Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Σφίγγει ο κλοιός για CDS, T3-T10 και ΕΛΣΤΑΤ


Σφίγγει ο κλοιός για CDS, T3-T10 και ΕΛΣΤΑΤ

Οι οικονομικοί εισαγγελείς έχουν συσχετίσει τις υποθέσεις και φαίνεται να κινούνται στη λογική ότι η προσφυγή της χώρας στο μνημόνιο έγινε βάσει σχεδίου για να πλουτίσουν κάποιοι εις βάρος του ελληνικού λαού
 Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση των περίφημων CDS με τα οποία κάποιοι πλούτισαν ποντάροντας στη χρεοκοπία της Ελλάδας και, όπως όλα δείχνουν, κάποιοι στο περιβάλλον του Γιώργου Παπανδρέου, του πρωθυπουργού που έβαλε την Ελλάδα στο ΔΝΤ, έχουν χάσει τον ύπνο τους.
Οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης έχουν, πλέον, συσχετίσει την υπόθεση...των CDS με το Τ3-Τ10, δηλαδή την επιμήκυνση του χρονικού διαστήματος των συναλλαγών που διευκόλυνε τους κερδοσκόπους. Πρόκειται για την τεράστια –και ιδιαίτερα ύποπτη- διευκόλυνση που παρείχε η Τράπεζα της Ελλάδος στους διεθνείς κερδοσκόπους και την οποία είχε καταγγείλει η Βάσω Παπανδρέου και άλλοι βουλευτές.
Τι έκανε, λοιπόν, η ΤτΕ; Ακριβώς το επίμαχο διάστημα, επέκτεινε από 3 σε 10 ολόκληρες μέρες (!) το διάστημα μέσα στο οποίο είναι υποχρεωμένοι να εμφανίζουν τους τίτλους όσοι πόνταραν σε βάρος των ελληνικών ομολόγων. Για να γίνει κατανοητό: ο επενδυτής που «σορτάρει», όπως ονομάζεται η συγκεκριμένη συναλλαγή, στην ουσία πουλάει ομόλογα που δεν έχει. Ποντάρει στην πρόβλεψή του ότι η τιμή του ελληνικού ομολόγου θα πέσει.
Ποντάρει εις βάρος της Ελλάδας, δηλαδή. Και πουλάει αέρα! Με το καθεστώς που ίσχυε αρχικά, ο επενδυτής που πούλησε αέρα, είχε στη διάθεσή του τρία 24ωρα (Τ3) για να προσκομίσει τους τίτλους. Σε αυτό το διάστημα έπρεπε, λοιπόν, να αγοράσει ελληνικά ομόλογα για να καλύψει τη θέση του, τον αέρα. Αν, μέσα στα τρία 24ωρα, η τιμή του ελληνικού ομολόγου έπεφτε, ο «στοιχηματάκιας» αγόραζε φθηνότερα και κέρδιζε.
Αν αυξανόταν, αγόραζε ακριβότερα και έχανε. Τι έκανε, όμως, η ΤτΕ; Αύξησε το χρόνο προσκόμισης των τίτλων από 3 σε 10 μέρες (Τ10)! Με αυτό τον τρόπο, υπερτριπλασίασε το χρόνο που είχαν στη διάθεσή τους οι διεθνείς κερδοσκόποι να παίζουν τα παιχνίδια τους σε βάρος των ελληνικών ομολόγων και, κατ΄ επέκταση, της ελληνικής οικονομίας.
Δηλαδή, βάλαμε τα χεράκια μας και βγάλαμε τα ματάκια μας. Κι αυτό, στο επίμαχο διάστημα που παιζόταν το μέλλον του ελληνικού λαού (αλλά και το παιχνίδι με τα CDS –τυχαίο;).
Πλέον, όμως, οι οικονομικοί εισαγγελείς έχουν συσχετίσει τις δύο υποθέσεις. Αυτή του Τ3-Τ10 και των CDS του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου που στοιχημάτισαν στη χρεοκοπία της Ελλάδας –με εμπλοκή σε αυτά του αδελφού του πρώην πρωθυπουργού, Ανδρίκου Παπανδρέου, σύμφωνα και με τις σχετικές καταγγελίες Καμμένου. Η συγκεκριμένη καταγγελία του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων έχει βάρος μεγατόνων, αφού –εφόσον αποδειχθεί η εμπλοκή του- ο Ανδρίκος Παπανδρέου ήταν κατ’ εξοχήν σε θέση να διαθέτει εσωτερική πληροφόρηση σχετικά με την προοπτική προσφυγής της Ελλάδας στο ΔΝΤ, την οποία αποφάσισε ο πρωθυπουργός αδελφός του!
Μάλιστα, ο κ. Καμμένος –συνοδευόμενος από τον βουλευτή των Αν. Ελλ. κ. Βασίλη Καπερνάρο- επισκέφθηκε σήμερα τους οικονομικούς εισαγγελείς και παρέδωσε νέα στοιχεία για την υπόθεση τωνCDS, την εμπλοκή του Ανδρίκου Παπανδρέου και την εμπλοκή επιχειρηματιών σε σχέση με το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, που προκύπτουν από την διαδικασία συζήτησης της αγωγής του Ανδρίκου Παπανδρέου κατά του Πάνου Καμμένου. Προσκόμισε επίσης στοιχεία που –όπως τόνισε- αποδεικνύουν το δόλιο τρόπο υπαγωγής της χώρας στα μνημόνια.
«Παρέδωσα νέα στοιχεία σε σχέση με παράνομους δανεισμούς εταιρειών, διαδρομή χρήματος σε εξωχώριες εταιρείες, σε συνδυασμό με την υπό διερεύνηση υπόθεση των CDS του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό ότι οι οικονομικοί εισαγγελείς συσχέτισαν πλέον την υπόθεση των CDS με το Τ3-Τ10, δηλαδή την επιμήκυνση του χρονικού διαστήματος των συναλλαγών που διευκόλυνε στις συναλλαγές τους κερδοσκόπους και καταγγέλθηκε τότε από την Βάσω Παπανδρέου και άλλους βουλευτές.
Υπενθυμίζω ότι όλα αυτά έγιναν κατά την περίοδο αλλοίωσης των στατιστικών στοιχείων από τον σημερινό πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ επί πρωθυπουργίας Γιώργου Παπανδρέου και υπουργίας Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Ο Ανδρέας Γεωργίου, παρά την ποινική δίωξή του σε βαθμό κακουργήματος, παραμένει στη θέση του με την στήριξη Σαμαρά. Είμαι βέβαιος ότι η ελληνική Δικαιοσύνη θα προχωρήσει στην διερεύνηση αυτού του τεράστιου σκανδάλου το οποίο είναι σε άμεσο συνδυασμό με την δόλια οδήγηση της χώρας στον μηχανισμό στήριξης και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο», τόνισε ο κ. Καμμένος.
ΤΟΥΣ ΖΩΝΟΥΝ ΤΑ ΦΙΔΙΑ!
Ο συσχετισμός των δύο υποθέσεων (CDS και Τ3-Τ10) από τους οικονομικούς εισαγγελείς, σε συνδυασμό και με την άσκηση ποινικής δίωξης για κακούργημα από τους ίδιους για το φούσκωμα του ελλείμματος (υπόθεση ΕΛΣΤΑΤ), δείχνει ότι η σκέψη της ελληνικής Δικαιοσύνης έχει μπει σαφέστατα στην τροχιά των κοινών εμπλεκομένων στις τρεις υποθέσεις, οι οποίοι έδρασαν υπό κοινό στόχο. Δείχνει, δηλαδή, ότι οι οικονομικοί εισαγγελείς εξετάζουν σοβαρότατα το ενδεχόμενο –αν δεν είναι ήδη πεπεισμένοι- η προσφυγή της χώρας στο μνημόνιο να έγινε βάσει σχεδίου για να βγάλουν κάποιοι εκατομμύρια εις βάρος του ελληνικού λαού.
Δεν είναι περίεργο, λοιπόν, το γεγονός ότι, τόσο στο περιβάλλον του Γ. Παπανδρέου, όσο και σε αυτό της διοίκησης της ΤτΕ, συγκεκριμένοι άνθρωποι αισθάνονται ότι τους έχουν ζώσει τα φίδια…



3 σχόλια:

  1. Τα «μαζεύει» ο Καμμένος για Αντρίκο – Τα πρακτικά της δίκης

    «Ποτέ δεν υπήρξε διάθεση, πρόθεση καταφρονήσεως, περιφρονήσεων του προσώπου του Αντρίκου Παπανδρέου». Την διαβεβαίωση αυτή έδωσε ενώπιον του δικαστηρίου ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνος Καμμένος, όπως προκύπτει από τα πρακτικά της δίκης που δημοσιεύει το iefimerida.gr.
    Αγωγή εναντίον του κ. Καμμένου είχε καταθέσει ο Αντρίκος Παπανδρέου, διεκδικώντας αποζημίωση ύψους 1,4 εκατ. ευρώ, με αφορμή τα όσα είχε υποστηρίξει ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων περί εμπλοκής του Αντρίκου Παπανδρέου στις αγοραπωλησίες ασφαλίστρων κινδύνου (CDS) σε ενδεχόμενη ελληνική χρεοκοπία.
    Συγκεκριμένα ο κ. Καμμένος ερωτάται «εσείς λοιπόν λέτε ότι δεν είχατε διάθεση, πρόθεση, καταφρονήσεως, περιφρονήσεως, του προσώπου...» για να απαντήσει ο κ. Καμμένος «καμία κε πρόεδρε και ποτέ δεν υπήρξε τέτοιου είδους».
    Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, μάλιστα, υποστήριξε ότι «ουδέποτε έχουν ειπωθεί. Είναι προϊόν διαδικτύου όπου υπάρχουν σχόλια διαφόρων ανθρώπων που ελευθέρως γράφουν στο διαδίκτυο και τα οποία παίρνοντας τις δηλώσεις τις δικές μου εντός του κοινοβουλίου ή όπως έχω υποχρέωση λόγω του δημοσίου συμφέροντος στις τηλεοράσεις και στα ραδιόφωνα και αναπαράγουν ιστοσελίδες».
    Σε σχετική ερώτηση του προέδρου του δικαστηρίου για την έκφραση λαμόγιο ο κ. Καμμένος απαντά «που τον έχω πει λαμόγιο να μας πει. Κε πρόεδρε δεν προκύπτει από πουθενά».
    Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων είπε στο δικαστήριο ότι «εγώ αναλαμβάνω την ευθύνη αυτών που δημοσίως έχω πει και υπογράψει. Αυτά που γράφουν οι ιστοσελίδες οι οποίες πολλές ελέγχονται από τους ίδιους ή οι οποίες είναι πληρωμένες για να δημιουργήσουν ένα νομικό πλαίσιο για να απειληθεί ο βουλευτής ή η δικαιοσύνη....».
    Στο σημείο αυτό τον διακόπτει ο πρόεδρος για να τον ρωτήσει «λέει, λέτε, ότι η οικογένειά του είναι μαφία. Αληθές ή ψευδές;».
    «Εγώ δεν είπα την οικογένειά του... Παρακαλώ να μου πείτε κε πρόεδρε σε πιο σημείο και με ποιο μέσον».
    Στη συνέχεια ο κ. Καμμένος υποστηρίζει ότι «ούτε τον ήξερα τον κ. Παπανδρέου ποτέ, ούτε τον έχω συναντήσει ποτέ στη ζωή μου» και ότι οι αγωγές εναντίον του έγιναν «διότι ήθελε να σταματήσει καθ' οιοδήποτε τρόπο εκείνος και οι φίλοι του την διερεύνηση την ποινική αλλά και την κοινοβουλευτική των σκανδάλων των οποίων πιθανώς να έχουν διαπράξει ή φέρεται να έχουν διαπράξει».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Στόχος ο Γιώργος Παπανδρέου και η κυβέρνησή του.

    Έχουμε ξαναγράψει ότι δύο είναι τα βασικά δηλητήρια συνωμοσίας που χύνουν όλοι οι εγκεφαλοKαμμένοι στην ελληνική κοινωνία τα τελευταία τρία χρόνια.
    Ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου αρνήθηκε δισεκατομμύρια που της έδιναν τζάμπα διάφοροι νεφελίμ γιατί είχε προαποφασίσει να βάλει την Ελλάδα σώνει και καλά στο Μνημόνιο.

    Και ότι η κυβέρνηση Παπανδρέου “φούσκωσε” επίτηδες το έλλειμμα του 2009 γιατί είχε προαποφασίσει να βάλει την Ελλάδα σώνει και καλά στο Μνημόνιο.

    Η πρώτη θεωρία συνωμοσίας ξεφτιλίστηκε, μαζί με αυτούς που την διακινούσαν, από τις εξελίξεις στην Ιρλανδία, την Πορτογαλία, την Ισπανία και πρόσφατα στην Κύπρο. Όλοι πλέον κατάλαβαν ότι μαγικές λύσεις δεν υπάρχουν. Και ότι κανένας δεν χαρίζει χρήματα.

    Η δεύτερη θεωρία συνωμοσίας ξεφτιλίστηκε, μαζί με αυτούς που την διακινούσαν, από τα στοιχεία, τα νούμερα, τα γεγονότα. Το έλλειμμα του 2009 έχει μετρηθεί και ξαναμετρηθεί πολλές φορές από τότε. Έγινε μία ολόκληρη Εξεταστική. Έχουν ασχοληθεί, ξανασχοληθεί, ξαναμανασχοληθεί αμέτρητα συνεργεία της Eurostat.

    Ποια ήταν τα συμπεράσματα και τα αποτελέσματα όλων αυτών;

    Πρώτον, ότι το πρόβλημα της χώρας δεν ήταν η πραγματική αποτύπωση και αποκάλυψη του δημοσιονομικού χάους μετά τις εκλογές του 2009 – αλλά η απόκρυψή του μέχρι τις εκλογές.

    Η αποτύπωση του δημοσιονομικού εγκλήματος της περιόδου 2007-2009 σε ένα γράφημα, είναι συγκλονιστική.

    Δεύτερον, ότι από το Νοέμβριο του 2010 η Eurostat άρχισε να αποδέχεται, χωρίς κανένα αστερίσκο και επιφύλαξη, για πρώτη φορά, τα στατιστικά στοιχεία της Ελλάδας.

    Και τρίτο, ότι το έλλειμμα του 2009 έφτασε όντως το 15,6%.

    Ακόμα και στην εισηγητική έκθεση για τον προϋπολογισμό του 2013 της κυβέρνησης Σαμαρά λέει το εξής: «Το 2011, δεύτερο έτος εφαρμογής του Προγράμματος Οικονομικής Πολιτικής, επιτεύχθηκε μείωση του ελλείμματος της Γενικής Κυβέρνησης κατά 1,3 εκατοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ, ενώ συνολικά την περίοδο 2009-2011 η μείωση ήταν 6,2 εκατοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ (από 15,6% το 2009 σε 9,4% το 2011). Αυτή η μείωση είναι η μεγαλύτερη που έχει σημειωθεί από κράτος-μέλος της Ευρωζώνης».

    Παρόλα αυτά, κάποιοι επιμένουν να κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν…

    Αντί να κυνηγάνε αυτούς που εκτόξευσαν το έλλειμμα, ζητάνε τη δίωξη εκείνων που το μέτρησαν.

    Τρέλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα πήρε πίσω ο Καμμένος ( Ανδρών ..επιφανών,πάσα γη τάφρος(;) !!!)
    «Κάηκε» από τΑ CDS ο Καμμένος

    Τραγελαφικές διαστάσεις λαμβάνει η δικαστική διαμάχη του Πάνου Καμμένου με τον Αντρίκο Παπανδρέου. Ο αρχηγός των Ανεξάρτητων Ελλήνων έχει καταμαρτυρήσει πολλά και διάφορα στον αδελφό του πρώην πρωθυπουργού για την υπόθεση των CDS.

    Ωστόσο, όταν η υπόθεση έφτασε ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, ο Π. Καμμένος εμφανίστηκε... ηπιότερος, διαβεβαιώνοντας ότι δεν είχε πρόθεση να θίξει τον Αντρίκο Παπανδρέου!

    Αποζημίωση
    Θυμίζουμε ότι ο αδελφός του πρώην πρωθυπουργού έχει καταθέσει αγωγή εναντίον του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, διεκδικώντας αποζημίωση 1,4 εκατ. ευρώ. Αιτία, τα όσα έχει κατά καιρούς δηλώσει ο Π. Καμμένος περί εμπλοκής του Αντρίκου Παπανδρέου στις αγοραπωλησίες ασφαλίστρων κινδύνου (CDS) σε ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας.
    Το Διαδίκτυο φταίει...
    Οπως προκύπτει, λοιπόν, από τα πρακτικά της δίκης, ο Π. Καμμένος επιχείρησε να «μαζέψει» τους ισχυρισμούς του σε βάρος του Α. Παπανδρέου.

    Οταν ο πρόεδρος του δικαστηρίου τον ρώτησε «εσείς, λοιπόν, λέτε ότι δεν είχατε διάθεση, πρόθεση καταφρονήσεως, περιφρονήσεως του προσώπου (σ.σ.: του Α. Παπανδρέου), ο Π. Καμμένος τον διαβεβαίωσε: «Καμία, κύριε πρόεδρε, και ποτέ δεν υπήρξε τέτοιου είδους...».

    Σε άλλο σημείο της κατάθεσής του, ο Π. Καμμένος αρνείται ότι αποκάλεσε «λαμόγιο» τον ενάγοντα («πού τον έχω πει λαμόγιο να μας πει. Κύριε πρόεδρε, δεν προκύπτει από πουθενά»), ρίχνοντας την ευθύνη στα... μπλογκ:

    «Είναι προϊόν Διαδικτύου, όπου υπάρχουν σχόλια διαφόρων ανθρώπων που ελευθέρως γράφουν στο Διαδίκτυο και τα οποία παίρνοντας τις δηλώσεις τις δικές μου εντός του Κοινοβουλίου ή όπως έχω υποχρέωση λόγω του δημοσίου συμφέροντος στις τηλεοράσεις και στα ραδιόφωνα και αναπαράγουν ιστοσελίδες»...
    «Λαμόγια», «συμμορίες» και κόζα νόστρα

    Οταν ο Π. Καμμένος ερωτήθηκε σχετικά από τον πρόεδρο του δικαστηρίου, διέψευσε ότι έχει αποκαλέσει «μαφία» την οικογένεια Παπανδρέου. Ωστόσο, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που παρουσίασε ο ενάγων, ο αρχηγός των Ανεξάρτητων Ελλήνων έχει δηλώσει σε διαφορετικές περιόδους τα εξής: «Την κλείνει ο Αντρίκος την offshore... Δεν θα γλιτώσετε λαμόγια». Επίσης: «Για μία ακόμη φορά το μέλος τη οικογένειας που φέρεται ως συμμορία, ο Αντρίκος Παπανδρέου...». Και: «Εδώ έχουμε μια συμμορία, μια συμμορία οικογενειακή, η οποία λειτουργεί με νόμους της κόζα νόστρα...».

    ΑπάντησηΔιαγραφή