Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Ανακοίνωση της πολιτικής κίνησης η «Κοινωνία Πρώτα»

Το «ελληνικό success story» και τα παραμύθια της κυβέρνησης

Έχοντας εξαντλήσει το παραμύθι της «αλλαγής κλίματος υπέρ της Ελλάδας», η κυβέρνηση, μπροστά στη δραματική συνεχιζόμενη επιδείνωση των συνθηκών διαβίωσης των Ελλήνων, επιχειρεί την κλιμάκωση της εικονικής πραγματικότητας.

Μετά τις δηλώσεις του κ. Σαμαρά για το «πόσο τυχεροί είμαστε που ζούμε στην Ελλάδα, υπό την διακυβέρνηση του ιδίου», η ΝΔ πανηγυρίζει για τον υποτιθέμενο «θρίαμβο» που αποτελεί το προβάδισμά της σε δύο δημοσκοπήσεις. Πανηγυρισμοί που αποσιωπούν επιμελώς την πτώση των ποσοστών της ΝΔ κατά 4,7% σε σχέση με τις εκλογές του Ιουνίου, καθώς και την πτώση του ΠΑΣΟΚ κατά 7,6% και της ΔΗΜΑΡ κατά 2,4%. Κι αυτό βέβαια διότι οι δημοσκοπήσεις αβίαστα δείχνουν πως αθροιστικά η τρικομματική κυβέρνηση έχει συρρικνωθεί κατά 15 μονάδες (από 47,5% τον Ιούνιο 2012 σε 33% στις πρόσφατες δημοσκοπήσεις).


Δυστυχώς για τον κ. Σαμαρά, το παραμύθι του «success story» δεν διαψεύδεται μόνο από την τραγική κατάσταση στη χώρα, αλλά και από τους επίσημους διεθνείς οργανισμούς. Ο ΟΟΣΑ (δεν είναι ακρώνυμο κάποιας αριστερίστικης οργάνωσης, είναι ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης) προβλέπει ότι η ύφεση θα συνεχιστεί και το 2014, κατά 1,2%. Αμήχανοι, οι κκ Στουρνάρας και Κουβέλης, προσπάθησαν χθες, χωρίς επιχειρήματα, να διαψεύσουν τον ΟΟΣΑ. Ασυνήθιστο γεγονός κυβέρνηση και πολιτικοί να διαψεύδουν προβλέψεις έγκυρων διεθνών οργανισμών, στους οποίους μετέχουν.

Βέβαια το σημερινό «παραμύθι» είναι απλώς η συνέχιση του προηγούμενου. Ας θυμίσουμε ότι ο κ. Βενιζέλος, με την ιδιότητα του Υπουργού Οικονομικών, δήλωνε το 2011 ότι «από το 2012 θα μπούμε σε τροχιά πρωτογενών πλεονασμάτων».

Όπως η Χαλιμά παραμύθιαζε το Σουλτάνο μέρα με τη μέρα, έτσι και η κυβέρνηση παραμυθιάζει τον ελληνικό λαό. Στην ελληνική εκδοχή, μια ανάλγητη κυβέρνηση παραμυθιάζει έναν απεγνωσμένο λαό… μέχρι αυτός να ξυπνήσει, συνειδητοποιώντας τη δύναμή του και να απαιτήσει την εφαρμογή μιας άλλης πολιτικής η οποία θα εστιάζει στην ίδια την κοινωνία, θα έχει ως στόχο την εξυγίανση του πολιτικού συστήματος, την αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα, τη θέσπιση ενός μεταρρυθμιστικού φορολογικού νόμου με επίκεντρο την πάταξη της παραοικονομίας, της φοροδιαφυγής και την ανάπτυξη της χώρας.
                                                                                                            Αθήνα, 30 Μαΐου 2013

Δεν υπάρχουν σχόλια: