Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Οι καθηγητές του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, παρακολουθούμε συγκλονισμένοι τις εξελίξεις σχετικά με την κατάργηση της ΕΡΤ και δηλώνουμε δημόσια τη βαθειά απογοήτευση και την αγωνία μας για την πορεία του πολιτισμού και ιδιαίτερα της μουσικής, στη χώρα μας.

Τα μουσικά σύνολα της ΕΡΤ, επί δεκαετίες διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στα μουσικά πράγματα της χώρας, με πλήθος πολύτιμων ηχογραφήσεων και συναυλιών, με πλήθος συνεργασιών με σημαντικούς μουσικούς της χώρας και του εξωτερικού. Δύο ορχήστρες και μία χορωδία σιγούν, όπως σιγεί και το Τρίτο Πρόγραμμα, το μοναδικό ραδιοφωνικό μέσο προβολής της κλασικής μουσικής στην Ελλάδα. Το πλήγμα στον πολιτισμό, στη μουσική, στην παιδεία, είναι βαρύτατο.
Η δημόσια ραδιοτηλεόραση είναι δημόσιο αγαθό, η κατάργησή της υποβαθμίζει την ποιότητα της ζωής μας και πλήττει τη δημοκρατία και τον πολιτισμό.
Ζητούμε την επαναλειτουργία της και συμπαραστεκόμαστε στους εργαζομένους της, στους μουσικούς παραγωγούς και στους καλλιτέχνες που επανδρώνουν επάξια τα μουσικά της σύνολα.

Οι Καθηγητές
Δημήτρης Χανδράκης , Σωκράτης Σινόπουλος, Λευτέρης Τσικουρίδης, Μάνος Αχαλινωτόπουλος, Δημήτρης Πάτρας, Πέτρος Βούβαρης, Θύμιος Ατζακάς, Έλενα Παπανδρέου Σωκράτης Σινόπουλος, Κώστας Ράπτης, Μάνος Αχαλινωτόπουλος, Γιώργος Κυριακάκης, Ιγκόρ Πέτριν, Κατερίνα Τσέντς, Ηλίας Παπαδόπουλος, Γιώργος Βράνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου