Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Μεγάλη συγκέντρωση κατά της εγκληματικότητας!


crimeΠρόσωπα σκυθρωπά, αγανακτισμένα, θυμωμένα, εξαγριωμένα με την κατάσταση που βιώνουν καθημερινά. Αυτή ήταν η εικόνα που αντικρίσαμε από τους εκατοντάδες πολίτες που βρέθηκαν στην διαδήλωση κατά της εγκληματικότητας και των ναρκωτικών στην συνοικία του Αγίου Δημητρίου. Μπορεί η πρώτη κινητοποίηση που αποφάσισε ομόφωνα και διοργάνωσε η Επιτροπή πρόληψης & εγκληματικότητας του Δήμου έχοντας δίπλα τους όλους τους Συλλόγους του Δήμου, στην ΔΟΥ Αχαρνών, να μην είχε την απαιτούμενη συμμετοχή, όμως η δεύτερη συγκέντρωση σε ένα σημείο που… αιμορραγεί, είχε την απήχηση που έπρεπε.
Ο κόσμος έδωσε το παρών μαζικά, συγκεντρώθηκε νωρίς το απόγευμα έξω από τον Ιερό Ναό Αγ. Δημητρίου και διαδήλωσε ειρηνικά για ένα πρόβλημα που μαστίζει τα τελευταία χρόνια την περιοχή. Ναρκωτικά, έμποροι, τοξικομανείς, πεταμένες σύριγγες, ακόμη και νεκρά κορμιά, είναι εικόνες που αντικρίζουν καθημερινά οι κάτοικοι στον Αγ. Δημήτρη, την Αυλίζα και την Αγ. Άννα. Ακόμη και την ημέρα της διαδήλωσης οι τοξικομανείς μη μπορώντας να περιμένουν τον κόσμο να φύγει, έσπευδαν στα «μαγαζάκια» του λευκού θανάτου που βρίσκονταν λίγα μόλις μέτρα από το σημείο των κινητοποιήσεων.
Ο κόσμος έχει φτάσει στα όρια του. Η πολιτεία πρέπει να σκύψει επιτέλους σ’ αυτό το πρόβλημα και να το αντιμετωπίσει ΑΜΕΣΑ! Οι κάτοικοι δεν αντέχουν άλλη υποβάθμιση στην ποιότητα της ζωής τους. Οι κάτοικοι δεν αντέχουν άλλο φόβο μέσα στα ίδια τους τα σπίτια. Η αγανάκτηση αλλά και ο θυμός προς κάθε υπεύθυνο, είναι δικαιολογημένα συναισθήματα που όχι μόνο δεν θα εξασθενίσουν αλλά θα φουντώσουν όσο η κατάσταση αυτή διαιωνίζεται. Οι Αχαρνές, όπως έχουμε ξαναπεί, δεν είναι η «πίσω αυλή της Αττικής», δεν αξίζει σ’ αυτή την πόλη αυτή η μοίρα!
Να σημειώσουμε πως στην συγκέντρωση το παρών έδωσε η πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων απ’ όλες τις δημοτικές παρατάξεις, ο Δήμαρχος Αχαρνών κ. Ντούρος και ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Πάντζας.
acharnorama.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: