Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

Ανοιχτή Επιστολή Πάρι Μουτσινά & Οδυσσέα Βουδούρη προς τον Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ

Αθήνα, 30 Μαρτίου 2013

Κύριε Πρόεδρε,
στις 7 Ιανουαρίου μας διαγράψατε από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΔΗΜΑΡ διότι εκφράσαμε την πρόθεσή μας να ζητήσουμε τη διερεύνηση όλων των ευθυνών στο θέμα της Λίστας Λαγκάρντ.
Δεν απαντήσατε στο επανειλημμένο  αίτημά μας να συναντηθούμε για να συζητήσουμε τι σημαίνει να είμαστε μέλη του κόμματος, βουλεύτες αλλά όχι βουλευτές του κόμματος. Αντιθέτως, διαμηνύσατε ότι η παρουσία μας στην Κεντρική Επιτροπή ήταν ανεπιθύμητη. Συμπεραίνουμε, πως παρά το γεγονός ότι το καταστατικό της ΔΗΜΑΡ δεν το επιτρέπει, επί της ουσίας μας έχετε διαγράψει και από το κόμμα, με τον
γνωστό ισχυρισμό παλαιότερων εποχών: «ο διαγραφείς έθεσε εαυτόν εκτός κόμματος».
Είναι γεγονός βέβαια ότι  η μετάλλαξη της ΔΗΜΑΡ σε κεντρώο κόμμα, καθώς και η αθέτηση κάθε προγραμματικής δέσμευσης, αναιρεί και το νόημα της δικής μας συμμετοχής. Η εξέλιξη αυτή αποτελεί μια βαθιά πολιτική απογοήτευση αλλά δεν πτοεί την αποφασιστικότητα και την πίστη με την οποία θα συνεχίσουμε τον αγώνα που διεξάγαμε από τις γραμμές της Δημοκρατικής Αριστεράς, μέχρι τη μετάλλαξή της.
Εκφράζουμε τους συντροφικούς χαιρετισμούς μας σε όλους τους φίλους, που διαφωνώντας με την πολιτική της ΔΗΜΑΡ, κρίνουν σκόπιμο να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέσα στο  κόμμα. Σε όλους ευχόμαστε από  καρδιάς καλή δύναμη.


Πάρις Μουτσινάς
Οδυσσέας Βουδούρης

Δεν υπάρχουν σχόλια: