Την ίδια στιγμή το πρωτογενές έλλειμμα διαμορφώθηκε σε 306 εκατ. ευρώ και είναι μειωμένο έναντι του πρωτογενούς ελλείμματος 1.729 εκατ. ευρώ για την ίδια περίοδο το 2012 και του στόχου για έλλειμμα 3.613 εκατ. ευρώ.
Το ύψος των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 15.743 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση κατά 786 εκατ. ευρώ ή 5,3% έναντι του στόχου του Α’ τετραμήνου 2013 (14.957 εκατ. ευρώ).
Αντίστοιχα τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 14.027 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 130 εκατ. ευρώ ή 0,9%, έναντι του στόχου (13.897 εκατ. ευρώ).
Όπως υποστηρίζει το ΥΠΟΙΚ, τον Απρίλιο τόσο οι άμεσοι όσο και οι έμμεσοι φόροι ανήλθαν στο ύψος των στόχων που είχαν τεθεί, γεγονός που, ιδίως για τους έμμεσους φόρους, συμβαίνει για πρώτη φορά εφέτος.
www.euro2day.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου