί 9 δισ. από έντοκα γραμμάτια…


Οι δανειστές της Ελλάδας παρέμειναν διχασμένοι όσον αφορά στην κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού ύψους 14 δισεκατομμυρίων ευρώ αλλά και για τη βιωσιμότητα του χρέους, είπε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ενημερώνοντας σε μία κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση γερμανούς βουλευτές.
Ο Σόιμπλε είχε αυτή τη συνάντηση με τους γερμανούς βουλευτές το πρωί της Τετάρτης για να εξηγήσει την αποτυχία των διαπραγματεύσεων, που ωθούν πτωτικά το ευρώ και πυροδοτούν νέα σφοδρή κριτική από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ενας εκ των συμμετεχόντων είπε οότι ο Σόιμπλε ενημέρωσε τα μέλη του συντηρητικού κόμματος ότι οι δανειστές απέτυχαν να επιλύσουν το ζήτημα εάν ο χρονικός ορίζοντας για την επαναφορά του χρέους σε βιώσιμα επίπεδα θα είναι το 2020 ή το 2022 και διαφώβνησαν επίσης για την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού της χώρας ύψους 14 δισεκατομμυρίων ως το 2014.
Μάλιστα η ίδια πηγή που συμμετείχε στην ενημέρωση, ανέφερε ότι επικαλούμενος την ΕΚΤ ο Σόιμπλε εκτίμησε ότι η Ελλάδα μπορεί να αντλήσει 9 δισ. ευρώ μέσω εντόκων γραμματίων του δημοσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: