Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

Ανασχηματισμός: Στο τηλέφωνο τα είπαν Σαμαράς - Βενιζέλος - Ποιοί υπουργοποιούνται

- Ακύρωσε το ταξίδι του στην Θεσσαλονίκη ο Ευάγγελος Βενιζέλος!
- Στην Αθήνα το τριήμερο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας - Ακύρωσε επίσκεψή του στην Λευκάδα
- Ποιός προορίζεται να αναλάβει τη νεα δημόσια ραδιοτηλεόραση
- Δεν θέλει να ακούει για συγκεκριμένο βουλευτή ο Ευάγγελος Βενιζέλος
- Η κυβέρνηση θα στηριχθεί σε τουλάχιστον 153 βουλευτές
- "Για μας το πρώτιστο είναι η προγραμματική συμφωνία και μετά ο ανασχηματισμός", τονίζουν με έμφαση από το ΠΑΣΟΚ

Τα είπαν στο τηλέφωνο τελικά ο Αντώνης Σαμαράς με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.
Δεν έγινε γνωστό τι συζήτησαν, αλλά είναι προφανές ότι τους απασχόλησε η αποχώρηση της ΔΗΜΑΡ και η από δω και πέρα λειτουργία της κυβέρνησης.

Το πότε θα γίνει ο ανασχηματισμός, είναι ένα μεγάλο ζήτημα. Το ΠΑΣΟΚ δείχνει να μην βιάζεται και μάλιστα στελέχη του τονίζουν σε όλους τους τόνους ότι αυτό που τους ενδιαφέρει πρωτίστως είναι η νεα προγραμματική συμφωνία.

Όμως, οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει ζητηθεί τόσο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας όσο και από τον αρχιεπίσκοπο να μην λείπουν από την Αθήνα το τριήμερο. Μάλιστα ο κ. Παπούλιας ακύρωσε επίσκεψή του στην Λευκάδα.

Πάντως τίποτα δεν αποκλείει ο ανασχηματισμός να γίνει από Τρίτη αφού η αποχώρηση των υπουργών του Φώτη Κουβέλη, δεν δημιουργεί κενό αφού υπάρχουν αναπληρωτές.

Τα ονόματα

Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι πολύ πιθανόν να είναι από το ΠΑΣΟΚ ο υπουργός ο οποίος θα αναλάβει την τύχη της νεας ραδιοτηλεόρασης. Ακούγεται πολύ έντονα το όνομα του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου.

Βέβαιη θεωρούν κάποιοι την συμμετοχή του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη στην κυβέρνηση όπως και βεβαίως την θέση αντιπροέδρου να αναλάβει ο ίδιος ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Αν συμβεί αυτό, τότε θα μπει και στην κυβέρνηση η Φώφη Γεννηματά.

Ακούγονται επίσης τα ονόματα των:

Γιαννη Μανιάτη

Πάρι Κουκουλόπουλου

Συμεών Κεδίκογλου

Βασίλη Κεγκέρογλου

και Εύης Χριστοφιλοπούλου

Ο Αντώνης Σαμαράς θα ήθελε πάρα πολύ την συμμετοχή και του Ανδρέα Λοβέρδου στο κυβερνητικό σχήμα, αλλά ακούγεται πολύ έντονα ότι υπάρχει βετο από την πλευρά Βενιζέλου.

2 σχόλια:

  1. «Η Κίνηση των 75 δικαιώνεται στη θέση της να απέχει το ΠΑΣΟΚ από την Κυβέρνηση Σαμαρά. Είχαμε υποστηρίξει ότι το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να συγκυβερνά με εκείνους που πολιτεύτηκαν σε βάρος της χώρας, με εκείνους που λάθρα φόρεσαν το καπέλο του αντιμνημονίου για να το πετάξουν από πάνω τους όταν πήραν την εξουσία.

    Το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να συγκυβερνά με έναν Σαμαρά, που αυτός και όσοι συνεργάστηκαν μαζί του, φόρτωσε στην πλάτη των πολιτών 12 δισ. επιπλέον μέτρα εξαιτίας της πολιτικής αστάθειας και των δύο πρόωρων εκλογών.

    Η κυβέρνηση αυτή αποτυγχάνει γιατί έχει δεξιά, μονοκομματική λογική. Γιατί οι δύο εταίροι της, της επιτρέψανε να στήσει ένα παλαιοκομματικό κράτος προπαγάνδας και συντηρητισμού.

    Αδυνατούν να δώσουν λύσεις γιατί σκέφτονται με τον χρεοκοπημένο τρόπο που μας οδήγησε στην καταστροφή.

    Ο κ. Σαμαράς αφού προπαγάνδισε ένα ανύπαρκτο success story, οδηγήθηκε στο φιάσκο της πώλησης της ΔΕΠΑ και αμύνθηκε επιτιθέμενος στην ΕΡΤ. Η ΕΡΤ βρίσκεται σε πρόγραμμα εξυγίανσης χάρις την προσπάθεια της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ μετά το 2009 – κόντρα στον πολιτικό παρασιτισμό που την πολέμησε.

    Στις 31.12.2009 η ΕΡΤ είχε 3700 μόνιμους υπαλλήλους και 1100 συμβασιούχους, ζημιές 122 εκ. ευρώ και ληξιπρόθεσμες οφειλές 80 εκ. ευρώ.

    Στις 31.12.2012 οι μόνιμοι υπάλληλοι ήταν 2650 (1050 λιγότεροι) και οι συμβασιούχοι 150 (950 λιγότεροι), είχε πλεόνασμα 35 εκ. ευρώ και μηδενικές ληξιπρόθεσμες οφειλές !

    Συνεπώς ο οργανισμός αυτός εισέφερε ήδη στη μεταρρύθμιση του κράτους και απέμενε η ολοκλήρωση της ανασυγκρότησης του.

    Αυτή η τελική ανασυγκρότηση πρέπει να γίνει μέσα στη Βουλή, με δημοκρατική διαδικασία και με την ΕΡΤ ανοιχτή.

    Δεν αντιλαμβανόμαστε πως κλείνει σε μια νύχτα ένας οργανισμός που έχει δικά του έσοδα και συνεπώς δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό και το έλλειμμα, παρά αρκεί μια σύγχρονη διοίκηση του που να μην παράγει χρέη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο λαός μας σήμερα ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ
    και όπου κι αν παρουσιαστούν τρώνε στη μούρη τα χαλασμένα γιαούρτια που είχαν…αποθηκεύσει για τον Γιώργο Παπανδρέου.
    Τρέμουν και μόνο που ακούν τη λέξη επιστροφή. Φοβούνται το πολιτικό τέλος του Βαγγέλη και σκέπτονται, μήπως ερχόμενος ο Γιώργος μιλήσει και πεί ΟΛΗ την αλήθεια, και για το δημοψήφισμα, και για την προδοσία, και τις διάφορες λίστες και ιδιαίτερα Γαλλικής προέλευσης. Κάποιοι κομματάρχες τρέμουν από τώρα.
    Θα δούμε λοιπόν και θα μάθουμε ποιοι ‘’γνώριζαν και οργάνωσαν’’ την λίστα Λαγκάρντ; Ποιοι μεθόδευσαν το διπλό κτύπημα κατά του Παπανδρέου και του Παπακωνσταντίνου; Ποιοι ‘’γαλλόφρονες και ποιοι ..αλλόφρονες’’;
    Υπομονή φίλοι, συμπατριώτες και σύντροφοι !
    Η ΑΛΗΘΕΙΑ θα λάμψει και θα κάψει !!!
    Φωτιά και τσεκούρι στους ρουφιάνους και στους εφιάλτες !

    ΑπάντησηΔιαγραφή