Κυριακή 10 Μαρτίου 2013

Το γαρ πολύ των… επιόρκων γεννά παραφροσύνη


crazyΕιλικρινά είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει. Υπάρχουν περίπου 7.000 επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι -όπως ισχυρίζεται το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης- οι οποίοι με πράξεις έχουν ζημιώσει το Δημόσιο ή έχουν παραβιάσει τον νόμο. Και αντί η κυβέρνηση να τους πετάξει με τις κλωτσιές έξω από το Δημόσιο και να σταματήσει να τους πληρώνει, διαπραγματεύεται με την τρόικα αν και πώς θα τους θέσει εκτός Δημοσίου, προβάλλοντας
μάλιστα αντίσταση.

Είναι σοβαρά πράγματα αυτά; Οταν χωρίς κανένα ενδοιασμό περικόπτονται συντάξεις χαμηλοσυνταξιούχων είναι δυνατόν να πληρώνονται επίορκοι; Μα καλά τρελαθήκαμε εντελώς ως κοινωνία; Πολιτικοί και πολίτες πάθαμε μαζική παράκρουση και ανεχόμαστε τέτοια φαινόμενα; Για ποια κοινωνία δικαίου μιλάμε; Αν αυτό ήταν το μοναδικό κριτήριο που θα καθόριζε το μέλλον της χώρας, θα μπορούσαμε να αποφανθούμε με κάθε βεβαιότητα πως αυτή η χώρα δεν σώζεται με τίποτα. Είναι τόσο μεγάλη η διαφθορά, τόσο θρασύς και ακραίος ο λαϊκισμός που ακυρώνει κάθε ελπίδα.
Αλήθεια τόσο δύσκολο είναι να περάσει μία τροπολογία τώρα να σταματήσει η πληρωμή τους και τα χρήματα που θα εξοικονομηθούν να δοθούν σε χαμηλοσυνταξιούχους που μετά τις περικοπές στερήθηκαν ακόμα και το γιαουρτάκι; Αν κάποιος επικαλεσθεί νόμους, θα του απαντήσουμε οι νόμοι δεν υπάρχουν μόνο για να εφαρμόζονται και να τηρούνται, αλλά και για να αλλάζουν όταν αλλάζουν οι καιροί και οι κοινωνικές συνθήκες. Τα υπόλοιπα είναι ανοησίες που προσβάλλουν βάναυσα τον ελληνικό λαό και τη νοημοσύνη του. Προσβάλλουν όλους αυτούς που κάνουν αιματηρές θυσίες, προσβάλλουν τους ανέργους και επιβραβεύουν τα λαμόγια.
Θανάσης Λυρτσογιάννης
ETHNOS

Δεν υπάρχουν σχόλια: