Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

Η ΛΙΣΤΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ ΠΥΡΟΔΟΤΕΙ ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ;

  ΣΕ ΝΕΥΡΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΤΟ ΠΑΣΟΚ! ΔΙΕΓΡΑΦΗ Ο Γ.ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ! ΚΛΟΝΙΖΕΤΑΙ Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;
 
H ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΔΙΑΣΩΘΕΙ ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΝ Γ.ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ!
 
Η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ μοιάζει να αναστατώνει το πολιτικό σκηνικό.
 
Σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες προκύπτει πως οι οικονομικοί εισαγγελείς κ.κ. Πεπόνης και Μουζακίτης από τις διασταυρώσεις που πραγματοποίησαν, διαπίστωσαν ότι στη λίστα Λαγκάρντ, που παρέλαβαν προσφάτως, υπήρχαν τρία επιπλέον πρόσωπα, τα οποία δεν εμφανίζοντο στη πρώτη λίστα Λαγκάρντ και τα οποία πρόσωπα έχουν στενή συγγενική σχέση με τον κ. Γ. Παπακωνσταντίνου, πρώην υπουργό Οικονομίας επί των μνημονιακών κυβερνήσεων του Γ. Παπανδρέου.
 
Ο Γ. Παπακωνσταντίνου, στο μεταξύ, επιχειρώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, δηλώνει άγνοια για την ύπαρξη των προσώπων αυτών στη λίστα και δηλώνει ότι δεν έχει καμμία σχέση με λογαριασμούς στην Ελβετία.
 
Νωρίτερα το πρωί ο Λ. Γρηγοράκος, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της Βουλής, εξαπέλυσε μύδρους εναντίον της "παρέας", όπως την αποκάλεσε, του Γιώργου Παπακωνσταντίνου όσο και του Γιάννη Ραγκούση!
 
Όλα δείχνουν ότι, μετά και τις πρόσφατες αποκαλύψεις, το ΠΑΣΟΚ τελεί σε καθεστώς νευρικής κρίσης και έχει μετατραπεί σε πεδίο αλληλομαχαιρωμάτων.
 
Είναι χαρακτηριστικό ότι το ΠΑΣΟΚ έσπευσε να διαγράψει , μετά τις δηλώσεις του, τον Γ. Παπακωνσταντίνου, σε μια απέλπιδα και κυνική προσπάθεια του Ε.Βενιζέλου να φορτώσει αποκλειστικά στον Γ. Παπακωνσταντίνου όλες τις ευθύνες, για να αποσείσει τις δικές του! 
 
Πολιτικοί παρατηρητές δεν απέκλειαν το ενδεχόμενο η υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, με την τροπή που έχει λάβει, να καταστεί πρόξενος ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων.
 
Τόνιζαν, ταυτόχρονα, ότι μια τέτοια υπόθεση μπορεί να φέρει μεγάλη αναταραχή στην κυβέρνηση ακόμα και να κλονίσει τη συνοχή της!!!
 
Άλλοι πολιτικοί κύκλοι τόνιζαν σαρκαστικά ότι είναι τέτοια η δομή της αστικής πολιτικής ζωής ώστε σκανδαλώδεις υποθέσεις, τύπου Λαγκάρντ, μπορεί να επιτύχουν παραδόξως την κατάρρευση του κυβερνητικού συνεταιρισμού, πράγμα που δεν επετεύχθη από τις μεγάλες λαϊκές αντιδράσεις εξαιτίας της υπερψήφισης από τους τρείς συνεταίρους του κατάπτυστου μνημονίου.
 
Αργά το βράδυ (της Πέμπτης 28/12/12) κύκλοι της συγκυβέρνησης διέρρεαν ότι οι τρείς συνεταίροι, σ'ένα είδος αντιπερισπασμού, θα προτείνουν τη σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής για την διερεύνηση ποινικών ευθυνών στην υπόθεση Λαγκάρντ αποκλειστικά για τον Γ. Παπακωνσταντίνου. Με την κίνηση αυτή οι συνεταίροι της συγκυβέρνησης επιδιώκουν να περιορίσουν τον κύκλο της ενοχής για την λίστα Λαγκάρντ και να αποτρέψουν τον κίνδυνο ενός εμφύλιου ενδοκυβερνητικού σπαραγμού,που θα μπορούσε να προκύψειμε την "ενοχοποίηση" και του Ε. Βενιζέλου, ο οποίος σπαραγμός θα μπορούσε να οδηγήσει ακόμα και σε πτώση την συγκυβέρνηση. Βεβαίως, οι σχεδιασμοί αυτοί όσο μελετημένοι κι αν φαίνονται, το πιθανότερο είναι να πέσουν στο κενό το επόμενο διάστημα.
 
iskra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: