Σε παγκόσμια πρωτεύουσα κατανάλωσης ελληνικού γιαουρτίου έχει αναδειχθεί η Νέα Υόρκη η οποία ταυτόχρονα αποτελεί και την τρίτη μεγαλύτερη γαλακτοπαραγωγός περιοχή των ΗΠΑ.
Εντούτοις σύμφωνα με το Forbes αδυνατεί να ανταποκριθεί στη ζήτηση γάλακτος και αιτία για αυτό αποτελεί η τεράστια άνοδος των πωλήσεων ελληνικού γιαουρτιού καθώς οι κανονισμοί θέτουν περιορισμούς στο σχετικό αριθμό εκτροφής αγελάδων.
Άμεση συνέπεια σε αυτό ήταν η αύξηση της τιμής του γάλακτος εξαιτίας της μεγάλης ζήτησης για στραγγιστό γιαούρτι.
Να λοιπόν ένα πεδίο στο οποίο θα μπορούσε να δραστηριοποιηθεί περισσότερο η ελληνική παραγωγή για να κυριαρχήσει στην παγκόσμια αγορά δημιουργώντας παράλληλα θέσεις εργασίας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου