Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου 2013

ΓΙΑΤΙ Ο ΚΟΥΒΕΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΣΤΟΣ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ "ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗΣ" ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ...!!!

Γράφει ο Αθανασόπουλος Περικλής

Φ.ΚΟΥΒΕΛΗΣ
Για να μπορεί το υπάρχον σύστημα μέσω του δικοματισμού να διατηρείται, ώστε την χώρα να την κυβερνούν συνεχώς  οι ίδιοι, είναι απαραίτητη η συμμετοχή κάποιων μεμονωμένων πολιτικών  που τους συντηρούν διαχρονικά,  για να το στηρίζουν στις δύσκολες στιγμές...!!!
Για να είναι ποιο αξιόπιστη η στήριξη, δημιουργούν μικρά κόμματα που στόχο έχουν απλά να μπουν στη βουλή.
Σε περίπτωση που διακινδυνεύει η είσοδος τους στη βουλή «βοηθούνται» από τα δύο μεγάλα κόμματα με κάποιον τρόπο και μπαίνουν.


Αυτά τα μικρά κόμματα με την ύπαρξη δυο – τριών βουλευτών, πολλές φορές παίζουν καθοριστικό ρόλο στην πολιτική ζωή της χώρας και μάλιστα χωρίς να έχουν φαινομενικά την ευθύνη των Εθνικών Αποφάσεων.

Χρησιμοποιούνται για να αποροφούν τους κραδασμούς στις κρίσεις, δημιουργώντας μια περιοδική άνοδο και μετά ξαναπέφτουν στα μαλακά επειδή ο λαός στηρίζει πάντα τα κόμματα της εξουσίας.

Αυτό το ρόλο του «ισορροπιστή» τον παίζουν με μεγάλη επιτυχία από την μεταπολίτευση και εντεύθεν τα μικρά κόμματα της αριστεράς και κυρίως αυτά που εκφράζονταν ποιό παλιά από τον Λ. ΚΥΡΚΟ, ΜΠΑΝΙΑ,  και σήμερα από τον ΚΟΥΒΕΛΗ και τους δικούς του.
Τι συνέβη όμως σήμερα που δεν τους βγαίνει και θέλουν να το καταπνίξουν επωμίζοντας του τις ευθύνες για τα όσα «δεινά» συμβαίνουν στον τόπο;
Ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Α ΤΣΙΠΡΑ απ ότι δείχνει, αναπτύσσει μια δυναμική σε όλα τα επίπεδα και ίσως για πρώτη φορά απειλεί σοβαρά τον δικομματισμό.
Σε πρώτη φάση για να υπάρξει μια σοβαρή ανακοπή της ανόδου του ΣΥΡΙΖΑ, έφυγε ο ΚΟΥΒΕΛΗΣ, « πιστός» στο σύστημα,με πολλά ανταλλάγματα, όπως ΔΗΜΟI ΑΘΗΝΑΣ-ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ..
Σε δεύτερη φάση, ο ΚΟΥΒΕΛΗΣ θα συγκεντρώσει οσους μπορέσει απο τους  διαφωνούντες του ΠΑ.ΣΟ.Κ για να μην διαρεύσουν προς τον ΣΥΡΙΖΑ, και σε αυτό θα βοηθήσει και ο Ν.ΜΠΙΣΤΗΣ. 

Σε τρίτη φάση, εν ονόματι της "Εθνικής Ανάγκης" και προκειμένου να διασφαλιστούν τα κεκτημένα του συστήματος, απροκάλυπτα πλέον συγκυβερνά με τα δυο μεγαλα κόμματα ΠΑ.ΣΟ.Κ και ΝΔ αποδεικνύοντας οτι είναι συνετεράκια..

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ:
  1. Είναι τυχαία που στην συγκυβέρνηση του 1989 ο ΚΟΥΒΕΛΗΣ είχε αναλάβει ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ;
  2. Είναι τυχαία που σήμερα όλα τα ΜΜΕ και ειδικά το MEGA σε κάθε σημαντικό γεγονός τον προβάλλουν περισσότερο από τον πρωθυπουργό της χώρας;
  3. Είναι τυχαίο που στην παρούσα οικονομική κρίση αν γινόταν οικουμενική κυβέρνηση τον είχαν προτείνειακόμα  και για πρωθυπουργό;
  4. Μην ξεχνάμε οτι ο ΚΟΥΒΕΛΗΣ με το κόμμα του ελέγχει τούς  ΔΗΜΟΥΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ και της ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ..και φυσικά  τους ανάλογους προϋπολογισμούς...!!!
Κάποια στιγμή πρέπει να γράφονται και αυτά για να προσδιορίζεται ο ρόλος του καθενός.
Και νομίζω ότι με τα παραπάνω προσδιορίζεται καθαρά ο ρόλος του κυρίου Φ. ΚΟΥΒΕΛΗ..
Μην ξεχνάμε την κατα καιρούς είσοδο πολλών στελεχών απο την αριστερά ,πλήν ΚΚΕ ( σταθερή αξία στήριξης του συστήματος), στις τάξεις του ΠΑ.ΣΟ.Κ. (ΔΑΜΑΝΑΚΗ-ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗΣ-ΜΠΙΣΤΗΣ-κλπ). 
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
Την στιγμή που η αριστερά και συγκεκριμένα ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσε να αναδειχθεί ακόμα και δεύτερο κόμμα και θα χτυπούσε τον δικομματισμό, ο  ΚΟΥΒΕΛΗΣ "τρέχει" να ανακόψει την πορεία και πετυχαίνει αυτό που συμφέρει τα δύο μεγάλα κόμματα.

3 σχόλια:

ΚΥΝΟΒΟΥΛΙΟ είπε...

Εκείνο που πρέπει κανείς να έχει υπόψη του, είναι πως μια κριτική στην οποιαδήποτε "πραγματικότητα" πρέπει να βασίζεται σε πάρα πολλές πληροφορίες, ακόμα και σε πληροφορίες σκουπίδια.
Ο χώρος που εκπροσωπεί και εκφράζει ο Κουβέλης και η ΔΗΜΑΡ είναι κατά κύριο λόγο παλιοί αριστεροί, οι οποίοι μετά από μια μακρόχρονη ζωή πραγματικών επαναστατικών αγώνων, σήμερα ζώντας εκτός κοινωνικών και πολιτικών δράσεων, έχουν συντηρητικοποιηθεί απο την μια μεριά και από την άλλη, ορκισμένη στον ναρκισσισμό τους ως καθαρόαιμοι επαναστάτες - αγωνιστές, έχουν υποκύψει στον πειρασμό να θεωρούν όλους τους άλλους επικίνδυνους και ύποπτους.
Ο συντηρητισμός έχει να κάνει περισσότερο με την ηλικία τους αλλά και με την αίσθηση πως οι συνθήκες σήμερα δεν επιτρέπουν μια επαναστατική διαδικασία στο επίπεδο κατάργησης του Κράτους και απελευθέρωσης της Κοινωνίας.
Ταυτόχρονα, αισθάνονται πως ένα παιγνίδι της Αριστεράς με την εξουσία, ως κυριαρχική δύναμη και όχι ως μια μικρή συνιστώσα που θα διορθώνει μια συντηρητική κυβέρνηση από τα μέσα, καθίσταται επικίνδυνη όχι για τον Λαό, αλλά γι' αυτό που σηματοδοτεί.
Η συμμετοχή του Κουβέλη στην Κυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας - ΠΑΣΟΚ, αποτελεί πράξη που δεν σχετίζεται με την αποχώρηση του Κουβέλη από τον Συνασπισμό.
Η συμμετοχή αποτελεί πράξη - συνέχεια της αλλοίωσης των χαρακτηριστικών της ΔΗΜΑΡ από την σκόπιμη ένταξη μιας δεξιάς τάσης του ΠΑΣΟΚ που θα διευκόλυνε την παρουσία του ΠΑΣΟΚ σε μια συνταύτιση και μια προοδευτική διαδικασία με τον πυρήνα της ιδεολογίας του, όπως αυτή είχε μεταλλαχθεί απο την περίοδο Σημίτη.
Η συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ στην Κυβέρνηση αποτέλεσε την εξομάλυνση των παλιών αντιστάσεων μιας μερίδας Πασόκων με την ταυτότητα τους, που μόνο για το "τι θα πει ο κόσμος" δεν συμβιβάζεται με αυτό που είναι.
Για τον λόγο αυτό έγινε και η πρόσκληση στην ΔΗΜΑΡ απο τον Βενιζέλο για "δημιουργική" συμμετοχή στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ, όπου ο νεοσυντηριτικός και ολίγον ευρωδεξιός λόγος του Κουβέλη και της ΔΗΜΑΡ θα διευκόλυνε προσωπικές φιλοδοξίες Βενιζέλου και απελευθέρωση του Νέου ΠΑΣΟΚ απο τα βαρίδια της γέννησής του.
Βέβαια η αρνητική τοποθέτηση της ΔΗΜΑΡ περισσότερο με πράξη μαντρώματος των δυνάμεών του στο επίπεδο των στελεχών τους, και ειδικά των προερχόμενων απο το ΠΑΣΟΚ, μπορεί να ερμηνευτεί.
Το ότι η ΔΗΜΑΡ έχει κατρακυλήσει σε ένα τραβεστί κόμμα της Ευρωδεξιάς, όπου η "Αριστερά" αποτελεί μέσο εξαπάτησης και του εαυτού της και απόκρυψη του σκοπού ίδρυσης της, πλέον φαίνεται. Πολλοί, μα πάρα πολλοί δεν το αντιλαμβάνονται.

Ανώνυμος είπε...

Αφήστε τις πολύπλοκες πολιτικές αναλύσεις γιατί τα πράγματα είναι πολύ απλά. Θέλει να γλείψει κανένα κόκαλο.... από αυτά που έμειναν από το μεγάλο φαγοπότι που γινόταν και γίνεται ακόμα...

stavretta είπε...

ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ: Ο ΚΟΥΝΕΛΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΙΕΝΤΟΛΟΓΟΣ...