Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝ ΔΕΝ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΟΥΝ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΑ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΖΩΝΕΣ



Του Περικλή Αθανασόπουλου
Η Ελλάδα με Πρωθυπουργό τον  Σημίτη και με την υπογραφή της συνθήκης του ΔΟΥΒΛΙΝΟ 2, στην ουσία συμφώνησε την διαχείριση των μεταναστών  από τρίτες φτωχές χώρες οι οποίοι θα εργάζονται σε χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου με μισθούς Πακιστάν.

Αυτοί οι εργαζόμενοι θα απασχοληθούν στις οικονομικές ζώνες που έχουν είδη αρχίσει να δημιουργούνται στην Ελλάδα και θα απασχολούνται σε επιχειρήσεις που θα έρθουν να επενδύσουν όπως η Εταιρεία Χρυσού στην Χαλκιδική, η COSCO στα λιμάνια και έπεται συνέχεια.

Να δούμε όμως στην πραγματικότητα τι κρύβουν αυτές οι δύο «επενδύσεις».

Η Εταιρεία «Ελληνικός Χρυσός» στην πρώτη Οικονομική Ζώνη στην Χαλκιδική έχει εξαγοράσει μια τεράστια έκταση μέσα στην οποία είδη υπάρχουν περίπου 350 κατοικίες ικανές να φιλοξενήσουν περίπου 10.000 εργαζόμενους, δηλαδή μια πόλη.

Το αντικείμενο εργασιών που θα αναλάβει η άλλη επενδυτική εταιρεία COSCO, περιλαμβάνει δύο τμήματα στα οποία θα απασχοληθούν περίπου 25-30.000 εργαζόμενοι και θα αποτελέσουν την επόμενη οικονομική ζώνη στην Ελλάδα. 

Για να γίνει αντιληπτό, θα απασχοληθούν περίπου 10.000 εργαζόμενοι στο λιμάνι του Πειραιά στις φορτοεκφορτώσεις και στις επισκευές των πλοίων της COSCO, περίπου 15-20.000 εργαζόμενοι στον μεγαλύτερο εμπορευματικό σταθμό που είναι σχεδόν έτοιμος στο ΘΡΙΑΣΙΟ ΠΕΔΙΟ οι οποίοι θα ετοιμάζουν τα εμπορεύματα προς την Ευρώπη.

Είδη η εταιρεία που έχει αναλάβει την διαχείριση όλων αυτών των εργαζομένων είναι Γερμανικών Συμφερόντων  και απλά θα χρησιμοποιήσει μερικά στελέχη από Έλληνες τα οποία τα εκπαιδεύει σήμερα με δαπάνες του ΟΑΕΔ.

Μία τρίτη οικονομική ζώνη έχει είδη δημιουργηθεί σε μεγάλη αλυσίδα πολυεθνικής  εταιρείας ΓΕΡΜΑΝΟΟΛΑΝΔΙΚΩΝ συμφερόντων και απασχολεί περίπου 10.000 ενοικιαζόμενους εργαζόμενους.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό μόνο σε αυτές τις τρείς  οικονομικές ζώνες  θα χρησιμοποιηθούν περίπου 60.000 λαθρομετανάστες  από τους «επενδυτές» με ελάχιστους Έλληνες.

Με απλούς υπολογισμούς τέτοιες οικονομικές ζώνες θα υπάρξουν αρκετές οι οποίες θα αξιοποιήσουν περίπου 700.000 λαθρομετανάστες και 10-15.000 Έλληνες σαν στελέχη.

Με το ΔΟΥΒΛΙΝΟ 2 όσοι από τους  παραπάνω εργαζόμενους εργάζονται σε Επιχειρήσεις Ευρωπαϊκών συμφερόντων επιδοτούνται    από την Ευρωπαϊκή Ένωση κατά κεφαλή.

Πρέπει όμως να δούμε και την κοινωνική ένταξη αυτών των ανθρώπων όπως  σχολεία, θρησκευτικά καταλύματα, κατοικίες, περίθαλψη κλπ.  

Τέλος για να υλοποιηθεί όλο αυτό το εγχείρημα θα πρέπει να αποπερατωθεί το νομοθετικό πλαίσιο για την νομιμοποίηση τους ( ΝΟΜΟΣ ΡΑΓΚΟΥΣΗ), για την αμοιβή τους ( ΝΟΜΟΣ ΛΟΒΕΡΔΟΥ) και για την προστασία τους ( ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ).

Η πλάκα είναι οτι σήμερα ο ΓΙΑΝΝΗΣ και  ο ΑΝΔΡΕΑΣ ζητούν άφεση αμαρτιών ενώ το  τρίτο πρόσωπο της παρέας η ΑΝΝΟΥΛΑ, που είχε δηλώσει οτι πρέπει να κλείσουν όλες οι μικρές επιχειρήσεις στην Ελλάδα, σήμερα ζητά ....."να ταπεινωθεί"...!!!!

1 σχόλιο:

vangelis konstantinou είπε...

λοιπόν Περικλή, ποτέ δεν έχω διαφωνήσει με την παροχή χρήσιμων πληροφοριών.
Οι πληροφορίες είναι χρήσιμες όταν είναι ευανάγνωστες απο τον εγκέφαλο του κάθε ανθρώπου, ο οποίος έχει και την κατάλληλη εκπαίδευση να επεξεργαστεί την πληροφορία και να παράγει καινούργια. Γιατί πληροφορία δεν είναι μόνο η κοινοποίηση ενός συμβάντος που συνετελέσθη αλλά και που έχει σχεδιαστεί να συμβεί.
Θέλω να καταλήξω λοιπόν ότι αν μετά την συλλογή χρήσιμων απο των σύνολο των σκουπιδιών-πληροφορίες, πληροφορίες δεν καταλήξουμε στο πως συγκροτούμε την κοινωνία ώστε να αντιπαρατεθεί στην οικονομοκρατία ως πολιτικό σύστημα που της επιβάλλεται από τους ντόπιους λακέδες της Κυβερνητικής, οικονομικής και θεσμικής εξουσίας των "επενδυτών" νέο-αποικιοκρατών, τότε δεν θα έχουμε κάνει τίποτε περισσότερο από το να έχουμε μεταποιηθεί σε σκουποδομηχανοφάγοι που παράγουν νέες πληροφορίες-σκουπίδια.